لگوی سایت کیمیای رهایی (ترک اعتیاد)
کلینیک کیمیای رهایی مرکز معتبر و مجاز برای درمان سوء مصرف مواد
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ترک هروئین : بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد هروئین

ترک مخدر هروئین
مقدمه

احتمالا ترک هروئین دشوار‌ترین نوع ترک بین مواد مخدر دیگر مثل ترک شیشه است. اعتیاد داشتن با هروئین، سموم خیلی زیادی را وارد بدن می‌کند. از با اهمیت‌ترین بازتاب آن آسیب رساندن به کبد و کلیه می‌باشد؛ این دو اندام به دلیل دفع سموم ناشی از مصرف هروئین دچار آسیب شدیدی می‌شوند. به علاوه اعتیاد به هروئین منجر به بالا رفتن چربی و فشارخون نیز می‌گردد. بنابراین به دلیل عوارض مخرب جسمانی و روانی هرویین، ترک هروئین باید هرچه زودتر آغاز بشود.

 
ویدیو معرفی کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی و خدمات این مرکز
پخش ویدیو
بخش اول : معرفی هروئین و مصرف آن

مخدر هروئین چه هست؟

هروئین یک ماده خطرناک می‌باشد و از مرفین که کاملا طبیعی و از غلاف بذر خشخاش است، درست می‌شود. هروئین می‌تواند یک پودری سفید رنگ ، قهوه‌ای رنگ و یا سیاه رنگ باشد.

تاریخچه هروئین و نام گذاری آن

هروئین یکی از مواد افیونی قوی‌تر است که از مرفین تهیه می‌شود. این ماده از گیاه خشخاش استخراج می‌شود و به دلیل قدرت آن در تولید احساسات قوی از خوشایندی و آرامش، اعتیادآور است. هروئین از رنگ سفید تا قهوه‌ای تیره متغیر است، با درصدهای مختلف از ناخالصی‌ها. ابتدا در سال ۱۸۷۴ توسط سی آر آلدر رایت تولید شد و بعدها توسط فلیکس هافمن با همکاری با شرکت Bayer مجدداً ساخته شد. به دلیل ویژگی‌های خطرناکش، هروئین یکی از مواد مخدر غیرقانونی و خطرناک است که در انواع مختلف به فروش می‌رسد.

هروئین چگونه ساخته می‌شود؟

هروئین (به انگلیسی: Heroin ) که در پزشکی به آن دیامرفین یا دی‌استیل مرفین گفته می‌شود؛ ماده مخدری برگرفته از مرفین و شدیداً اعتیادآور است که همواره به شکل پودری سفید رنگ و قهوه‌ای روشن یا تیره دیده می‌شود

هروئین از چه موادی تولید می‌شود؟

مرفین از طریق فرآیندهای شیمیایی به هروئین و سایر اپیوئیدها تبدیل می‌شود. با جوشاندن مرفین در اسید اسیتیک، دی استیل مرفین یا هروئین به دست می‌آید. این فرآیند باعث ایجاد ماده‌ای بسیار قوی و مخدر می‌شود که وابستگی بسیار شدیدی ایجاد می‌کند. هروئین نسبت به تریاک سریع‌تر جذب می‌شود و اثر قوی‌تری دارد، که باعث مصرف بیشتر آن توسط افراد می‌شود.

هروئین چگونه استفاده می‌شود؟

هروئین را می‌توان به سه روش مختلف مصرف کرد: تزریق، دود کردن، و استنشاق. تزریق اثرات سریعتری دارد و در معتادان مزمن رایج است. در استنشاق، هروئین را روی سطحی مانند کاغذ صافی قرار داده و از طریق بینی می‌کشند. این مصرف ممکن است از لحاظ سلامتی کمتر خطرناک به نظر بیاید، اما همه روش‌های مصرف هروئین به خطراتی مانند اعتیاد و مشکلات ریوی منجر می‌شوند.

علایم مصرف هروئین چیست؟

تشخیص مصرف هروئین بر اساس نشانه‌ها و علائمی که پس از مصرف ظاهر می‌شوند امکان‌پذیر است. علائم جسمی شامل ساکت شدن دردهای جسمانی، سرخوشی بیش از حد، رخوت و سنگینی، زخم‌ها و آبسه‌ها در بازوها و پاها، مردمک‌های ته‌سنجاقی، خارش پوست، تهوع و استفراغ، خشکی دهان، تعریق زیاد، تکرر ادرار و تنفس کند می‌باشند. همچنین، علائم عاطفی و روانی شامل تفکر مه آلود، اضطراب، تغییر شدید حالت و مود، کج خلقی، مشکل در تصمیم‌گیری، از دست دادن حافظه و از دست دادن انگیزه نسبت به فعالیت‌های قبلی می‌باشند. از جمله علائم جسمی اعتیاد به هروئین می‌توان به تزریق مکرر داروی آرامبخش، پوست ملتهب یا قرمز، خارش شدید و تغییرات در نوع گفتار اشاره کرد. به طور کلی، شناخت علائم مصرف هروئین از نظر جسمی و روانی می‌تواند به تشخیص مصرف این ماده مخدر کمک کند.

بوی هروئین شبیه چیست؟

هروئین، یکی از مواد مخدری است که بدون بو است، اما در هنگام سوختن، دودی شبیه به سرکه ایجاد می‌کند. برای حس کردن بوی هروئین باید دارای حس شامه قوی بوده و در عین حال زرنگ باشید. این ماده معمولاً به صورت پودر سفید یا مواد چسبناک قهوه‌ای رنگ ظاهر می‌شود و تشخیص بوی آن سخت است. بوی هروئین پس از سوختن تلخ و ترش مانند سرکه است. این ماده اعتیادآور بوده و ممکن است در اشکال مختلفی ظاهر شود، از جمله پودری یا شبیه به قیر سیاه. در کل، تشخیص بوی هروئین ممکن است دشوار باشد و بستگی به تجربه و حس شامه شما دارد.

هروئین تقلبی چگونه قابل تشخیص است؟

هروئین تقلبی، نوعی هروئین است که با مواد دیگر مانند نشاسته، تالک، شکر یا مواد مخدر دیگر ترکیب شده است. تشخیص هروئین تقلبی ممکن است دشوار باشد، اما نشانه‌هایی مانند ظاهر، بو، طعم غیرمعمول و قیمت پایین می‌توانند به شناسایی آن کمک کنند. این مواد افزودنی می‌توانند خطر اوردوز را افزایش دهند و اثرات هروئین را تغییر دهند. هروئین تقلبی معمولاً با سایر مواد مخدر یا موادی مانند شکر یا شیرخشک ترکیب می‌شود که مصرف بیش از حد این ماده مخدر را افزایش می‌دهد و خطرناک است.

 
بخش دوم: تاثیرات و عوارض مصرف هروئین

تاثیر هروئین بر بدن و مغز

اثرات کوتاه مدت مصرف هروئین چیست؟

افرادی که از هروئین استفاده می کنند احساس سرخوشی کاذب دارند با این حال اثرات دیگری نیز ممکن در اثر مصرف هروئین ایجاد شود که شامل:

  1. خشک شدن دهان
  2. گرگرفتگی
  3. تهوع و استفراغ
  4. احساس سنگینی در بازوها و پاها
  5. خارش شدید
  6. عملکرد ذهنی مبهم

اثرات بلند مدت مصرف هروئین چیست؟

  1. بی خوابی
  2. عفونت دیواره و ماهیچه های قلب
  3. آبسه
  4. یبوست و گرفتگی معده
  5. بیماری کبد و کلیه
  6. عوارض ریوی از جمله ذات الریه
  7. اختلالات روانی مانند افسردگی و اختلال شخصیت ضد اجتماعی
  8. اختلال عملکرد جنسی برای مردان
  9. سیکل ها قاعدگی نامنظم برای زنان

چرا هروئین اعتیاد آور است؟

هروئین بسیار اعتیادآور است. افرادی که به طور مداوم از هروئین استفاده می کنند دچار تحمل می شوند، به این معنی که برای دریافت اثرات مطلوب به دوزهای بالاتری از دارو نیاز دارند. اختلال مصرف مواد با مصرف هروئین منجر به بروز مشکلات متعددی و وابستگی و اعتیاد شدید می شود.

کسانی که به هروئین اعتیاد پیدا می کنند و مصرف هروئین را به طور ناگهانی قطع می کنند ممکن است دوره ترک شدید داشته باشند. علائم ترک می تواند چند ساعت بعد از اخرین مصرف هروئین آغاز شود.

اوردوز هروئین چگونه صورت می‌گیرد؟

تأثیرات اوردوز هروئین

اوردوز هروئین باعث بروز عوارض جدی مانند بی‌حسی شدید، کما، و ایست قلبی یا تنفسی می‌شود. علائم اوردوز شامل تنفس آهسته، لب‌ها و ناخن‌های آبی، و تنگ شدن مردمک چشم است. در صورت وقوع اوردوز، استفاده از نالوکسان برای درمان ضروری است.

علل اوردوز هروئی

مصرف بیش از حد هروئین، شروع مجدد پس از هوشیاری، و ترکیب هروئین با مواد دیگر از جمله عواملی هستند که احتمال اوردوز را افزایش می‌دهند.

درمان اوردوز

در صورت اوردوز هروئین، استفاده از نالوکسان ضروری است تا علائم برگردانده شود و فرد نجات پیدا کند. این درمان باید به صورت فوری و توسط متخصصان پزشکی انجام شود.

هروئین یک روان گردان مخدر است یا محرک

هروئین یکی از مواد مخدر قوی است که به طور مستقیم بر روی گیرنده‌های اپیوئیدی در مغز اثر می‌گذارد. این ماده باعث آزاد شدن زیاد دوپامین می‌شود که احساس آرامش و خوشایندی را به ارمغان می‌آورد. با این‌حال، هروئین باعث ایجاد وابستگی شدید می‌شود و مصرف‌کننده نیاز به دوزهای بیشتری دارد تا به حالت سرخوشی اولیه بازگردد. این ماده مخدر اثرات مخربی بر روی سلامتی روانی و جسمی فرد دارد و می‌تواند منجر به وابستگی شدید و مشکلات اجتماعی و فردی شود. به طور کلی، شناخت دقیق از این ماده مخدر ضروری است تا افراد از مواجهه با مخاطرات آن جلوگیری کنند و به ایجاد فضایی سالم و بدون مواد مخدر در جامعه کمک کنند.

مصرف هروئین در دوران بارداری

مصرف مواد مخدر در دوران بارداری، سلامت مادر و جنین را به خطر می‌اندازد و عوارض جبران‌ناپذیری به همراه دارد. این عوارض شامل:

  • نقایص مادرزادی: مواد مخدر می‌توانند باعث ناهنجاری‌های قلبی، مغزی و رشدی در جنین شوند.
  • زایمان زودرس و وزن کم نوزاد: مصرف مواد مخدر احتمال زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را افزایش می‌دهد.
  • سندرم ترک نوزادی (NAS): نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری مواد مخدر مصرف کرده‌اند، ممکن است پس از تولد علائم ترک را تجربه کنند.
  • مشکلات رشدی و رفتاری: کودکان متولد شده از مادران معتاد، در معرض خطر مشکلات یادگیری، رفتاری و رشدی قرار دارند.
  • خطر مرگ نوزاد: مصرف مواد مخدر در دوران بارداری، خطر مرگ نوزاد را افزایش می‌دهد.

برای حفظ سلامت خود و فرزندتان، از مصرف مواد مخدر در دوران بارداری خودداری کنید و در صورت نیاز به کمک، با پزشک یا مراکز ترک اعتیاد مشورت کنید

 
بخش سوم: دلایل و نشانه‌های اعتیاد به هروئین

علائم مصرف هروئین چیست؟

تشخیص مصرف هروئین بر اساس نشانه‌ها و علائمی که پس از مصرف ظاهر می‌شوند امکان‌پذیر است. علائم جسمی شامل ساکت شدن دردهای جسمانی، سرخوشی بیش از حد، رخوت و سنگینی، زخم‌ها و آبسه‌ها در بازوها و پاها، مردمک‌های ته‌سنجاقی، خارش پوست، تهوع و استفراغ، خشکی دهان، تعریق زیاد، تکرر ادرار و تنفس کند می‌باشند. همچنین، علائم عاطفی و روانی شامل تفکر مه آلود، اضطراب، تغییر شدید حالت و مود، کج خلقی، مشکل در تصمیم‌گیری، از دست دادن حافظه و از دست دادن انگیزه نسبت به فعالیت‌های قبلی می‌باشند. از جمله علائم جسمی اعتیاد به هروئین می‌توان به تزریق مکرر داروی آرامبخش، پوست ملتهب یا قرمز، خارش شدید و تغییرات در نوع گفتار اشاره کرد. به طور کلی، شناخت علائم مصرف هروئین از نظر جسمی و روانی می‌تواند به تشخیص مصرف این ماده مخدر کمک کند.

علائم خماری هروئین

پس از مصرف هروئین، فرد ممکن است حالتی به نام “راش” را تجربه کند که شامل خشکی دهان، سرخوشی، احساس کرختی، بی‌اشتهایی، تهوع و خارش است. خماری هروئین نیز یک عارضه جانبی است که می‌تواند باعث مشکلات رفتاری و روانی شود. علائم خماری هروئین شامل حالت خواب آلودگی، کاهش ضربان قلب و تنفس، رنگ پوست کم رنگ، تعریق بیش از حد و مشکلات تنفسی است. برای پیشگیری از خماری هروئین، اجتناب از مصرف هروئین و داروهای مشابه ضروری است. ترک هروئین می‌تواند خطرناک و رنج آور باشد و نیاز به مراجعه به مراکز درمانی و مشاوره دارد.

زمان ماندگاری هروئین در بدن

هروئین دارای مدت‌های مختلفی برای باقی‌ماندن در سیستم بدن است که بستگی به عوامل متعددی دارد از جمله میزان مصرف، روش مصرف، وضعیت فیزیکی، و متابولیسم. برای تشخیص مصرف، آزمایشات مختلفی انجام می‌شود که مدت مختلفی برای نمایش نتایج دارند. علاوه بر هروئین، داروهای مخدر دیگری نیز وجود دارند که در آزمون‌ها بررسی می‌شوند. استفاده از هروئین می‌تواند به عوارض کوتاه مدتی از جمله اختلالات عملکردی مغز و قلب منجر شود و در مدت طولانی‌مدت، تغییرات ساختاری و عملکردی مغز را ایجاد کند. به طور کلی، هروئین تا ۱۲ ساعت در خون، ۴ روز در ادرار، و بیش از ۹۰ روز در موی سر ماندگاری دارد که می‌توان از آن در تشخیص استفاده کرد.

 
بخش چهارم: روش‌های ترک هروئین

بهترین روش ترک هروئین

انواع درمان‌های موثر برای سوء مصرف هروئین از جمله:

  • درمان روان شناسی
  • رویکرد دارو درمانی
    در دسترس است. هر دو رویکرد درمانی به عملکرد مغز کمک می‌کند تا به طور صحیح عمل کند و بدون حضور هروئین بتواند فعالیت‌های بدن را مدیریت کند.

اگرچه رویکرد روان درمانی و رویکرد دارو درمانی دو متد مهم هستند اما به تنهایی شانس موفقیت کمی دارند و ترکیب هر دو درمان بهترین روش بهترین روش ترک هروئین است.

سم‌زدایی هروئین

سم‌زدایی هروئین تحت نظارت پزشک فضایی امن برای مدیریت علائم ترک هروئین است.

آیا می دانستید؟

  • عوارض ناشی از ترک ناگهانی و خودسرانه هروئین می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد.
  • کسانی که در دوره ترک بدون نظارت پزشک هستند ممکن است دچار کم آبی شوند.
  • یا در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای شرایط خطرناکی برای وی ایجاد شود.
  • سم زدایی بالینی تحت نظارت همیشه برای ترک هروئین توصیه می شود. پزشکان در فرایند سم زدایی علائم حیاتی فرد را کنترل می کنند.

داروی ترک اعتیاد هروئین

  • تحقیقات نشان داده است که درمان دارویی اختلال مصرف مواد افیونی مانند هروئین باید به صورت اصولی انجام شود تا شانس موفقیت بالایی داشته باشد. برای مثال ترک هروئین با متادون شیوه رایج برای ترک قطعی هروئین است.
  • زمانی که فرد وابسته به هروئین اقدام به ترک می‌کند، علائم ترک هروئین بروز می‌نماید که ممکن است این علائم شدید باشد. داروها در مرحله سم‌زدایی بالینی می‌تواند برای کاهش ولع و کاهش علائم ترک مفید باشد.

داروهایی که برای سوء مصرف هروئین ممکن است تجویز شود از طریق همان گیرنده‌های مواد اپیوئیدی عمل می‌کند، اما ایمن‌تر است و وابستگی کمتری ایجاد می‌کند. سه نوع دارو شامل:

  • آگونیست‌هایی که گیرنده‌های مواد اپیوئیدی را فعال می‌کند.
  • آگونیست‌های جزئی که گیرنده‌های مواد اپیوئیدی را فعال می‌کند اما پاسخ کمتری ایجاد می‌کند.
  • آنتاگونیست‌ها که گیرنده‌های اپیوئیدی را مسدود می‌کند و مانع از عملکرد مواد افیونی مانند هروئین می‌شود.

داروهایی که امکان دارد تجویز شود:

  • متادون آگونیست ناچیز مواد افیونی می‌باشد که میل داشتن به مواد مخدر مثل هروئین را کاهش می‌دهد.
  • بوپرنورفین نیز یک آگونیست جزئی است و سبب تسکین علائم ترک هروئین می‌شود.
  • نالوکسان یک آنتاگونیست مواد اپیوئیدی است که سبب کاهش وابستگی بدن به مواد افیونی مخدر مثل هروئین می‌شود.
  • نالترکسون یک آنتاگونیست اپیوئیدی است که سبب کاهش وابستگی به هروئین می‌شود.

رفتار درمانی برای ترک هروئین

ببسیاری از درمان‌های رفتاری موثر موجود برای سوء استفاده مواد افیونی ارائه می‌شود. رویکردهای درمان شناختی – رفتاری به طور موثر سوء مصرف هروئین را کنترل و درمان می‌کند.

  1. مدیریت اضطراری یکی از راحت‌ترین روش ترک قطعی هروئین است که در آن فرد در موقعیت های بحرانی بهترین استراتژی را برای کنترل محرک ها و هوس خود انجام می‌دهد.
  2. درمان شناختی رفتاری برای کمک به اصلاح انتظارات و رفتارهای بیمار به کار می‌رود.
  3. روان درمانی فردی نیز به شناخت مشکلات فردی و بررسی ابعاد مختلف شخصیت فرد می‌پردازد تا با افزایش اعتماد به نفس بتواند بر اعتیاد هروئین غلبه کند.

رویکردهای درمانی کلینیک ترک هروئین کیمیای رهایی

در مرکز ترک مواد مخدر به هروئین کیمیای رهایی بهترین متخصصین و روان شناسان حرفه ای اقدام به اجرای رویکردهای درمانی استاندارد و مبتنی بر شواهد می نمایند. امر مهم در ارائه درمان این است که بهترین رویکرد درمانی متناسب با نیازهای خاص فرد رفع شود.

بهترین روش ترک هروئین به کار رفته در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی به شرح زیر است:

  1. درمان با دارو
  2. روان درمانی
  3. درمان با طب سوزنی
  4. درمان با طب سنتی
  5. خانواده درمانی
  6. گروه درمانی
  7. روان درمانی حمایتی ( روانشناس پشتیبان)
 
بخش پنجم: فرآیند و تاثیرات ترک هروئین

تاثیر ترک هروئین روی بدن

  1. هروئین در طول زمان تحمل، اثرات شدیدتری در مغز می‌گذارد.
  2. هروئین اثراتی شبیه به اکسی‌کدون و هیدروکودون ایجاد می‌کند، اما نسبت به آن‌ها قوی‌تر است. ترک این ماده مخدر اغلب شدیدتر از داروهای مسکن تجویزی است.
  3. در کل مواد مخدر بعد استفاده بر روی کارکرد فرد موثر است. ترک هر یک از مواد مخدر مثل ترک شیشه ، ترک حشیش ، ترک گل و… زمان‌گیر هست و احتیاج به برنامه‌ریزی درمانی دقیق دارد.

علائم ترک اعتیاد هروئین

  1. مصرف‌کنندگان بین 6-12 ساعت بعد از آخرین مصرف دوز هروئین علائم ترک را تجربه می‌کنند. هروئین با توجه به اینکه سریع از بدن خارج می‌شود؛ بنابراین خروج و یا دوره ترک نیز سریع‌تر انجام می‌شود.
  2. علائم ترک اعتیاد به هروئین اغلب مشابه با یک آنفولانزای شدید احساس می‌شود. بدترین درد و ناراحتی یک هفته طول می‌کشد و علائم ترک در روز دوم یا سوم به اوج خود می‌رسد.

علائم رایج ترک عبارتند از:

  • بیخوابی
  • تحریک
  • تعریق
  • اضطراب
  • دردهای عضلانی
  • علائم ترک حاد هروئین
  • افزایش اضطراب، افسردگی، حملات پانیک
  • خستگی
  • بی قراری
  • نوسانات خلقی
  • از دست حافظه

طول مدت زمان ترک هروئین

به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از مهمترین عوامل:

  1. طول زمانی که شخص از هروئین استفاده می‌کرده است.
  2. مقدار هروئین که فرد استفاده کرده است.
  3. روشی که هروئین مصرف شده است.
  4. وجود مشکلات زمینه‌ای پزشکی یا اختلالات روان

جدول زمانی ترک هروئین

در جدول زیر علائم خروج هروئین در دوره ترک نشان داده شده است.

جدول زمانی خروج هروئین

علائم ترک

روزهای 1-2 بعد از ترک

علامت‌های ممکن است بعد از 6 ساعت بعد از آخرین دوز مصرفی آغاز شود.
دردهای عضلانی در 48 ساعت اول تشدید می‌شود.
علائمی مانند اضطراب، حملات پانیک، بی‌خوابی، لرزش و اسهال نیز در این دوره مشاهده می‌شود.

روزهای 2-5 بعد از ترک

در روز سوم یا چهارم، علائمی مانند گرفتگی شکم، تعریق، لرز، حالت تهوع و استفراغ رخ می‌دهد.

روزهای 6-7 بعد از ترک

در این روزها معمولا دوره حاد ترک هروئین رو به اتمام است.
در این مدت دردهای عضلانی و حالت تهوع کاهش می‌یابد.
از نظر فیزیکی فرد احساس عادی تری خواهد داشت، اگرچه از نظر روانی افسرده و خسته هستند.

سندروم بعد از ترک هروئین

سندروم بعد از ترک یا PAWS سندرومی است که در آن علائم ممکن است تا ماه ها بعد از ترک حاد ادامه یابد. این سندروم به دلیل تغییرات عصبی ناشی از هروئین است. علائم شایع شامل موارد زیر است:

  • اضطراب
  • افسردگی
  • خستگی
  • بی خوابی
  • تحریک پذی
 
بخش سوالات متداول (درست حرکت کنیم!)

اولین قدم برای ترک هروئین چیست؟

اولین قدم در سفر ترک هروئین این است که شخص به وابستگی خود اعتراف کند. در نظر داشته باشید که هروئین ماده افیونی خطرناک است که ممکن است منجر به پیامدهای بسیار وحشتناک مانند مرگ شود.

درمانگران مجرب و حرفه‌ای کلینیک کیمیای رهایی با در نظر گرفتن رویکردهای اصولی جامع پلن درمانی را متناسب با نیاز فرد پیاده سازی و اجرا می کنند تا با کمترین علائم ترک و سریعترین روش ترک هروئین، از چنگال این مخدر رهایی یابد.

روش مصرف هروئین چگونه است؟

روش‌های مصرف آن شامل ، استنشاق و تزریق می‌شود. هروئین یا پنیر، اولین بار به عنوان داروی ترک اعتیاد تریاک و درمان سل معرفی شد.

تیمی از بهترین متخصصان و پزشکان حرفه‌ای در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی آماده خدمت به شما عزیزان هستند. (معرفی اعضاء)

مطالبی که باید بخوانید!