کلینیک کیمیای رهایی مرکز معتبر و مجاز برای درمان سوء مصرف مواد
لگوی سایت کیمیای رهایی (ترک اعتیاد)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ترک شیشه : جدیدترین روش درمان شیشه یا کریستال در کیمیای رهایی

بهترین روش ترک شیشه [پشتیبان 24 ساعته / 100% تضمینی + متد جدید]

ترک شیشه با روش غیراصولی، عوارض خطرناک تنگی نفس، مشکلات عصبی، تپش قلب را در پی دارد. چرا که مصرف کردن شیشه موجب وابسته‌شدن از لحاظ جسمی و روحی می‌شود. درمان اصولی اعتیاد همانند شیشه از خدمات اصلی کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی است.

شیشه از مواد محرکه خیلی قوی است که توسط ترکیب شیمیایی مت‌آمفتامین در آزمایشگاه‌های غیرقانونی درست می‌شود و مانند دیگر موارد مخدر طبیعی نیست. لذا ترک شیشه نسبت به ترک حشیش بایستی سریع‌تر انجام شود.

نکته: نام‌های دیگر شیشه [مت آمفتامین، آیس یا کریستال] است

ویدیو معرفی کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی و خدمات این مرکز
پخش ویدیو

علت ترک شیشه چیست؟

مصرف شیشه با به وجود آمدن تغییرات شیمیایی در مغز موجب ناهنجاری‌های مغزی در افراد می‌گردد. ولی فرد بیمار احساس می‌کند کاملا شاداب است و حرکات بدنی فرد بالا می‌رود. از جمله علائم مصرف شیشه هذیان گفتن و توهم‌هایی است که عواقب خیلی خطرناک دارد.

در واقع فرد بیمار امکان دارد اشیایی را دیده و یا مطالبی را بشنود که دیگران قادر به درک آن‌ها نمی‌باشند. این علائم در افرادی که بیماری روان پریشانی هم دارند قوی‌تر است. به همین علت هر چقدر سریع‌تر درمان ترک شیشه را شروع کنید، قدم‌های سریع‌تر برای منفعت‌هایتان برداشته‌اید.

تاریخچه و آشنایی بیشتر با ماده شیشه

تاریخچه مصرف شیشه در جهان

کشور ژاپن اولین کشوری بود که اپیدمی بزرگ مصرف شیشه را تجربه کرد و بعد از جنگ در ژاپن فروش مت آمفتامین یا شیشه به ژاپنی ها آزاد شد، در مدت کوتاهی عده بسیار زیادی به این ماده شیشه وابسته شدند و حتی آن را تزریق می کردند و ترک کردن شیشه برای آنها سخت بود، در نتیجه پس از این دوران، انواع مختلف مت آمفتامین و شیشه ساخته و روانه بازار گردید.

مواد شیشه چه شکلی است

شیشه یا (آیس) یا (کریستال) یک ماده محرک بسیار قوی است که همان طور که از نام آن مشخص است، این ماده به شکل یک بلور بزرگ و شفاف می باشد.

مصرف کننده ها آن را با یک پیپ شیشه ای با دو سوراخ که شبیه پیپ (پایپ) کراک است می کشند، دود این ماده شیشه بی بو است و برخلاف کراک باقی مانده این ماده در پیپ (پایپ) می ماند و می تواند دوباره تدخین شود.

شیشه، قوی ترین نوع مت آمفتامین می باشد که در بین جوانان شناخته شده و در ایران عمدتاً با نام های شیشه، یخ، مواد صناعی و مواد محرک شناخته می شود که عموما علاوه بر ماده اصلی ناخالصی های دیگری در آن موجود است.

آسیب های جسمی، روحی و راونی شیشه

شیشه چه بلایی بر سر فرد می آورد؟

این ماده بر مغز و بسیاری از اجزای دیگر بدن انسان اثر می کند و موجب افزایش شدید و غیر طبیعی عملکرد بخش هایی از مغز می شود. به همین دلیل ترک اعتیاد به شیشه سخت است. استفاده از این ماده در اولین دفعات و در مقادیر کم موجب بی خوابی، بی اشتهایی، افزایش انرژی و افزایش تمرکز می گردد. به همین دلیل مت آمفتامین یا شیشه در قسمت های مختلفی از نقاط دنیا در بازار سیاه با عنوان تبلیغاتی برای استفاده جهت کاهش وزن، بیدار ماندن در شب، افزایش تمرکز و حافظه، افزایش انرژی و توان در ورزشکاران مورد استفاده قرار گرفته است.

 مصرف این ماده  بسیار خطرناک بوده و موجب اختلال در تمرکز، پرخاشگری و اعتیاد بسیار شدید می گردد. در یک تمثیل می توان گفت  شیشه در بدن فرد مصرف کننده به سرعت تاثیر می گذارد و آن را از زمین بلند میکند و بعد از چند دقیقه با همان سرعت و شدت قبلی و حتی بیشتر به زمین می کوبد. مصرف این ماده، حتی در دفعات بسیار محدود موجب بروز اعتیاد و وابستگی می گردد که از نظر شدت، از شدید ترین وابستگی ها می باشد. به همین دلیل اصلی ترین درمان ترک اعتیاد شیشه ، روان درمانی است.

تاثیر شیشه بر عملکرد مغز و عصب مرکزی

مکانیسم اثر شیشه مشابه سایر محرک ها است. زیرا مصرف آن منجر به ترشح بیش از حد انتقال دهنده عصبی نور اپی نفرین و دوپامین می شود ک منجر به پدیدار شدن اثرات سرخوشی بسیار قوی، افزایش انرژی، احساس آسیب ناپذیری و سایر آثار روان گردان می شود. از آن جایی که این ماده اغلب با سایر مواد شیمایی مانند اسید باتری یا ضد یخ و … ساخته می شود مصرف آن هم خطرناک است و هم بسیار قابل اشتعال است.

تحقیقات در مورد اثرات کوتاه مدت و بلند مدت استفاده از مت آمفتامین نشان داده است که خطرات احتمالی قابل توجهی مانند اثرات عصبی شدید در ارتباط با مصرف آن وجود دارد.

تاثیر شیشه بر سیستم عصبی مرکزی

سیستم عصبی مرکزی از مغز و نخاع تشکیل شده است و ایستگاه اصلی پردازش تمامی عملکردهای بدن است. تحقیقی که به بررسی اثرات مت آمفتامین بر روی سیستم عصبی مرکزی پرداخته است، در درجه اول بر اثراتی که در مغز رخ می دهد تمرکز می کند. با این حال برخی از این اثرات را می توان بر نورون های نخاع نیز تعمیم داد.

افزایش مرگ نورون مغزی به دلیل آسیب روی هیپوکامپ، استریاتوم(جسم مخطط)، قشر پیشانی رخ می دهد.

علائم و عوارض مصرف شیشه

علایم مصرف شیشه چیست؟

مقدار کم مصرف شیشه در اولین زمان باعث بی خوابی، کاهش اشتها، بالا رفتن تمرکز، افزایش انرژی و فعالیت، اعتماد به نفس کاذب می شود. به همین دلیل در ابتدا ممکن است برای بهبود عملکرد اجتماعی، شغلی و تحصیلی مورد استفاده قرار بگیرد. در بسیاری از موارد به این حالت “علائم سوپرمن” گفته می شود. در این حالت فرد محدودیت های واقعی خود را درک نمی کند و با اعتماد به نفس زیاد اقدام به انجام فعالیت هایی می کند که ممکن است توان انجام آن را نداشته باشند.

علایم مصرف طولانی مدت شیشه به شرح زیر می باشد:

مصرف طولانی مدت شیشه موجب ایجاد مقاومت به اثرات دلخواه و لذتبخش می شود یعنی شخص برای اینکه تجربه اولیه مصرف این ماده را داشته باشد مجبور است که دوز مصرف خود را بالا ببرد.
باعث بروز رفتارهای وسواسی و تکراری می گردد.
افراد از همان ابتدا ممکن است بتدریج دچار انزوای اجتماعی گردند.
توانایی فرد در انجام فعالیت های مختلف کاهش می یابد و پس از مدتی فرد مصرف کننده تنها قادر خواهد بود، چند عملکرد خاص و محدود را انجام دهد.
واکنش به محرک های واقعی و غیر واقعی افزایش می یابد و زمینه را برای بدبینی (سوءظن)، هذیان و توهم فراهم می کند، مثلا فرد ممکن است در مقایسه با افراد دیگر با صدای ناگهانی بسته شدن درب یا زنگ تلفن همراه از جا بپرد، یا حتی احساس کند صداهایی را می شنود که وجود واقعی ندارند.
رفتارها و عملکرد فرد بتدریج غیر طبیعی می گردند و سایر افراد متوجه تغییرات رفتاری و غیر طبیعی بودن او می گردند، هرچند که ممکن است تا مدت ها ندانند که دلیل این رفتار های غیر طبیعی چه می تواند باشد.

بروز عوارض با اولین دفعات مصرف

با اولین دفعات مصرف این ماده، ادامه مصرف عملا غیر قابل کنترل می گردد. اولین تجارب مصرف با احساس شدید لذت، خشکی دهان، تپش قلب و افزایش فشار خون همراه است. این موضوع به این معنی است که حتی یک بار تجربه این حالت معمولا ایجاد اعتیاد به شیشه می نماید. این حالت لذت بخش اولیه ، بسیار گذرا است و در اولین بار مصرف کم تر از نیم ساعت طول می کشد و پس از کم تر از چند مصرف، دیگر تجربه نخواهد شد. پس از این تجربه، فرد برای مدتی احساس سرخوشی خواهد داشت. در این مرحله فرد احساس انرژی بیشتری دارد، اعتماد به نفس کاذب پیدا کرده است، اندکی تحریک پذیر و پرخاشگر است، بی خواب می گردد و احساس می کند که تمرکز او افزایش یافته و حافظه تقویت شده است.

با ادامه مصرف شیشه چه اتفاقی برای فرد می افتد؟

پس از چند ساعت از مصرف این ماده، علایم سرخوشی شروع به فروکش می کند و فرد احساس کاهش انرژی و خلق افسرده خواهد داشت، حالتی که فرد برای بهبود آن نیازمند به مصرف مجدد دارد و ترک کردن شیشه را سخت می کند. در بسیاری از مواقع در این شرایط فرد دوباره اقدام به مصرف ماده می کند تا خود را به وضعیت طبیعی و سرخوشی برساند، با مصرف مجدد این ماده، فرد دوباره احساس بهبودی و سرخوشی می کند، اما این بار احساس سرخوشی به میزان دفعه قبل ادامه نخواهد یافت بنابراین اعتیاد به شیشه با وابستگی بالا اتفاق میافتد و ترک اعتیاد به شیشه را سخت می نماید.

با هر بار مصرف مجدد ماده فرد برای مدت کوتاه تری نسبت به مصرف قبل، احساس سرخوشی خواهد نمود و دفعات مصرف ماده پله پله به هم نزدیک تر می گردند.

  • بعد از گذشت چند روز مصرف، شخص دیگر احساس سرخوشی نمی کند و حتی دیگر نمی تواند به وضعیت طبیعی و قبلی خود برگردد.
  • او شدیدا بی خواب و از این وضعیت عصبی و سرخورده است.
  • فرد بی قرار است و دائما تکان میخورد.
  • فرد مصرف کننده پرخاشگر و بدبین می شود و ممکن است اولین علایم هذیان و توهم در او نمودار شود.
  • گاهی در این مرحله فرد آنقدر ناراحت و بی قرار است که از ماده دومی مانند داروی آرام بخش، مشروبات الکلی، حشیش، یا حتی تریاک و هرویین برای بهبود روحیه خود استفاده می کند.

عوارض مصرف شیشه چیست؟

شیشه روی تمام اعضای بدن بخصوص مغز اثرات بسیار مخربی ایجاد می کند که این تاثیرات را می توانیم با توجه به زمانی که فرد شروع به مصرف کرده به صورت حاد و مزمن تقسیم کنیم.

عوارض حاد (در کوتاه مدت):

  1. به دنبال مصرف ماده و به فاصله کوتاهی فشار خون به شدت بالا می رود و ضربان قلب تند و نامنظم می شود. چنین حالتی به ویژه در کسانی که سابقه بیماری قلبی عروقی دارند، می تواند منجر به آسیب جدی به قلب و سکته شود.
  2. افزایش دمای بدن و گر گرفتگی زیاد به دلیل اختلال در سیستم تنظیم کننده دمای بدن و تحریک آن اتفاق می افتد.
  3. در اولین دفعات مصرف انرژی و تمرکز فرد به صورت غیر معمولی افزایش می یابد، که این وضعیت با تحلیل شدید انرژی و اختلال در حافظه و تمرکز پس از کاهش اثرات ماده همراه است.
  4. تهوع و اسهال، لرزش و قفل شدن فک ها نیز از علایم بارز مصرف در مراحل اولیه هستند.
  5. گشاد شدن مردمک ها به دنبال مصرف می تواند منجر به حساسیت شدید به نور شوند، به گونه ای که حتی در مکان های کم نور نیز فرد نیاز به استفاده از عینک آفتابی پیدا کند.

ولی بیشترین نشانه هایی که باعث اشتیاق به مصرف و در نهایت اعتیاد به شیشه در فرد می شوند شامل:

  1. سرخوشی
  2. خوش خلقی
  3. افزایش فعالیت
  4. کاهش خواب
  5. افزایش رفتارهای جنسی است

طول مدت این اثرات در مدت زمانی است که فرد تحت تاثیر ماده شیشه قرار دارد و البته بعد از ترک کردن شیشه این اثرات نیز از بین می روند و فرد احساس رخوت، خواب آلودگی، کاهش انرژی و بی قراری پیدا میکند و برای فرار از وضعیت ایجاد شده و به دست آوردن تجربه اولیه، ولع و وسوسه برای مصرف دوباره ماده پیدا می کند و این اتفاق، اولین نقطه در شروع وابستگی و اعتیاد به شیشه در فرد می باشد.

عوارض مزمن (دراز مدت) مصرف شیشه

  1. لرزش شدید و نشانه هایی مانند بیماری پارکینسون ناشی از تخریب بخشی از سیستم حرکتی مغز اتفاق میافتد.
  2. اختلال در سیستم ایمنی بدن می تواند منجر به ابتلا به عفونت های شدید و غیر معمول، عفونت های انگلی و قارچی، ابتلا به ویروس HIV و بیماری ایدز (در صورت استفاده تزریقی) و عفونت مزمن سینوس ها شود.
  3. بی اشتهایی شدید و مزمن
  4. از دست دادن بافت های عضلانی و نقص در سیستم متابولیک بدن باعث کاهش وزن شدید و تغییر ظاهر فرد خواهد شد، به گونه ای که این تغییرات ظاهری جزء بارزترین نشانه هایی است که دیگران را مشکوک به مصرف ماده توسط فرد می کند.
  5. سردردهای مزمن
  6. بیماری قلبی عروقی
  7. بیماری های عروقی مغز
  8. و نارسایی کلیه از جمله سایر مواردی است که در مصرف طولانی مدت شیشه رخ می دهند.

عوارض روانی بر اثر مصرف شیشه

علاوه بر تمام این نشانه های جسمانی، مصرف شیشه اثرات مخربی بر مغز به جای می گذارد که با تغییراتی در حواس و رفتار فرد همراه است.

 آسیب هایی که به نواحی جلوی مغز وارد می شود می تواند با از دست رفتن کنترل و مهار فرد بر رفتار های اجتماعی وی، که با پرخاشگری و عدم کنترل بر تکانه ها است  همراه باشد. در این شرایط روی آوردن به رفتارهای پر خطری مانند رانندگی بی مهابا و درگیری های کلامی و فیزیکی زیاد با دیگران بسیار زیاد دیده می شود.

  • فرد مصرف کننده شیشه، مدتی پس از مصرف ماده، دچار افسرگی شدید و ناامیدی می شود که می تواند منجر به آسیب رساندن فرد به خودش و خودکشی گردد.
  • با مصرف مواد بیشتر مناطقی که مرتبط با کنترل فکر و عواطف در مغز هستند دچار تخریب می شود و همینطور حالتی درون فرد ایجاد می گرددد که شخص نسبت به اطرافیان خود افکار بدبینانه پیدا می کند که ممکن است منجر به آسیب رساندن به اطرافیان شود.
  • در درمان ترک اعتیاد به شیشه، تیم درمانی باید تمامی موارد بالا را در فرد مصرف کننده ارزیابی کند و برای هر کدام روش و راهکار درمانی مناسب برای ترک شیشه را ارائه دهد.
شیشه چگونه مصرف می شود؟

عملا شاید بتوان گفت که مصرف مواد سابقه ای چند هزار ساله دارند. سیر تکاملی و تغییرات این مواد ارتباط تنگاتنگی با نحوه استفاده از آن ها دارد. “افدرا” به عنوان یک داروی محرک، ماده ای طبیعی است که در گیاهی به این نام موجود است. این ماده چند هزار سال قبل در سرزمین چین بصورت نوع خاصی از چای مورد استفاده خوراکی قرار می گرفت. البته این ماده فاقد اثرات شدید و تخریبی شیشه کنونی بوده و همچنین خلوص بسیار کمی داشت و استفاده خوراکی از آن موجب می گردید که اثر بخشی ناچیزی داشته باشد. حدود 90 سال قبل، مت آمفتامین که ماده اصلی شیشه است، بصورت بلوری از طریق واکنش های شیمیایی در آزمایشگاه تهیه شد .

فرم بلوری این ماده این خصوصیت را دارد که اولا بسیار خالص تر است و ثانیا نقطه ذوب کم تری دارد. در نتیجه می توان این شکل از ماده را بصورت تدخینی (دودی) مورد استفاده قرار داد. به واسطه این خاصیت اعتیاد به شیشه و درمان شیشه مشکل تر می شود. استفاده تدخینی از این ماده اثربخشی بسیار شدیدتری از مصرف خوراکی دارد و تاثیر آن را می توان با تزریق این ماده برابر دانست.

روش مصرف شیشه در کشور ایران

 هم اکنون روش های استفاده از این ماده در کشور ما عموما به صورت تدخین و در مواردی بصورت تزریق یا خوراکی می باشد. روش تدخین که شایع ترین روش مصرف شیشه در کشور ماست، عموما با استفاده وسیله ای شیشه ای با نام پایپ صورت می گیرد. این وسیله، شیشه ای بسیار شبیه به وافور تریاک دارد. این یک وسیله شیشه ای یک تکه است که دارای یک محفظه در یک طرف و یک لوله متصل به آن در طرف دیگر است. در این روش ، شیشه بصورت مستقیم از مخاط بینی وارد خون و سپس مغز شده و اثرات تخریبی خود را ایجاد می کند.

روش دیگر استفاده از مت آمفتامین یا شیشه، تزریق این ماده است. خوشبختانه این روش مصرف شیوع کم تری در کشور ما دارد. استفاده از این روش، علاوه بر تمام خطرات روش تدخینی، احتمال بروز عفونت های میکروبی از جمله HIV و هپاتیت را نیز افزایش می دهد.

از دیگر روش های استفاده از این ماده، خوراکی است که معمولا به صورت حل شده در نوشیدنی هایی مانند آب یا نوشابه صورت می گیرد. این شیوه مصرف طرفداران کم تری دارد و میزان خطر و لذت کم تری داشته و موجب  بروز اعتیاد های ضعیف تری می گردد.

برای ترک اعتیاد به شیشه، داشتن اطلاعات علمی و درست در مورد این ماده مصرفی، بیماری اعتیاد به شیشه، درمان ترک اعتیاد شیشه بسیار ارزشمند و کمک کننده است.

بهترین روش ترک شیشه 

معمولا ارائه بهترین روش جهت ترک مواد مخدر مانند شیشه به بررسی‌های دقیق‌تری نیاز دارد. مت‌آمفتامین ویژگی‌های بی‌نظیری دارد که موقع ترک درمان بایستی به آن‌ها توجه شود تا میزان موفقیت جهت درمان بالا رود. در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی از شیوه‌های علمی و فوق تخصصی مختلفی برای ترک شیشه استفاده می‌شود که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.  

  1. روش درمان غیر دارویی
  2. روش دارویی 
  3. رژیم درمانی 
  4. طب سنتی 
  5. طب سوزنی 
  6. خانواده درمانی 
  7. آموزش خانواده 
  8. زوج درمانی 
  9. گروه درمانی 

آیا می دانستید؟

مت آمفتامین ماده‌ای است که اگر شخصی بیش از یک یا دوبار از آن استفاده کند، احتمال وابستگی به آن زیاد است. زمانی که فرد به این مخدر وابسته شود و به صورت خودسرانه اقدام به ترک آن کند، علائم آن بروز می‌کند.

هشدار!

ترک خودسرانه ماده شیشه بدون نظارت و تجویز پزشک و روانشناس، ممکن است برای سلامتی فرد مضر باشد و حتی در مواردی خطرناک باشد. سم‌زدایی به کمک پزشک متخصص و روانشناس می‌تواند مشکلات احتمالی را تا حد زیادی کاهش و پروسه درمان را برای شما راحت و ایمن کند.

روش ترک شیشه بدون دارو و روان‌درمانی

درمان اصلی جهت ترک شیشه یک شیوه درمان بدون دارو و سرپایی است. روش روان‌درمانی شامل دو جلسه مشاوره و روانشناسی در هفته است که لازم است حداقل برای مدت سه تا شش ماه ادامه پیدا کند.

  • طی مدت دوره درمان بر اساس شرایط بیمار و سرعت و پیشرفت او تعیین می‌گردد.
  • هر یک جلسه از درمان روانشناختی در حدود 45دقیقه تا 1ساعت بوده و دارای یک برنامه زمان‌بندی شده اختصاصی است.
  • در مدت درمان و ترک شیشه همراهی یکی از اعضاء اصلی خانواده، بخصوص در جلسات اولیه، توصیه می‌گردد.
  • جلسه درمانی با یادآوری اتفاقات گذشته و بررسی تمرینات انجام شده مربوط به جلسه قبل شروع می‌شود و سپس با دستور جلسه جدید ادامه پیدا می‌نماید.
  • در طول جلسه ضمن آموزش بیمار، تمرین‌هایی نیز برای انجام در طول روزهای بعد به بیمار داده می‌شود.
  • از اجزاء مهم پروسه درمان و ترک شیشه ، انجام آزمایشات ادرار به صورت زمان‌بندی شده یا تصادفی است که در مرکز درمانی کیمیای رهایی انجام می‌شود.

محورهای اصلی مداخلات روانشناختی اصلی در مرکز درمانی کیمیای رهایی

  1. افزایش اطلاعات بیمار و اطرافیان در مورد بیماری اعتیاد و رفتارهای اعتیادی، نحوه ایجاد و چگونگی درمان آن‌ها
  2. مهارت‌های پیشگیری از ایجاد ولع مصرف شیشه جهت ترک شیشه و کنترل ولع ایجاد شده
  3. آموزش مهارت‌های جلوگیری از عود مجدد، تدبیر و کنترل موارد فرضی که باعث لغزش می‌شود و شیوه‌های پاک ماندن
  4. مهارت‌های زندگی سالم مانند برنامه‌ریزی، ارتباط برقرار کردن با دیگران، تفریحات سالم و …..
  5. اصلاح مشکلات روانی، معنوی و استرس‌های همراه اعتیاد به شیشه
  6. رهبری کردن درمان اختلال‌های جسمی همراه بیمار معتاد به شیشه

روان درمانی و ترک شیشه به جلسات درمانی در مرکز منتهی نمی‌شود بلکه، با استفاده از آموزش‌ها و انجام دادن تمرین‌ها در منزل و محیط زندگی و کار ادامه پیدا می‌کند.  همچنین درمان‌گران کلینیک کیمیای رهایی مانند یک مربی آموزش خلبانی، پا به پای بیمار معتاد، روش‌ها و مهارت‌های عملی برای بهبودی و ترک شیشه را به بیمار خود آموزش می‌دهند.

  • با نظارت بر نحوه انجام این مهارت‌ها، مشکلات احتمالی بیمار را تصحیح می‌نمایند.
  • سپس این مسیر بهبودی و دوره درمانی ترک شیشه را دنبال می‌کند تا اطمینان حاصل کند، شخص تسلط

ترک شیشه توسط دارو

شناخت مراکز و ماده‌های شیمیایی مغزی، امکان تولید داروهایی را برای مدیریت کردن مشکلات خاص در دوره درمان اعتیاد به شیشه فراهم کرده است.

  •   در طی سالیان متمادی مطالعات زیادی برای یافتن داروهای موثر در ترک شیشه صورت گرفته است.
  • بر اساس نتایج حاصله در حال حاضر هیچ دارویی به تنهایی در درمان موثر نیست. بنابراین هیچ داروی اختصاصی وجود ندارد و بهترین شیوه کماکان درمان‌های غیردارویی می‌باشند.
  • البته درمراحل مختلف، شروع پرهیز و پیشگیری از عود، ممکن است نیاز به مصرف برخی داروها زیر نظر پزشکان و روان پزشکان نیز وجود داشته باشد.

جایگاه مصرف دارو در درمان و ترک شیشه

  • درمان‌های دارویی در دوره ابتدایی پرهیز برای رفع برخی نشانه‌ها و احساس‌های ناخوشایند، برای مثال اختلالات خواب بیماران
  • درمان بیماری‌های روانپزشکی همراه و یا ناشی از مصرف شیشه، مانند افسردگی، اضطراب، وجود توهم، پرخاشگری و ….

نکات قابل توجه در ترک شیشه و درمان دارویی اعتیاد به شیشه

  1. اساساً داروها در این روند، تنها نقش کمک‌کننده دارند.
  2. هیچ‌یک از داروهای پیشنهادی یا داروهایی که دیگران برای ترک شیشه استفاده کرده‌اند، نبایستی بدون مشورت و تجویز پزشک استفاده شوند. این امر احتمال بروز عوارض جانبی و نتیجه بخش نبودن درمان را زیاد می‌کند.
  3. هیچ‌گونه داروی جایگزین یا نگه دارنده‌ای برای کنترل ولع مصرف و وسوسه آن وجود ندارد. داروهای موجود تنها برای کنترل نشانه‌های بیماری در طول درمان استفاده می‌شوند.

دارو درمانی برای ترک شیشه در کلینیک کیمیای رهایی زیر نظر پزشک متخصص در طب اعتیاد تجویز می‌گردد. در این مجموعه جهت بازگیری بوپرنورفین، درمان متادون، درمان LSD و… رویکردهای دارو درمانی متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترک شیشه با رژیم درمانی

ترک شیشه ایجاد تغییرات در عادات از منفی به مثبت می‌باشد. تغذیه خوب و بجا، از عوامل و دلایل اصلی و جدی در موفق شدن این تغییرات است. اکثر افراد معتاد به مواد، رژیم‌ غذایی نابجایی نیز دارند.

افرادی که نسبت به شیشه معتاد هستند کم توجهی به رژیم غذایی و عادت‌‌های خوردن خود، دچار بیماری‌های گوارشی متعددی مانند یبوست، کاهش اشتها و یا افزایش اشتها، اسهال، مشکلات در هضم غذا می‌شوند.

  بنابراین افرادی که به این ماده وابسته می‌شوند، عادات غذایی آن‌ها اغلب برعکس توصیه‌هایی هست که می‌شود.

  • آن‌ها غالبا مواردی را که بایستی کم‌تر خورده شود، زیادتر می‌خورند و برعکس.
  • درکل افراد معتاد به مواد اعتیادآور و محرک گرفتار سوء تغذیه هستند. بنابراین، برای کمک به ترک شیشه درک اثرگذاری تغذیه دارای اهمیت بالایی است.

  رژیم درمانی در ترک شیشه برای بازسازی و ترمیم کردن بافت‌های آسیب‌دیده ، در بدن و مغز خیلی اثر دارد. از این رو موجب سرعت در روند درمان می‌شود.

ترک شیشه به روش طب سنتی

  • نئشه‌شدن دارای طبع گرم است.
  • خمارشدن دارای طبع سرد است.

هرگاه سردی در بدن فرد معتاد غالب بشود، نیاز به مصرف ماده در وی ایجاد می‌شود و در نتیجه تمایل به مصرف دوباره مواد بیشتر می‌شود.

  در زمان ترک شیشه، پزشک درمان‌گر مرکز ترک اعتیاد کیمیای رهایی با تجویز داروهای سنتی مناسب و رژیم غذایی سالم، به فرد بیمار کمک می‌کند تا تعادل مزاج در بدن اتفاق بیافتد و فرد علاقه و تمایل خود به مصرف مواد را از دست بدهد.

ترک شیشه توسط روش طب سوزنی

طب سوزنی یک شیوه درمان سنتی است که قدمت آن به سال‌های خیلی گذشته برمی‌گردد.

  •  در این روش سوزن‌های باریکی در نقاط مختلفی از بدن و گوش زده می‌شود تا موجب بهبود سلامتی فرد و درمان بیماری شود.
  • این روش درمان ترک شیشه می‌تواند به تنهایی و یا به همراه سایر روش‌های درمانی دیگر، برای درمان همه انواع بیماری‌ها تاثیرگذار باشد.

بنابراین طب سوزنی، راهی منحصر بفرد برای سلامتی و بهبود عوارض و علائم بیماری اعتیاد است. این روش تاثیر شگفت انگیزی در کنترل نشانه‌ها مثل: بدن درد، سردرد، بی‌خوابی، اشتهاء، اختلالات خلقی، اضطراب، تنش بیش از حد و دیگر علایم جسمی و روانی دارد. همچنین در کاهش میزان ولع به مصرف و کنترل وسوسه نقش بسزایی دارد.

خانواده درمانی در ترک شیشه

اعتیاد صدمه‌های زیادی به رابطه عاطفی و ارتباطی میان بسیاری از افراد و خانواده‌های‌شان میزند.

زمانی که وضعیت خانوادگی، آشفته و نابسامان است.

اختلاف‌ها و سوء تفاهم‌های بسیاری پیدا می‌شوند که حل آن‌ها نیز ممکن است بسیار دشوار باشد.

در خانواده درمانی جهت ترک شیشه بر شیوه‌هایی تاکید می‌شود که به کمک آن‌ها، اعضای خانواده از با هم بودن لذت ببرند، ثبات خانواده بیشتر شود، رابطه‌ها بهتر گردد و مشکلات با همکاری هم حل شوند تا پروسه ترک با سرعت بیشتری اتفاق بیافتد.

زمانی که با جمع خانواده در تعامل با یکدیگر، واکنش‌های مثبت‌تری داشته باشند، احساس حمایت بیشتری نیز بین آن‌ها به وجود خواهد آمد.

اما…

زمانی‌که خانواده آشفته است، نقش اعضاء در ارتباط به همدیگر، مورد غفلت قرار می‌گیرد، بنابراین در روند ترک شیشه، برنامه‌ریزی برای انجام فعالیت‌های خانوادگی، اهمیت زیادی دارد و باعث گرمی و صمیمیت بیشتر در خانواده می‌شود.

  • اعضاء خانواده در جلسات درمانی به تدریج می‌آموزند که در صورت بروز پیشامدهای دشوار، گناه را به گردن یکدیگر نیاندازند، بلکه با پذیرش بخشی از مسئولیت این اشتباه‌ها، با یاری همدیگر در حل آن بکوشند.
  • ایجاد سنت‌های خانوادگی جدید از سوی بیمار می‌تواند باعث گرمابخشی به روابط میان خود و اعضای خانواده گردد و فضای مهربانانه‌تر، صمیمی‌تر و در نتیجه محافظت‌کننده‌تر ایجاد شود که در نتیجه روند بهبودی فرد مصرف‌کننده در درمان ترک شیشه را تسریع می‌کند.

آموزش خانواده در ترک شیشه

مهارت‌های ارتباطی مثبت، تکنیک‌های ساده‌ای هستند که پیشنهاد می‌شود تا اعضای خانواده به هنگام تعامل با عضو معتادشان از آن‌ها استفاده کنند.

کاربرد تکنیک‌هایی که در جلسات آموزش خانواده توسط روانشناس متخصص پیشنهاد می‌شود، سبب می‌گردد تا رابطه‌ای بهتر میان کلیه‌ی اعضای خانواده شکل بگیرد.

در جلسات آموزش خانواده:

روش درست برخورد کردن با بیماران ترک شیشه آموزش داده می‌شود و از بایدها و نبایدهای مربوط به:

  • “نحوه برخورد خود با بیماران معتاد” 
  • “بیماری اعتیاد چیست؟” 
  • “حمایت سالم و ناسالم چیست؟”
  • و دیگر موضوعات مهم، اطلاعات کامل و جامع داده می‌شود.

ارائه این آموزش‌ها میزان موفقیت در درمان و ترک شیشه را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

زوج درمانی در ترک شیشه

بیماری اعتیاد تاثیرات خیلی عمیقی روی روابط زوجین می‌گذارد.

به طور مثال:

  • این بیماری می‌تواند باعث عدم رضایت‌مندی همسر شخص مبتلا شود که
  • می تواند نقش پررنگی در روابط بین فردی زوجین داشته باشد.
  • در نتیجه در بسیاری از مواقع بدلیل وجود اختلافات زیاد بین زوجین، میزان طلاق افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.

یکی از روش‌های حفظ و دوام ازدواج برای زوج‌هایی که بدلیل بیماری اعتیاد به شیشه آسیب دیده‌اند، زوج درمانی جهت ترک شیشه است.

  • زوج درمانی نوعی از روان درمانی است که برای زوجینی که زندگی‌شان تحت تاثیر بیماری اعتیاد به شیشه دچار مشکل شده است توصیه می‌شود.
  • در طی جلسات زوج درمانی، مشکلات زوج‌ها ارزیابی می‌شود و با کمک درمانگر بدنبال راه حل مناسب گشته می‌شود.

هدف از زوج درمانی:

  • ارایه راه حل‌های مناسب جهت کاهش و حل اختلافات زوجین
  • ایجاد و برقراری ارتباطات موثر و سالم
  • ایجاد صمیمیت بین زوجین
  • شناخت درست و عمیق از یکدیگر
  • احترام به یکدیگر
  • ایجاد اعتماد و صداق در بین زوجین می‌باشد که تاثیر بسیار زیادی در روند درمان و بهبودی فرد معتاد دارد.

گروه درمانی در ترک شیشه (جلسات کیمیای رویش)

 بسیاری از درمان‌گران در حوزه ترک اعتیاد اعتقاد دارند که گروه درمانی (که در مرکز کیمیای رهایی با نام جلسات کیمیای رویش برگزار می‌شود)، بخش ضروری از درمان سوء مصرف مواد می‌باشد.

گروه درمانی در ترک شیشه اهداف زیر را دنبال می‌کند:

  • ایجاد احساس تنها نبودن در رنج
  • الگوهای مثبت را به کسانی که در مراحل اولیه درمان قرار دارند، نشان می‌دهد.
  • فرد در گروه تشویق به داشتن امیدواری برای موفقیت می‌شود.
  • فرد در گروه می‌تواند از تجربیات دیگران برای کمک استفاده کند.
  • افراد در گروه مورد حمایت یکدیگر قرار می‌گیرند و همدیگر را برای متوقف کردن مصرف شیشه تشویق می‌کنند.

در گروه درمانی، افراد درباره احساسات خود، و همچنین مشکلاتشان در روابط بین فردی یا اینکه چگونه اعتیاد، زندگی آن‌ها را تغییر داده است، بحث می‌کنند، در نتیجه شبکه حمایتی قوی را در مسیر درمان برای خود تشکیل می‌دهند.

بازگیری شیشهw

خطرات استفاده همزمان شیشه و گل 

متاسفانه استفاده در یک زمان گل و شیشه خطر مرگ به همراه دارد. از مهم‌ترین موارد، طولانی شدن مراحل ترک گل و شیشه است. ترک شیشه حداقل به شش ماه تا یک سال زمان جهت ترک نیاز دارد که با این وجود احتمال اینکه عوارض مجدد برگردد 85درصد می‌باشد. بنابراین معتاد شدن به دو ماده گل و شیشه کار را سخت‌تر خواهد کرد. توصیه کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی این است که از اقدامات خودسرانه خودداری شود و با مشاوران ما تماس حاصل نمائید.

باور اشتباه مصرف شیشه جهت ترک هروئین

هروئین از اعتیادآورترین مواد مخدر است و فرد معتاد دچار وابستگی‌های شدید روانی و نیز جسمی می‌شود. بنابراین افراد بعد از ترک نیز تا مدت‌ها تحت‌نظر باقی بمانند تا مجددا به سوی مصرف آن وسوسه نگردند.
یکی از اشتباه‌ترین تفکرات این است که مصرف شیشه به ترک هروئین می‌تواند کمک بکند. با تمام جرات می‌توان گفت، این یک دیدگاه کاملا اشتباه است که مطمئنا افراد را در دامی بزرگ گرفتار می‌کند. به این علت که شیشه ماده‌ای صنعتی است که موجب وابستگی‌های روحی و جسمی زیادی برای فرد می‌شود. سم‌زدایی شیشه از بدن و ترک شیشه به مراتب سخت‌تر از ترک هروئین می‌تواند باشد. همچنین، اثرات روانی ناشی از مصرف شیشه ممکن است جبران ناپذیر باشد.

ماندگاری مواد شیشه در بدن

بعد از مصرف ماده محرک شیشه با هر روشی (تدخین، خوردن و تزریق) پس از مدت کوتاهی در همه اجزاء بدن پخش می‌گردد.  مقادیر کم از  این ماده شیمیایی با روش های خاصی بخصوص در مایعات بدن نظیر خون، ادرار یا بزاق قابل شناسایی است.

پس از مصرف، مقدار این ماده در بدن، رفته به رفته کمتر می شود و عموما بعد از  دو تا سه روز از مصرف آن، دیگر قابل شناسایی نیست. البته این ماده در آزمایش خون و دیگر آزمایش‌های تخصصی تا مدت‌ها قابل شناسایی می‌باشد.

آنچه در انتها باید بدانید

علائم ترک شیشه معمولا کشنده نیستند، اما ترک خودسرانه و بدون نظارت و تجویز پزشک و روانشناس امکان دارد برای برخی از افراد یک فرآیند دردناک و خطرناک باشد!

علت خطرناک بودن فرایند ترک شیشه به صورت خودسرانه ، کم آبی بدن است. تا زمانی که فرد هیدراته بماند و رژیم غذایی متعادل داشته باشد و زیر نظارت پزشک برنامه ترک را پیش ببرد می تواند این مشکل را درمان کند.

سم‌زدایی ناشی از مصرف شیشه همراه روش اصولی و تحت نظارت پزشک سبب می‌شود تا بدن هیدراته بماند و علائم ترک کنترل شوند.

در نظر داشته باشید که فرایند ترک شیشه یک فرایند طولانی مدت است. بنابراین بیمار بایستی در این بازه، زیر نظر پزشک و روانشناس باشد و از لحاظ جسمانی و روانی تحت مدیریت قرار بگیرد تا بتواند به زندگی طبیعی بازگردد و مجددا موقعیت اجتماعی و فردی خود را ارتقا دهد. که کلینیک ترک شیشه کیمیای رهایی تمامی موارد ذکر شده را قدم به قدم تا رهایی کامل فرد از دام اعتیاد انجام می‌دهد.

آیا می دانستید؟

متخصصین این مرکز ترک شیشه با استناد به آخرین پژوهش‌های علمی، بهترین روش درمان را متناسب با هر فرد پیاده‌سازی و اجرا می‌کند. در نتیجه بیمار تجربه دردناکی در مرحله درمان ندارد.

سوالات متداول در مورد ترک شیشه

نکته: اینکه ترک اعتیاد به کریستال چه مدت زمانی طول می‌کشد به شرایط بیمار و سرعت و پیشرفت آن بستگی دارد.

  • بطور تقریبی ترک قطعی و اصولی شیشه ممکن است بین 2 تا 9 ماه طول بکشد.
  • در برخی از افراد ممکن است این بازه زمانی تا 18 ماه به طول بیانجامد.

بله، مصرف شیشه در آزمایشاتی مانند؛ آزمایش خون، آزمایش ادرار مشخص می‌شود.

خیر، سم‌زدایی فوق سریع شیشه، شعاری بیش نیست و باید فرد مبتلا به شیشه فرآیند ترک خود را به شکل استاندارد بگذراند.

خیر! هیچ داروی گیاهی برای درمان هیچ اعتیادی موثر نیست! داروهای گیاهی تنها در برخی موارد سبب تسکین درد ناشی از علائم درمان می‌شود.

تیمی از بهترین متخصصان و پزشکان حرفه‌ای در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی آماده خدمت به شما عزیزان هستند. (مشاهده سایر اعضاء)

برخی از خدمات کلینک:

دارو درمانی در ترک اعتیاد

دارو درمانی یا فارماکوتراپی اصطلاحی است که برای استفاده از انواع دارو، در درمان بیماری ها به کار می رود. (بیشتر بخوانید)

دارو درمانی در ترک اعتیاد

یکی از کاربردهای بسیار مؤثر دارو در جامعه استفاده از دارو درمانی در ترک اعتیاد است . این فرایند زیر نظر متخصصان و با تجویز داروی مناسب و با در نظر گرفتن واکنش های بدن انجام می شود
اینجا کلیک کنید

رژیم درمانی در ترک اعتیاد

در حقیقت رژیم درمانی به منظور پیشگیری از بیماری و درمان آن با هدف استفاده صحیح از مواد غذایی صورت می گیرد. (بیشتر بخوانید)

رژیم درمانی در ترک اعتیاد

هر آنچه که در طول روز آشامیده و یا خورده می شود، نقش مهمی در سلامت شخص دارد. مخصوصاً هنگامی که فرد مصرف کننده مواد نیز باشد.
اینجا کلیک کنید

طب سوزنی در ترک اعتیاد

در طب سوزنی با تحریک نقاط مختلف که بر روی مغز تاثیر گذار هستند کمک به راحت سازی درمان اعتیاد می کنیم. (بیشتر بخوانید)

طب سوزنی در ترک اعتیاد

طب سوزنی، روش درمانی از شاخه های طب چینی است که قدمت بالایی دارد. در طب سوزنی، سوزن های ریزی را در بدن افراد قرار می دهند تا باعث تعادل سازی انرژی های داخل بدن او شود
اینجا کلیک کنید

طب سنتی در ترک اعتیاد

طب سنتی در ترک اعتیاد، یک روش گیاهی و بدون خطر است. در این روش خبری از مواد شیمیایی و مضر نخواهد بود. (بیشتر بخوانید)

طب سنتی در ترک اعتیاد

مدت ها است که طب سنتی در ترک اعتیاد جایگاه بسیار ویژه ای پیدا کرده است. افرادی که انواع مواد اعتیاد آور را مصرف میکنند، طبع و مزاج شان دچار تغییر میشود.
اینجا کلیک کنید