کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی ، تهران، منطقه 2 (خیابان توحید) و منطقه 3 (بلوار کاوه)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کلینیک ترک شیشه یا مت ‌آمفتامین (ترک آیس یا کریستال)

1 min 1

شیشه یا کریستال چیست؟

شایع ترین ماده محرک (با وابستگی بالا) مورد سوء مصرف در جهان مت آمفتامین (با نام خیابانی شیشه در ایران) است.

شیشه برای اولین بار در سال 1878 در آزمایشگاه ساخته شد. دانشمندان از اثرات محرکی آن تا سال 1930 چیزی نمی دانستند. در سال 1880 مواد شیشه برای درمان بسیاری از بیماری ها به کار گرفته می شد، بدون اینکه خطر اعتیاد آن در ذهن درمانگران وجود داشته باشد.

پزشکان آن را برای درمان اثرات الکل، افسردگی و استفراغ در حاملگی و چاقی تجویز می کردند و همین طور در زمان جنگ جهانی دوم برای افزایش تمرکز به سربازان انگلیسی، آمریکایی، آلمانی و ژاپنی این دارو، مت آمفتامین داده می شد تا اینکه در سال 1930 گزارش هایی درباره قدرت ایجاد وابستگی و اعتیاد به شیشه منتشر شد.

نکته: نام های دیگر شیشه [مت آمفتامین، آیس یا کریستال] است

تاریخچه و آشنایی بیشتر با ماده شیشه

تاریخچه مصرف شیشه در جهان

کشور ژاپن اولین کشوری بود که اپیدمی بزرگ مصرف شیشه را تجربه کرد و بعد از جنگ در ژاپن فروش مت آمفتامین یا شیشه به ژاپنی ها آزاد شد، در مدت کوتاهی عده بسیار زیادی به این ماده شیشه وابسته شدند و حتی آن را تزریق می کردند و ترک کردن شیشه برای آنها سخت بود، در نتیجه پس از این دوران، انواع مختلف مت آمفتامین و شیشه ساخته و روانه بازار گردید.

مواد شیشه چه شکلی است

شیشه یا (آیس) یا (کریستال) یک ماده محرک بسیار قوی است که همان طور که از نام آن مشخص است، این ماده به شکل یک بلور بزرگ و شفاف می باشد.

مصرف کننده ها آن را با یک پیپ شیشه ای با دو سوراخ که شبیه پیپ (پایپ) کراک است می کشند، دود این ماده شیشه بی بو است و برخلاف کراک باقی مانده این ماده در پیپ (پایپ) می ماند و می تواند دوباره تدخین شود.

شیشه، قوی ترین نوع مت آمفتامین می باشد که در بین جوانان شناخته شده و در ایران عمدتاً با نام های شیشه، یخ، مواد صناعی و مواد محرک شناخته می شود که عموما علاوه بر ماده اصلی ناخالصی های دیگری در آن موجود است.

آسیب های جسمی، روحی و راونی ناشی از مصرف شیشه

شیشه چه بلایی بر سر فرد می آورد؟

این ماده بر مغز و بسیاری از اجزای دیگر بدن انسان اثر می کند و موجب افزایش شدید و غیر طبیعی عملکرد بخش هایی از مغز می شود. به همین دلیل ترک اعتیاد به شیشه سخت است. استفاده از این ماده در اولین دفعات و در مقادیر کم موجب بی خوابی، بی اشتهایی، افزایش انرژی و افزایش تمرکز می گردد. به همین دلیل مت آمفتامین یا شیشه در قسمت های مختلفی از نقاط دنیا در بازار سیاه با عنوان تبلیغاتی برای استفاده جهت کاهش وزن، بیدار ماندن در شب، افزایش تمرکز و حافظه، افزایش انرژی و توان در ورزشکاران مورد استفاده قرار گرفته است.

مصرف این ماده  بسیار خطرناک بوده و موجب اختلال در تمرکز، پرخاشگری و اعتیاد بسیار شدید می گردد. در یک تمثیل می توان گفت  شیشه در بدن فرد مصرف کننده به سرعت تاثیر می گذارد و آن را از زمین بلند میکند و بعد از چند دقیقه با همان سرعت و شدت قبلی و حتی بیشتر به زمین می کوبد. مصرف این ماده، حتی در دفعات بسیار محدود موجب بروز اعتیاد و وابستگی می گردد که از نظر شدت، از شدید ترین وابستگی ها می باشد. به همین دلیل اصلی ترین درمان ترک اعتیاد شیشه ، روان درمانی است.

تاثیر شیشه بر عملکرد مغز و عصب مرکزی

مکانیسم اثر شیشه مشابه سایر محرک ها است. زیرا مصرف آن منجر به ترشح بیش از حد انتقال دهنده عصبی نور اپی نفرین و دوپامین می شود ک منجر به پدیدار شدن اثرات سرخوشی بسیار قوی، افزایش انرژی، احساس آسیب ناپذیری و سایر آثار روان گردان می شود. از آن جایی که این ماده اغلب با سایر مواد شیمایی مانند اسید باتری یا ضد یخ و … ساخته می شود مصرف آن هم خطرناک است و هم بسیار قابل اشتعال است.

تحقیقات در مورد اثرات کوتاه مدت و بلند مدت استفاده از مت آمفتامین نشان داده است که خطرات احتمالی قابل توجهی مانند اثرات عصبی شدید در ارتباط با مصرف آن وجود دارد.

تاثیر شیشه بر سیستم عصبی مرکزی

سیستم عصبی مرکزی از مغز و نخاع تشکیل شده است و ایستگاه اصلی پردازش تمامی عملکردهای بدن است. تحقیقی که به بررسی اثرات مت آمفتامین بر روی سیستم عصبی مرکزی پرداخته است، در درجه اول بر اثراتی که در مغز رخ می دهد تمرکز می کند. با این حال برخی از این اثرات را می توان بر نورون های نخاع نیز تعمیم داد.

افزایش مرگ نورون مغزی به دلیل آسیب روی هیپوکامپ، استریاتوم(جسم مخطط)، قشر پیشانی رخ می دهد.

علائم و عوارض مصرف شیشه

علایم مصرف شیشه چیست؟

مقدار کم مصرف شیشه در اولین زمان باعث بی خوابی، کاهش اشتها، بالا رفتن تمرکز، افزایش انرژی و فعالیت، اعتماد به نفس کاذب می شود. به همین دلیل در ابتدا ممکن است برای بهبود عملکرد اجتماعی، شغلی و تحصیلی مورد استفاده قرار بگیرد. در بسیاری از موارد به این حالت “علائم سوپرمن” گفته می شود. در این حالت فرد محدودیت های واقعی خود را درک نمی کند و با اعتماد به نفس زیاد اقدام به انجام فعالیت هایی می کند که ممکن است توان انجام آن را نداشته باشند.

علایم مصرف طولانی مدت شیشه به شرح زیر می باشد:

مصرف طولانی مدت شیشه موجب ایجاد مقاومت به اثرات دلخواه و لذتبخش می شود یعنی شخص برای اینکه تجربه اولیه مصرف این ماده را داشته باشد مجبور است که دوز مصرف خود را بالا ببرد.
باعث بروز رفتارهای وسواسی و تکراری می گردد.
افراد از همان ابتدا ممکن است بتدریج دچار انزوای اجتماعی گردند.
توانایی فرد در انجام فعالیت های مختلف کاهش می یابد و پس از مدتی فرد مصرف کننده تنها قادر خواهد بود، چند عملکرد خاص و محدود را انجام دهد.
واکنش به محرک های واقعی و غیر واقعی افزایش می یابد و زمینه را برای بدبینی (سوءظن)، هذیان و توهم فراهم می کند، مثلا فرد ممکن است در مقایسه با افراد دیگر با صدای ناگهانی بسته شدن درب یا زنگ تلفن همراه از جا بپرد، یا حتی احساس کند صداهایی را می شنود که وجود واقعی ندارند.
رفتارها و عملکرد فرد بتدریج غیر طبیعی می گردند و سایر افراد متوجه تغییرات رفتاری و غیر طبیعی بودن او می گردند، هرچند که ممکن است تا مدت ها ندانند که دلیل این رفتار های غیر طبیعی چه می تواند باشد.

بروز عوارض با اولین دفعات مصرف

با اولین دفعات مصرف این ماده، ادامه مصرف عملا غیر قابل کنترل می گردد. اولین تجارب مصرف با احساس شدید لذت، خشکی دهان، تپش قلب و افزایش فشار خون همراه است. این موضوع به این معنی است که حتی یک بار تجربه این حالت معمولا ایجاد اعتیاد به شیشه می نماید. این حالت لذت بخش اولیه ، بسیار گذرا است و در اولین بار مصرف کم تر از نیم ساعت طول می کشد و پس از کم تر از چند مصرف، دیگر تجربه نخواهد شد. پس از این تجربه، فرد برای مدتی احساس سرخوشی خواهد داشت. در این مرحله فرد احساس انرژی بیشتری دارد، اعتماد به نفس کاذب پیدا کرده است، اندکی تحریک پذیر و پرخاشگر است، بی خواب می گردد و احساس می کند که تمرکز او افزایش یافته و حافظه تقویت شده است.

با ادامه مصرف شیشه چه اتفاقی برای فرد می افتد؟

پس از چند ساعت از مصرف این ماده، علایم سرخوشی شروع به فروکش می کند و فرد احساس کاهش انرژی و خلق افسرده خواهد داشت، حالتی که فرد برای بهبود آن نیازمند به مصرف مجدد دارد و ترک کردن شیشه را سخت می کند. در بسیاری از مواقع در این شرایط فرد دوباره اقدام به مصرف ماده می کند تا خود را به وضعیت طبیعی و سرخوشی برساند، با مصرف مجدد این ماده، فرد دوباره احساس بهبودی و سرخوشی می کند، اما این بار احساس سرخوشی به میزان دفعه قبل ادامه نخواهد یافت بنابراین اعتیاد به شیشه با وابستگی بالا اتفاق میافتد و ترک اعتیاد به شیشه را سخت می نماید.

با هر بار مصرف مجدد ماده فرد برای مدت کوتاه تری نسبت به مصرف قبل، احساس سرخوشی خواهد نمود و دفعات مصرف ماده پله پله به هم نزدیک تر می گردند.

  • بعد از گذشت چند روز مصرف، شخص دیگر احساس سرخوشی نمی کند و حتی دیگر نمی تواند به وضعیت طبیعی و قبلی خود برگردد.
  • او شدیدا بی خواب و از این وضعیت عصبی و سرخورده است.
  • فرد بی قرار است و دائما تکان میخورد.
  • فرد مصرف کننده پرخاشگر و بدبین می شود و ممکن است اولین علایم هذیان و توهم در او نمودار شود.
  • گاهی در این مرحله فرد آنقدر ناراحت و بی قرار است که از ماده دومی مانند داروی آرام بخش، مشروبات الکلی، حشیش، یا حتی تریاک و هرویین برای بهبود روحیه خود استفاده می کند.

عوارض مصرف شیشه چیست؟

شیشه روی تمام اعضای بدن بخصوص مغز اثرات بسیار مخربی ایجاد می کند که این تاثیرات را می توانیم با توجه به زمانی که فرد شروع به مصرف کرده به صورت حاد و مزمن تقسیم کنیم.

عوارض حاد (در کوتاه مدت):

  1. به دنبال مصرف ماده و به فاصله کوتاهی فشار خون به شدت بالا می رود و ضربان قلب تند و نامنظم می شود. چنین حالتی به ویژه در کسانی که سابقه بیماری قلبی عروقی دارند، می تواند منجر به آسیب جدی به قلب و سکته شود.
  2. افزایش دمای بدن و گر گرفتگی زیاد به دلیل اختلال در سیستم تنظیم کننده دمای بدن و تحریک آن اتفاق می افتد.
  3. در اولین دفعات مصرف انرژی و تمرکز فرد به صورت غیر معمولی افزایش می یابد، که این وضعیت با تحلیل شدید انرژی و اختلال در حافظه و تمرکز پس از کاهش اثرات ماده همراه است.
  4. تهوع و اسهال، لرزش و قفل شدن فک ها نیز از علایم بارز مصرف در مراحل اولیه هستند.
  5. گشاد شدن مردمک ها به دنبال مصرف می تواند منجر به حساسیت شدید به نور شوند، به گونه ای که حتی در مکان های کم نور نیز فرد نیاز به استفاده از عینک آفتابی پیدا کند.

ولی بیشترین نشانه هایی که باعث اشتیاق به مصرف و در نهایت اعتیاد به شیشه در فرد می شوند شامل:

  1. سرخوشی
  2. خوش خلقی
  3. افزایش فعالیت
  4. کاهش خواب
  5. افزایش رفتارهای جنسی است

طول مدت این اثرات در مدت زمانی است که فرد تحت تاثیر ماده شیشه قرار دارد و البته بعد از ترک کردن شیشه این اثرات نیز از بین می روند و فرد احساس رخوت، خواب آلودگی، کاهش انرژی و بی قراری پیدا میکند و برای فرار از وضعیت ایجاد شده و به دست آوردن تجربه اولیه، ولع و وسوسه برای مصرف دوباره ماده پیدا می کند و این اتفاق، اولین نقطه در شروع وابستگی و اعتیاد به شیشه در فرد می باشد.

عوارض مزمن (دراز مدت) مصرف شیشه

  1. لرزش شدید و نشانه هایی مانند بیماری پارکینسون ناشی از تخریب بخشی از سیستم حرکتی مغز اتفاق میافتد.
  2. اختلال در سیستم ایمنی بدن می تواند منجر به ابتلا به عفونت های شدید و غیر معمول، عفونت های انگلی و قارچی، ابتلا به ویروس HIV و بیماری ایدز (در صورت استفاده تزریقی) و عفونت مزمن سینوس ها شود.
  3. بی اشتهایی شدید و مزمن
  4. از دست دادن بافت های عضلانی و نقص در سیستم متابولیک بدن باعث کاهش وزن شدید و تغییر ظاهر فرد خواهد شد، به گونه ای که این تغییرات ظاهری جزء بارزترین نشانه هایی است که دیگران را مشکوک به مصرف ماده توسط فرد می کند.
  5. سردردهای مزمن
  6. بیماری قلبی عروقی
  7. بیماری های عروقی مغز
  8. و نارسایی کلیه از جمله سایر مواردی است که در مصرف طولانی مدت شیشه رخ می دهند.

عوارض روانی بر اثر مصرف شیشه

علاوه بر تمام این نشانه های جسمانی، مصرف شیشه اثرات مخربی بر مغز به جای می گذارد که با تغییراتی در حواس و رفتار فرد همراه است.

آسیب هایی که به نواحی جلوی مغز وارد می شود می تواند با از دست رفتن کنترل و مهار فرد بر رفتار های اجتماعی وی، که با پرخاشگری و عدم کنترل بر تکانه ها است  همراه باشد. در این شرایط روی آوردن به رفتارهای پر خطری مانند رانندگی بی مهابا و درگیری های کلامی و فیزیکی زیاد با دیگران بسیار زیاد دیده می شود.

  • فرد مصرف کننده شیشه، مدتی پس از مصرف ماده، دچار افسرگی شدید و ناامیدی می شود که می تواند منجر به آسیب رساندن فرد به خودش و خودکشی گردد.
  • با مصرف مواد بیشتر مناطقی که مرتبط با کنترل فکر و عواطف در مغز هستند دچار تخریب می شود و همینطور حالتی درون فرد ایجاد می گرددد که شخص نسبت به اطرافیان خود افکار بدبینانه پیدا می کند که ممکن است منجر به آسیب رساندن به اطرافیان شود.
  • در درمان ترک اعتیاد به شیشه، تیم درمانی باید تمامی موارد بالا را در فرد مصرف کننده ارزیابی کند و برای هر کدام روش و راهکار درمانی مناسب برای ترک شیشه را ارائه دهد.

سریعترین روش ترک شیشه با کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی 

دوستان عزیز! اگر به دنبال راه سریع و تضمینی برای ترک اعتیاد به محرک شیشه هستید؛ پیشنهاد میکنیم رهایی از این محرک را با کلینیک کیمیای رهایی تجریه کنید. مرکز ترک اعتیاد کیمیای رهایی [واقع در تهران منطقه 2] با حضور پزشکان، مشاوران و پشتیبان 24 ساعته که همیشه همراه شما هستند با 11 متد جدید و انحصاری به صورت تضمینی پروسه ترک شیشه را برای شما راحت و بدون بازگشت می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های مرکز تماس بگیرید.

۰۲۱-۶۶۹۲۷۲89  /  ۰۲۱-۶۶۹۳۱۹۴۸

ماندگاری مواد شیشه در بدن

بعد از مصرف ماده محرک شیشه با هر روشی (تدخین، خوردن و تزریق) پس از مدت کوتاهی در همه اجزاء بدن پخش می گردد.  مقادیر کم از  این ماده شیمیایی با روش های خاصی بخصوص در مایعات بدن نظیر خون، ادرار یا بزاق قابل شناسایی است.

پس از مصرف، مقدار این ماده در بدن، رفته به رفته کمتر می شود و عموما بعد از  دو تا سه روز از مصرف آن، دیگر قابل شناسایی نیست. البته این ماده در آزمایش خون و دیگر آزمایش های تخصصی تا مدت ها قابل شناسایی می باشد.

ترک اعتیاد به شیشه چند روز طول میکشد؟

نکته: اینکه ترک کریستال چند روز طول میکشد به شرایط بیمار و سرعت و پیشرفت آن بستگی دارد.

  • بطور تقریبی ترک قطعی و اصولی شیشه ممکن است بین 2 تا 9 ماه طول بکشد.
  • در برخی از افراد ممکن است این بازه زمانی تا 18 ماه به طول بیانجامد.

بهترین روش ترک شیشه 

باید توجه داشته باشید که ارائه بهترین روش ترک شیشه، معمولاً به بررسی دقیق عوامل مختلفی نیاز دارد. مت آمفتامین خصوصیات منحصر به فردی دارد که در هنگام ترک کردن درمان باید به آنها توجه کرد تا میزان موفقیت در درمان بالا رود. در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی از روش های علمی و تخصصی مختلفی در ترک اعتیاد استفاده می شود که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.

  1. روش درمان غیر دارویی
  2. روش دارویی 
  3. رژیم درمانی 
  4. طب سنتی 
  5. طب سوزنی 
  6. خانواده درمانی 
  7. آموزش خانواده 
  8. زوج درمانی 
  9. گروه درمانی 

آیا می دانستید؟

مت آمفتامین ماده ای است که اگر فردی بیش از یک یا دوبار از آن استفاده کند، احتمال وابستگی به آن زیاد است. زمانی که فرد به این مخدر وابسته شود و به صورت خودسرانه اقدام به ترک آن کند، علائم آن بروز می کند.

هشدار!

ترک خودسرانه ماده شیشه بدون نظارت و تجویز پزشک و روانشناس، ممکن است برای سلامتی فرد مضر باشد و حتی در مواردی خطرناک باشد. سم زدایی به کمک پزشک متخصص و روانشناس می تواند مشکلات احتمالی را تا حد زیادی کاهش و پروسه درمان را برای شما راحت و ایمن کند.

روش ترک اعتیاد شیشه بدون دارو و روان درمانی

درمان اصلی شیشه یک روش درمانی غیر دارویی و سرپایی است. این روش درمانی شامل دو جلسه مشاوره و روانشناسی در هفته است که لازم است حداقل برای مدت سه تا شش ماه  ادامه پیدا کند.

  • طول دوره درمان بر اساس شرایط بیمار و سرعت و پیشرفت او تعیین می گردد.
  • هر جلسه از درمان روانشناختی حدود 45 دقیقه تا یک ساعت بوده و دارای یک برنامه زمان بندی شده اختصاصی است.
  • در طول درمان همراهی یکی از اعضاء اصلی خانواده، بخصوص در جلسات اولیه، توصیه می گردد.
  • جلسه درمانی با مرور اتفاقات گذشته و بررسی تمرینات انجام شده مربوط به جلسه قبل شروع می شود و سپس با دستور جلسه جدید ادامه پیدا می نماید.
  • در طول جلسه ضمن آموزش بیمار، تمرین هایی نیز برای انجام در طول روزهای بعد به بیمار داده می شود.
  • از اجزاء مهم پروسه درمان، انجام آزمایشات ادرار به صورت زمانبندی شده یا تصادفی  است که در مرکز درمانی کیمیای رهایی انجام می شود.

محورهای اصلی مداخلات روانشناختی اصلی در مرکز درمانی کیمیای رهایی

  1. افزایش اطلاعات بیمار و اطرافیان در مورد بیماری اعتیاد و رفتارهای اعتیادی، نحوه ایجاد و چگونگی درمان آنها
  2. مهارت های پیشگیری از ایجاد ولع مصرف شیشه و کنترل ولع ایجاد شده
  3.  آموزش مهارت های پیشگیری از عود مجدد، مدیریت و کنترل موارد احتمالی که باعث لغزش می شود و روش های پاک ماندن
  4. مهارت های زندگی سالم نظیر برنامه ریزی، ارتباط با دیگران، تفریحات سالم و …..
  5. اصلاح مشکلات روانی، معنوی و استرس های همراه اعتیاد به شیشه
  6. مدیریت درمان اختلالات جسمی همراه بیمار اعتیاد به شیشه

 

درمان روانشناختی به جلسات درمانی در مرکز ختم نمی شود بلکه با بهره گیری از آموزش ها و انجام تمرینات درخانه و محیط زندگی و کار ادامه می یابد.

درمانگران مرکز درمانی ترک اعتیاد کیمیای رهایی مانند یک مربی آموزش خلبانی، پا به پای بیمار معتاد، روش ها و مهارت های عملی برای بهبودی بیماری اعتیاد به شیشه را به بیمار خود آموزش می دهند.

آن ها

  • با نظارت بر نحوه انجام این مهارت ها، مشکلات احتمالی بیمار را تصحیح می نمایند.
  • سپس این مسیر بهبودی و دوره درمانی را ادامه می دهند تا مطمئن شوند شخص تسلط کافی را به تمامی مهارت ها و ابزارهای لازم  پیدا کرده باشد.

ترک اعتیاد شیشه با دارو

شناخت مراکز و مواد شیمیایی مغزی درگیر در وابستگی به شیشه توسط دانشمندان، امکان تولید داروهایی را برای مدیریت مشکلات خاص در دوره درمان اعتیاد به شیشه فراهم کرده است.

  •  در طی سالیان متمادی مطالعات زیادی برای یافتن داروهای موثر در ترک اعتیاد به کریستال صورت گرفته است.
  • بر اساس نتایج حاصله در حال حاضر هیچ دارویی به تنهایی در درمان موثر نیست. بنابراین هیچ داروی اختصاصی وجود ندارد و بهترین شیوه کماکان درمان های غیر دارویی می باشند.
  • البته درمراحل مختلف، شروع پرهیز و پیشگیری از عود، ممکن است نیاز به مصرف برخی داروها زیر نظر پزشکان و روان پزشکان  نیز ، وجود داشته باشد.

جایگاه مصرف دارو در درمان اعتیاد به شیشه

  • درمان‌های دارویی در دوره ابتدایی پرهیز برای رفع برخی نشانه ها و احساس های ناخوشایند، برای مثال اختلالات خواب بیماران
  • درمان بیماری های روانپزشکی همراه و یا ناشی از مصرف شیشه، مانند افسردگی، اضطراب، وجود توهم، پرخاشگری و….

نکات قابل توجه در درمان دارویی اعتیاد به شیشه

  1. اساساً داروها در این روند، تنها نقش کمک کننده دارند.
  2. هیچ یک از داروهای پیشنهادی یا داروهایی که دیگران برای ترک کردن استفاده کرده اند، نباید بدون مشورت و تجویز پزشک مصرف شوند. این امر احتمال بروز عوارض جانبی و نتیجه بخش نبودن درمان را زیاد می کند.
  3. هیچگونه داروی جایگزین یا نگه دارنده ای برای کنترل ولع مصرف و وسوسه آن وجود ندارد. دارو های موجود تنها برای کنترل نشانه های بیماری در طول درمان استفاده می شوند.

دارو درمانی برای ترک شیشه در مرکز درمانی کلینیک کیمیای رهایی زیر نظر پزشک متخصص در طب اعتیاد تجویز می شود. در این مجموعه جهت بازگیری بوپرنورفین، درمان متادون، درمان LSD و… رویکردهای دارو درمانی متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد.

ترک شیشه با رژیم درمانی

ترک اعتیاد به شیشه شامل تغییر ایجاد کردن در عادات ها و رفتارهای منفی به سمت مثبت است. تغذیه مناسب، از عوامل مهم و یکی از دلایل اصلی موفقیت این تغییر می باشد. بیشتر کسانی که به مواد اعتیاد دارند، رژیم غذایی نامناسبی دارند.

افرادی که نسبت به کریستال اعتیاد دارند، به دلیل کم توجهی به برنامه غذایی و عادت های خوردن خود، دچار بیماری های گوارشی متعددی می شوند.  از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •   کاهش و افزایش اشتهاء
  •  یبوست
  •  اسهال
  •  ایجاد مشکل در هضم غذا

 بنابراین کسانی که  به این ماده وابسته می شوند، رژیم غذایی آنها اغلب عکس چیزی است که توصیه می شود.

  •  آنها اغلب چیزهایی را که باید کم خورده شود بیشتر میخورند و برعکس هر آنچه که باید بیشتر خورده شود کمتر استفاده می کنند.
  • به طور کلی افراد معتاد به مواد مخدر و محرک دچار سوء تغذیه هستند. بنابراین، برای کمک به ترک درک نقش تغذیه اهمیت فراوانی دارد.

  رژیم درمانی در ترک شیشه برای بازسازی و ترمیم بافت های مورد آسیب ، در بدن و مغز بسیار تاثیر گذار است. بنابراین روند درمان را سرعت می بخشد.

ترک اعتیاد شیشه به روش طب سنتی

  • نئشگی، طبع و مزاج اش گرم است.
  • خماری، طبع و مزاج اش سرد و خشک است.

هرگاه سردی (طبع سرد) در بدن فرد معتاد غالب بشود، نیاز به مصرف ماده در وی ایجاد می شود و در نتیجه تمایل به مصرف دوباره مواد بیشتر می شود.

 در زمان ترک شیشه، پزشک درمانگر مرکز ترک اعتیاد کیمیای رهایی با تجویز داروهای سنتی مناسب و رژیم غذایی سالم، به فرد بیمار کمک می کند تا تعادل مزاج در بدن اتفاق بیافتد و فرد علاقه و تمایل خود به مصرف مواد را از دست بدهد.

ترک اعتیاد شیشه با طب سوزنی

طب سوزنی یک روش درمانی سنتی است که قدمت آن به سال های خیلی گذشته برمی گردد.

  •  در این روش سوزن های باریکی در نقاط مختلفی از بدن و گوش زده می شود تا موجب بهبود سلامتی فرد و درمان بیماری شود.
  • این روش درمانی می تواند به تنهایی و یا به همراه سایر روش های درمانی دیگر، برای درمان همه انواع بیماری ها تاثیرگذار باشد.

بنابراین طب سوزنی، راهی منحصر بفرد برای سلامتی و بهبود عوارض و علائم بیماری اعتیاد است. این روش تاثیر شگفت انگیزی در کنترل نشانه ها مثل: بدن درد، سردرد، بی خوابی، اشتهاء، اختلالات خلقی، اضطراب، تنش بیش از حد و دیگر علایم جسمی و روانی دارد. همچنین در کاهش میزان ولع به مصرف و کنترل وسوسه نقش بسزایی دارد.

خانواده درمانی در ترک شیشه

اعتیاد آسیب های زیادی به روابط عاطفی و ارتباطی میان بسیاری از افراد و خانواده های شان میزند.

هنگامی که وضعیت خانوادگی، آشفته و نابسامان است، اختلاف ها و سوء تفاهم های بسیاری پیدا می شوند که حل آنها نیز ممکن است بسیار دشوار باشد.

در خانواده درمانی بر شیوه هایی تاکید می شود که به کمک آنها، اعضای خانواده از با هم بودن لذت ببرند، ثبات خانواده بیشتر شود، ارتباط ها بهتر گردد و مشکلات با همکاری هم حل شوند تا پروسه ترک با سرعت بیشتری اتفاق بیافتد.

زمانی که اعضای خانواده در تعامل با یکدیگر، واکنش های مثبت تری داشته باشند، احساس حمایت بیشتری نیز بین آنها به وجود خواهد آمد.

اما…

هنگامی که خانواده دچار آشفتگی است، نقش اعضاء نسبت به همدیگر، مورد غفلت قرار می گیرد، به همین دلیل در روند درمان شیشه، برنامه ریزی برای انجام فعالیت های خانوادگی، اهمیت زیادی دارد و باعث گرمی و صمیمیت بیشتر در خانواده می شود.

  • اعضاء خانواده در جلسات درمانی به تدریج می آموزند که در صورت بروز پیشامدهای دشوار، گناه را به گردن یکدیگر نیاندازند، بلکه با پذیرش بخشی از مسئولیت این اشتباه ها، با کمک همدیگر در حل آن بکوشند.
  • ایجاد سنت های خانوادگی جدید از سوی بیمار می تواند باعث گرما بخشی به روابط میان خود و اعضای خانواده گردد و فضای مهربانانه تر، صمیمی تر و در نتیجه محافظت کننده تر ایجاد شود که در نتیجه روند بهبودی فرد مصرف کننده در درمان ترک اعتیاد شیشه را تسریع می کند.

آموزش خانواده در ترک شیشه

مهارت های ارتباطی مثبت، تکنیک های ساده ای هستند که توصیه می شود تا اعضای خانواده به هنگام تعامل با عضو معتادشان از آنها استفاده کنند.

کاربرد تکنیک هایی که در جلسات آموزش خانواده توسط روانشناس متخصص توصیه می شود سبب می گردد تا رابطه ای بهتر میان کلیه ی اعضای خانواده شکل بگیرد.

در جلسات آموزش خانواده:

روش صحیح برخورد با بیماران آموزش داده می شود و از باید ها و نباید های مربوط به:

  • “نحوه برخورد خود با بیماران معتاد” 
  • “بیماری اعتیاد چیست؟” 
  • “حمایت سالم و ناسالم چیست؟“
  • و دیگر موضوعات مهم، اطلاعات کامل و جامع داده می شود.

ارائه این آموزش ها میزان موفقیت در درمان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

زوج درمانی در ترک شیشه

بیماری اعتیاد تاثیرات خیلی عمیقی روی روابط زوجین می گذارد.

به طور مثال:

  • این بیماری می تواند باعث عدم رضایتمندی همسر شخص مبتلا شود که می تواند نقش پررنگی در روابط بین فردی زوجین داشته باشد.
  • در نتیجه در بسیاری از مواقع بدلیل وجود اختلافات زیاد بین زوجین، میزان طلاق افزایش چشمگیری پیدا می کند.

یکی از روش های حفظ و دوام ازدواج برای زوج هایی که بدلیل بیماری اعتیاد به شیشه آسیب دیده اند، زوج درمانی است.

  • زوج درمانی نوعی روان درمانی است که برای زوجینی که زندگی شان تحت تاثیر بیماری اعتیاد به شیشه دچار مشکل شده است توصیه می شود.
  • در طی جلسات زوج درمانی، مشکلات زوج ها ارزیابی می شود و با کمک درمانگر بدنبال راه حل  مناسب گشته می شود.

هدف از زوج درمانی:

  • ارایه راه حل های مناسب جهت کاهش و حل اختلافات زوجین
  • ایجاد و برقراری ارتباطات موثر و سالم
  • ایجاد صمیمیت بین زوجین
  • شناخت درست و عمیق از یکدیگر
  • احترام به یکدیگر
  • ایجاد اعتماد و صداق در بین زوجین می باشد که تاثیر بسیار زیادی در روند درمان و بهبودی فرد معتاد دارد.

گروه درمانی در ترک شیشه (جلسات کیمیای رویش)

بسیاری از درمانگران در حوزه ترک اعتیاد اعتقاد دارند که گروه درمانی (که در مرکز کیمیای رهایی با نام جلسات کیمیای رویش برگزار می شود)، بخش ضروری از درمان سوء مصرف مواد می باشد.

 گروه درمانی اهداف زیر را دنبال می کند:

  • ایجاد احساس تنها نبودن در رنج
  • الگوهای مثبت را به کسانی که در مراحل اولیه درمان قرار دارند، نشان می دهد.
  • فرد در گروه تشویق به داشتن امیدواری برای موفقیت می شود.
  • فرد در گروه می تواند از تجربیات دیگران برای کمک استفاده کند.
  • افراد در گروه مورد حمایت یکدیگر قرار می گیرند و همدیگر را برای متوقف کردن مصرف شیشه تشویق می کنند.

در گروه درمانی، افراد درباره احساسات خود، و همچنین مشکلاتشان در روابط بین فردی یا اینکه چگونه اعتیاد، زندگی آنها را تغییر داده است، بحث می کنند، در نتیجه شبکه حمایتی قوی را در مسیر درمان برای خود تشکیل می دهند.

آنچه در انتها باید بدانید.

علائم ترک شیشه معمولا کشنده نیستند اما ترک خودسرانه و بدون نظارت و تجویز پزشک و روانشناس ممکن است برای برخی از افراد یک فرایند دردناک و خطرناک باشد!

علت خطرناک بودن فرایند ترک خودسرانه شیشه، کم آبی بدن است. تا زمانی که فرد هیدراته بماند و رژیم غذایی متعادل داشته باشد و تحت نظارت پزشک برنامه ترک را پیش ببرد می تواند این مشکل را درمان کند.

سم زدایی ناشی از مصرف شیشه با روش اصولی و تحت نظارت پزشک سبب می شود تا بدن هیدراته بماند و علائم ترک کنترل شوند.

در نظر داشته باشید که فرایند ترک و بازگیری شیشه یک فرایند طولانی مدت است. بنابراین بیمار باید در این بازه، تحت نظارت پزشک و روانشناس باشد و از لحاظ جسمانی و روانی تحت مدیریت قرار بگیرد تا بتواند به زندگی طبیعی بازگردد و مجددا موقعیت اجتماعی و فردی خود را ارتقا دهد. که کلینیک ترک شیشه کیمیای رهایی تمامی موارد ذکر شده را قدم به قدم تا رهایی کامل فرد از دام اعتیاد انجام می دهد.

آیا می دانستید؟

متخصصین این مرکز ترک شیشه کیمیای رهایی با استناد به آخرین پژوهش های علمی، بهترین روش درمان را متناسب با هر فرد پیاده سازی و اجرا می کند. در نتیجه بیمار تجربه دردناکی در مرحله درمان ندارد.

نحوه مصرف شیشه چگونه است؟

شیشه چگونه مصرف می شود؟

عملا شاید بتوان گفت که مصرف مواد سابقه ای چند هزار ساله دارند. سیر تکاملی و تغییرات این مواد ارتباط تنگاتنگی با نحوه استفاده از آن ها دارد. “افدرا” به عنوان یک داروی محرک، ماده ای طبیعی است که در گیاهی به این نام موجود است. این ماده چند هزار سال قبل در سرزمین چین بصورت نوع خاصی از چای مورد استفاده خوراکی قرار می گرفت. البته این ماده فاقد اثرات شدید و تخریبی شیشه کنونی بوده و همچنین خلوص بسیار کمی داشت و استفاده خوراکی از آن موجب می گردید که اثر بخشی ناچیزی داشته باشد. حدود 90 سال قبل، مت آمفتامین که ماده اصلی شیشه است، بصورت بلوری از طریق واکنش های شیمیایی در آزمایشگاه تهیه شد .

فرم بلوری این ماده این خصوصیت را دارد که اولا بسیار خالص تر است و ثانیا نقطه ذوب کم تری دارد. در نتیجه می توان این شکل از ماده را بصورت تدخینی (دودی) مورد استفاده قرار داد. به واسطه این خاصیت اعتیاد به شیشه و درمان شیشه مشکل تر می شود. استفاده تدخینی از این ماده اثربخشی بسیار شدیدتری از مصرف خوراکی دارد و تاثیر آن را می توان با تزریق این ماده برابر دانست.

روش مصرف شیشه در کشور ایران

هم اکنون روش های استفاده از این ماده در کشور ما عموما به صورت تدخین و در مواردی بصورت تزریق یا خوراکی می باشد. روش تدخین که شایع ترین روش مصرف شیشه در کشور ماست، عموما با استفاده وسیله ای شیشه ای با نام پایپ صورت می گیرد. این وسیله، شیشه ای بسیار شبیه به وافور تریاک دارد. این یک وسیله شیشه ای یک تکه است که دارای یک محفظه در یک طرف و یک لوله متصل به آن در طرف دیگر است. در این روش ، شیشه بصورت مستقیم از مخاط بینی وارد خون و سپس مغز شده و اثرات تخریبی خود را ایجاد می کند.

روش دیگر استفاده از مت آمفتامین یا شیشه، تزریق این ماده است. خوشبختانه این روش مصرف شیوع کم تری در کشور ما دارد. استفاده از این روش، علاوه بر تمام خطرات روش تدخینی، احتمال بروز عفونت های میکروبی از جمله HIV و هپاتیت را نیز افزایش می دهد.

از دیگر روش های استفاده از این ماده، خوراکی است که معمولا به صورت حل شده در نوشیدنی هایی مانند آب یا نوشابه صورت می گیرد. این شیوه مصرف طرفداران کم تری دارد و میزان خطر و لذت کم تری داشته و موجب  بروز اعتیاد های ضعیف تری می گردد.

برای ترک اعتیاد به شیشه، داشتن اطلاعات علمی و درست در مورد این ماده مصرفی، بیماری اعتیاد به شیشه، درمان ترک اعتیاد شیشه بسیار ارزشمند و کمک کننده است.

The best addiction treatment clinic 48

انتخاب بهترین کلینیک درمان شیشه در تهران

کلینیک درمان مت آمفتامین، مرکزی تخصصی برای مراقبت های بهداشتی است که بر درمان و بهبود افراد مبتلا به اختلال مصرف مت آمفتامین (MUD) تمرکز دارد. این مراکز در واکنش به بحران رو به رشد سلامت عمومی مرتبط با اعتیاد به مت آمفتامین، به ویژه در ایران و تهران که شیوع مصرف آن به طور چشمگیری افزایش یافته، تاسیس شده اند. ماهیت خاص وابستگی به مت آمفتامین، پروتکل های درمانی ویژه ای را می طلبد که با روش های استفاده شده برای سایر اعتیاد های محرک متفاوت است.

این کلینیک ها معمولا از رویکرد های درمانی متنوعی، از جمله درمان های رفتاری مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و مدیریت اقتضایی (CM)، برای رسیدگی به چالش های روانشناختی، عاطفی و اجتماعی بیماران استفاده می کنند. تحقیقات نشان می دهد که این استراتژی های مبتنی بر شواهد می توانند نتایج درمان را به طور قابل توجهی بهبود بخشند و میزان عود را کاهش دهند.

بهترین کلینیک ترک اعتیاد شیشه

۱. کلینیک های بستری (شبانه روزی) ترک مت آمفتامین:

در این کلینیک ها، بیمار به صورت شبانه روزی در مرکز اقامت دارد و تحت نظارت کامل کادر پزشکی و درمانی قرار می گیرد.

  • مزایا: نظارت ۲۴ ساعته، جدایی از محیط مصرف، تمرکز کامل بر درمان، دسترسی سریع به خدمات پزشکی و روانپزشکی، حمایت همیشگی.
  • معایب: هزینه بالاتر، دوری از خانواده و کار، احتمال انگ اجتماعی.
  • مناسب برای: افرادی با اعتیاد شدید، سابقه عود مکرر، مشکلات روانی همزمان، نیاز به مراقبت های پزشکی ویژه.

۲. کلینیک های سرپایی ترک مت آمفتامین:

بیمار در این کلینیک ها به صورت روزانه یا چند روز در هفته برای جلسات درمانی و دریافت دارو مراجعه می کند و در سایر مواقع در منزل خود اقامت دارد.

  • مزایا: هزینه کمتر، حفظ ارتباط با خانواده و کار، انعطاف پذیری بیشتر.
  • معایب: نظارت کمتر، احتمال دسترسی به مواد، نیاز به انگیزه و تعهد بالا از سوی بیمار.
  • مناسب برای: افرادی با اعتیاد خفیف تا متوسط، انگیزه بالا برای ترک، حمایت خانواده، بدون مشکلات روانی شدید.

۳. کلینیک های تخصصی ترک مت آمفتامین:

این کلینیک ها به طور خاص بر درمان اعتیاد به مت آمفتامین تمرکز دارند و با توجه به ویژگی های خاص این ماده مخدر، برنامه های درمانی ویژه ای ارائه می دهند.

  • مزایا: تخصص و تجربه بالا در درمان اعتیاد به مت آمفتامین، برنامه های درمانی متناسب با نیازهای خاص بیماران، آشنایی با چالش های ترک مت آمفتامین.
  • معایب: ممکن است هزینه بالاتری نسبت به کلینیک های سرپایی عمومی داشته باشند.
  • مناسب برای: افرادی که به طور خاص به مت آمفتامین اعتیاد دارند و به دنبال درمانی متمرکز و تخصصی هستند.

علاوه بر این سه دسته، مدل های دیگری نیز وجود دارند:

  • کلینیک های درمان جامع: این کلینیک ها علاوه بر درمان اعتیاد، به درمان اختلالات روانی همزمان، مشکلات خانوادگی و اجتماعی نیز می پردازند.
  • کلینیک های ترک اعتیاد با رویکرد های خاص: برخی کلینیک ها از رویکرد های درمانی خاصی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT)، مصاحبه انگیزشی (MI) یا رویکرد های مبتنی بر ذهن آگاهی استفاده می کنند.

در انتخاب کلینیک مناسب، باید به موارد زیر توجه کرد:

  • شدت اعتیاد
  • سابقه درمان
  • وضعیت سلامت جسمی و روانی
  • شرایط خانوادگی و اجتماعی
  • ترجیحات شخصی
  • هزینه و پوشش بیمه

بهتر است قبل از انتخاب کلینیک، با چند مرکز مختلف مشورت کرده و اطلاعات لازم را کسب کنید. همچنین می توانید از نظرات و تجربیات سایر بیماران در مورد کلینیک های مختلف استفاده کنید.

کلینیک فوق تخصصی ترک شیشه کیمیای رهایی:

۱. تجربه و اعتبار:

  • سابقه ۱۳ساله: کیمیای رهایی با بیش از ۱۳ سال تجربه در زمینه درمان اعتیاد، نشانه ای از پایداری، تخصص و بهبود مستمر روش های درمانی است.
  • مجوز رسمی: داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و شماره پروانه بهره برداری (۲۷۵۶۲۲-۳) نشان دهنده رعایت استانداردها و معیارهای لازم برای ارائه خدمات درمانی است. این موضوع به مراجعین اطمینان می دهد که در یک مرکز قانونی و معتبر تحت درمان قرار می گیرند.
  • تاییدیه ها: تایید ستاد مبارزه با مواد مخدر و معرفی به عنوان یکی از برترین مراکز درمانی توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر، اعتبار و کیفیت خدمات کیمیای رهایی را تایید می کند.

۲. رویکرد درمانی:

  • جامعیت: کیمیای رهایی رویکردی جامع در درمان اعتیاد دارد که شامل مراحل مختلفی از جمله سم زدایی، روان درمانی، مشاوره و حمایت های پس از ترک می شود. این رویکرد به درمان جنبه های مختلف اعتیاد (جسمی، روانی و اجتماعی) می پردازد.
  • شخصی سازی: برنامه های درمانی در کیمیای رهایی به صورت منحصر به فرد برای هر بیمار طراحی می شود تا نیازهای خاص هر فرد را برطرف کند.
  • تیم متخصص: وجود ۱۵ روانشناس حرفه ای در کنار پزشکان و مددکاران اجتماعی مجرب، نشان دهنده اهمیت درمان روان شناختی در رویکرد کیمیای رهایی است. این تیم متخصص با درک عمیق از چالش های اعتیاد، به بیماران کمک می کند تا با ریشه های روانی اعتیاد مقابله کنند.
  • روش های نوین: استفاده از روش های نوین درمانی و رویکردهای علمی، نشان دهنده به روز بودن خدمات کیمیای رهایی و تعهد آنها به ارائه بهترین و مؤثرترین درمان ها است.

۳. محیط و امکانات:

  • امن و آرام: فراهم کردن محیطی امن، آرام و مجهز به بهترین امکانات، به بیماران کمک می کند تا با تمرکز و آرامش خاطر مراحل درمان را طی کنند.

۴. حمایت و پشتیبانی:

  • همه جانبه: کیمیای رهایی حمایت همه جانبه ای از بیماران ارائه می دهد که شامل جلسات مشاوره فردی و گروهی، کارگاه های آموزشی و گروه های حمایتی است. این حمایت ها به بیماران کمک می کند تا پس از ترک، در مسیر بهبودی ثابت قدم بمانند و از عود جلوگیری کنند.

۵. شفافیت و دسترسی:

  • اطلاعات تماس: ارائه اطلاعات تماس کامل، از جمله آدرس، شماره تلفن، ایمیل و وب سایت، دسترسی آسان به خدمات کلینیک را فراهم می کند. همچنین، وجود تلفن تماس اورژانسی و تلفن گویا، امکان دریافت خدمات در هر زمان را برای مراجعین فراهم می کند.

کیمیای رهایی با توجه به تجربه، اعتبار، رویکرد درمانی جامع، تیم متخصص، محیط مناسب و حمایت های همه جانبه، گزینه ای مناسب برای افرادی است که به دنبال ترک اعتیاد و شروع زندگی جدید هستند. این کلینیک با تمرکز بر نیازهای فردی بیماران و ارائه خدمات با کیفیت، به آنها کمک می کند تا به بهبودی کامل و پایدار دست یابند.

سوالات رایج در مورد ترک شیشه

  1. آیا مصرف شیشه در آزمایش اعتیاد مشخص می شود؟

بله، مصرف شیشه در آزمایشاتی مانند؛ آزمایش خون، آزمایش ادرار مشخص می شود.

  1. آیا امکان ترک شیشه به صورت فوق سریع واقعیت است؟

خیر، سم زدایی فوق سریع شیشه، شعاری بیش نیست و باید فرد مبتلا به شیشه فرایند ترک خود را به صورت استاندارد سپری کند.

  1. آیا داروهای گیاهی برای ترک شیشه موثر هستند؟

خیر! هیچ داروی گیاهی برای درمان هیچ اعتیادی موثر نیست! داروهای گیاهی تنها در برخی موارد سبب تسکین درد ناشی از علائم ترک می شود.

توجه ! : کاربر گرامی، برای بهبود کیفیت پاسخگویی، لطفاً در صورت داشتن سوال، جنسیت و سن خود را اعلام کنید تا بتوانیم بهتر راهنمایی کنیم.

12 پاسخ

  1. سلام خوبین یه سوال داشتم من مدت15ساله که شیشه مصرف میکنم
    ایامیتونم خودم درمنزل ترک شیشه انجام بدم وبدون بازگشت باشه واقعاخسته شدم ؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام آقای شوکران عزیز،
      خسته‌شدن از مصرف شیشه و فکر به ترک، یک قدم بزرگ و ارزشمند برای تغییر زندگی شماست. با توجه به تجربه‌ی 15 سال مصرف، ترک شیشه بدون کمک حرفه‌ای می‌تواند بسیار دشوار و حتی خطرناک باشد. شیشه تأثیرات عمیقی بر مغز و بدن می‌گذارد، و ترک ناگهانی آن می‌تواند باعث بروز علائم جسمی و روانی شدید مثل افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی و حتی میل شدید به مصرف دوباره شود
      پیشنهاد ما اینه که تحت نظر پزشک و روان‌شناس، در یک برنامه درمانی حرفه‌ای و ایمن این مسیر رو شروع کنید. ما در کیمیای رهایی آماده‌ایم تا همراه شما باشیم و یک برنامه اختصاصی برای ترک شیشه ارائه بدیم.
      با حمایت درست، می‌تونید به زندگی سالم و بدون بازگشت به مصرف برسید.

  2. سلام به من گفتن ترک شیشه با کلینیک مناسب نیست پس چکار کنیم؟
    همسرم همینجوری تو خونه هم قبول نمیکنه که ترک کنه.
    مداوم هم توهم میزنه هذیون میگه ولی باور نمیکنه بخاطر شیشه هستش که کشیده میگه این توهم ها واقعی نیستن .
    میگه تو چرت و پرت میگی من توهم نزدم .

    1. سلام نسترن عزیز،

      می‌دونم که شرایط فعلی چقدر می‌تواند برایتان سخت و نگران‌کننده باشد. توهم‌ها و هذیان‌هایی که به‌خاطر مصرف شیشه ایجاد می‌شوند، متأسفانه باعث می‌شوند که فرد قبول نکند مشکل از مصرف شیشه است و همین موضوع ترک را دشوارتر می‌کند.

      ترک شیشه در خانه و بدون حمایت حرفه‌ای، معمولاً توصیه نمی‌شود چراکه این کار هم برای خود فرد و هم خانواده ممکن است خطرات و سختی داشته باشد. پیشنهاد می‌کنم همین امروز با یکی از کارشناسان ما تماس بگیرید. ما آماده‌ایم تا راهنمایی‌تان کنیم و به شما کمک کنیم بهترین راه‌حل‌های ممکن را برای همسرتان پیدا کنید.

  3. سلام و خسته نباشید
    خواهرم تازه یک ماهه که ازدواج کرده و فهمیده که این شوهرش معتاده . روزی که رفتن آزمایش اعتیاد دادن جواب زده که متا فتامین و آمفتامین اما از آزمایشگاه که پریسیده گفتن که تداخل دارویی داره.
    مجددا یه روز دیگه رفتن یهویی ازش آزمایش گرفتن باز نوشته که متا فتامین و آمفتامین توشه . حالا شوهرش میگه دارم یه قرص مصرف میکنم که دکترم بهم داده این مال اون قرص هستش من معتاد نیستم
    میگه دکتر قرص سرتالین بهم داده و اونو مصرف میکنم آزمایشم مثبت در میاد.
    توروخدا کامل راهنمایی کنید اصلا داریم چنین چیزی؟ داریم چنین قرصی که مشتقات شیشه داشته باشه؟
    خیلی نگرانشم . الکی زندگیش داغون شد و افسرده شده . همش کارش شده گریه و بدبختی .
    تو رو خدا کامل توضیح بدید .

    1. سلام به شما خانم اقدس عزیز

      خیلی متأسف شدم از شنیدن نگرانی‌تان درباره وضعیت خواهرتان و تجربه‌ای که در ابتدای زندگی مشترک با آن مواجه شده است. این واقعاً شرایط دشواری است و طبیعی است که خواهرتان در این شرایط احساس ناراحتی و نگرانی داشته باشد. اول از همه باید بگویم که شما تنها نیستید و خیلی از افراد با چنین سوالاتی و ابهاماتی مواجه می‌شوند.
      درباره سوالی که پرسیدید، به طور کلی باید توجه داشت که قرص سرترالین (که دارویی برای درمان افسردگی و اضطراب است) به‌خودی‌خود نمی‌تواند باعث مثبت شدن تست برای آمفتامین یا متامفتامین شود. اگر آزمایشگاه نتایج مثبتی را برای آمفتامین یا متامفتامین نشان داده، احتمال آن که مصرف ماده از خانواده شیشه در کار بوده باشد، بیشتر از تداخل دارویی است. اگر همسر خواهرتان به مصرف قرص‌های خاصی اشاره کرده، بهتر است نسخه‌های داروهای تجویزی‌اش توسط یک متخصص بررسی شود تا مشخص شود که آیا واقعاً دلیل مثبتی نتایج آزمایش دارویی است یا خیر.

      در این شرایط، لازم است خواهرتان و همسرش، با یک متخصص یا مشاور حرفه‌ای در حوزه ی اعتیاد مشورت کنند. این مشاوره می‌تواند به آن‌ها کمک کند که در فضایی بدون قضاوت و با آرامش، وضعیت را شفاف کنند. خوشبختانه در کلینیک ما، مشاوران متخصص در زمینه اعتیاد و سلامت روان آماده هستند تا در این شرایط حساس کنار شما و خواهرتان باشند. پیشنهاد می‌کنم با تماس به کلینیک، اطلاعات بیشتری کسب کنید و روند مناسبی برای کمک به خواهرتان و همسرش شروع کنید.
      با آرزوی آرامش و بهبودی برای خواهرتان و تصمیمی روشن برای آینده زندگی مشترکشان.

      1. دکتر عزیز من الان متوجه شدم این داماد ما اصرار زیادی داره که حالا ببریمش برای تست مجدد آزمایش شیشه .
        ولی یکی از بستگانش گفته که این آزمایش رو میتونه کاری کنه که منفی شه .
        واقعا میشه کاری کرد آزمایش منفی شه؟
        چکار کنم که نتونه این کارو کنه؟
        راهی وجود داره که نتونه تو آزمایشات ما رو بپیچونه؟

        1. سلام به شما خانم اقدس عزیز

          از پیگیری و تلاشی که برای حمایت از خواهرتان می‌کنید واقعاً قدردانی می‌کنم. کاملاً طبیعی است که بخواهید به بهترین و شفاف‌ترین نتیجه در این موقعیت برسید. در پاسخ به سوالتان باید بگویم که متأسفانه راه‌ها و تکنیک‌هایی وجود دارند که برخی افراد ممکن است از آن‌ها برای دستکاری نتایج آزمایش استفاده کنند تا نتیجه‌ای منفی به دست آورند. این روش‌ها ممکن است شامل استفاده از مواد خاصی باشد که بر نتایج آزمایش تاثیر می‌گذارد، یا استفاده از نمونه ادرار فرد دیگری.

          با این حال، در آزمایشگاه‌های معتبر و حرفه‌ای، روش‌هایی برای شناسایی این نوع دستکاری‌ها وجود دارد. برخی آزمایشگاه‌ها نمونه‌گیری را تحت نظارت انجام می‌دهند و همچنین از تکنیک‌های دقیق‌تری بهره می‌برند که امکان دستکاری و تقلب را به حداقل می‌رساند. پیشنهاد می‌کنم در صورت امکان از یک آزمایشگاه معتبر و با تجربه در زمینه تشخیص اعتیاد استفاده کنید و مسئله نگرانی‌تان را با مسئولین آزمایشگاه در میان بگذارید تا از نظارت کامل در زمان نمونه‌گیری مطمئن شوید.
          همچنین توصیه می‌کنم خواهرتان همچنان از مشاوره یک متخصص در حوزه اعتیاد بهره‌مند شود تا به شناخت دقیق‌تری از وضعیت همسرش برسد و بتواند در مسیر صحیح تصمیم‌گیری کند.

  4. با سلام من ابراهیم ح هستم
    من به عنوان یک فردی که سالها با اعتیاد به شیشه دست و پنجه نرم کرده‌م می‌ خواهم بدانم که آیا روش‌ درمانی جدیدی وجود دارد که بتوانند به من در این مسیر کمک کند
    و اینکه استفاده همزمان از دارو های ضد افسردگی و مشاوره می‌ تواند در روند ترک مؤثر باشد
    من در حال حاضر به شدت نیاز دارم که از این وضعیت خارج شوم و می‌خواهم بدانم که آیا شما مرا به یک متخصص معتبر در این زمینه ارجاع می‌دهید؟ همچنین آیا این دو روش به همدیگر کمک می‌کنند یا ممکن است تداخل داشته باشند؟

    1. جناب ابراهیم ح ما برای حفظ اطلاعات و هویت شما نام خانوادگی شما را حذف کردیم که قابل مشاهده نباشد . متخصصان به زودی پاسخ شما را خواهند داد.

  5. سلام من 16 سالمه و دخترم چند وقت پیش متوجه شدم که یکی از دوستام فکر کنم شیشه مصرف میکنه (عکسش شیشه رو تو اینترنت دیده بودم سفید بود) و حالا نگرانم که این موضوع چقدر می‌تونه خطرناک باشه. من می‌خواستم بپرسم اگر بخوام بهش کمک کنم، چه کارهایی باید انجام بدم؟ آیا می‌تونم بهش بگم که به دکتر مراجعه کنه یا این کار ممکنه باعث بشه بیشتر از من دور بشه؟ واقعاً نمی‌دونم چه بگم و چطور می‌تونم بهش کمک کنم. آیا شما راهکارهایی دارید که من بتونم به عنوان یک دوست بهش کمک کنم و از این وضعیت خطرناک خارج بشه؟ لطفاً راهنمایی کنید.

    1. سلام ریحانه جان
      خیلی خوبه که به فکر دوستت هستی و نگرانی‌ات کاملاً قابل درکه. مصرف شیشه می‌تونه خطرات جدی برای سلامت فرد ایجاد کنه و بهتره این موضوع با دقت و آرامش مدیریت بشه. به عنوان یک دوست، اولین قدم می‌تونه این باشه که بدون قضاوت بهش گوش بدی و نگرانی‌ات رو با مهربانی بیان کنی. پیشنهاد مراجعه به یک مشاور یا روانشناس هم می‌تونه مؤثر باشه، ولی بهتره این توصیه رو در شرایطی مطرح کنی که احساس نزدیکی بیشتری بینتون هست و دوستت آمادگی شنیدن داره.
      ما اینجا مشاوران حرفه‌ای داریم که می‌تونن اطلاعات و کمک بیشتری در اختیارتون بذارن تا با آرامش و اطمینان بیشتری قدم بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *