بهترین روش ترک شیره [بهترین دارو + راه حل قطعی]
تنها 5 دقیقه خواندن این مقاله میتواند راهکار اصولی و بهترین روش ترک شیره را به شما نشان دهد. بیشک این 5 دقیقه مسیری جدید را برای شما جهت افزایش انگیزه جهت ترک شیره ایجاد میکند.
هر سوالی که دارید کارشناسان ما گوش شنوای شما هستند، در قسمت کامنتها سوالات و نظرات خود را بیان کنید.
شیره چیست؟
دهها مواد اپیوئیدی و مواد مخدر که گاهی به آنها شیره نیز گفته میشود از دانههای خشخاش استخراج میشود و یا در آزمایشگاهها سنتز میشود. دانه خشخاش حاوی مرفین و کدئین است که از مواد اپیوئیدی به حساب میآید. یکی از مشتقات تریاک، شیره است که عوارض مصرف آن مانند سایر مواد مخدر اپیوئیدی است.
مواد اپیوئیدی یا افیونی اصطلاح فراگیر برای موادی است که به گروهی از گیرندههای سیستم عصبی مرکزی به نام گیرندههای مواد اپیوئیدی متصل میشود. با توجه به اینکه مغز مواد اپیوئیدی به نام اندروفین تولید میکند و در هنگام درد این مواد را آزاد میکند، اما مواد افیونی که فرد خودسرانه و برای کاهش درد استفاده میکند، میتواند سبب وابستگی مغز شود و عملکرد آن را مختل کند.
تفاوت شیره با تریاک و عوارض شیره بر بدن
تفاوت های شیره و تریاک
غلظت مورفین (ماده موثر در تریاک)، در شیره حدود 10 برابر مقدار آن در تریاک معمولی است.
کسانی که به تریاک اعتیاد پیدا کرده اند ، عموما در آخرین مراحل مصرف خود، شیره را بصورت خوراکی مصرف می کنند که معتادین شیره ای نام دارند. با توجه به اینکه غلظت شیره ده برابر تریاک معمولی است در نتیجه آسیب و عوارض آن بیشتر و همینطور ترک آن بصورت خودسرانه سخت تر است.
نکته: ترک اعتیاد به شیره باید حتما زیر نظر پزشک و روانشناس متخصص انجام شود.
ترک خودسرانه شیره عوارضی عوارض جسمانی و روانی بسیار شدیدی به دنبال دارد به نحوی که فرد را مجبور می کند که دوباره به مصرف آن روی آورد.
عوارض مصرف شیره
-
عوارض مصرف شیره نسبت به تریاک بیشتر است زیرا شیره از سوزاندن جوشانده تریاک به دست می آید که تغلیظ شده تریاک است و به طبع اثرات و عوارض آن نیز شدیدتر و بیشتر است.
امروزه تقریبا غیرممکن است که تلفاتی که اعتیاد به مواد افیونی بر مردم وارد می کند، را نادیده گرفت.
علائم ترک شیره
ترک تریاک و شیره به علت اینکه مواد تاثیرگذار هر دو مورفین میباشد، قدری با هم متفاوت است. بسیاری از اشخاصی که از شیره استفاده میکنند، به آن وابسته هستند. در صورتی که فرد به صورت خودسرانه اقدام به ترک کند علائم ترک بروز میکند. در واقع بسیاری از افراد برای اجتناب از این علائم ناشی از ترک مخدر شیره، به مصرف مواد مخدر مانند شیره ادامه میدهند. اگرچه ترک مواد افیونی مانند شیره به طور معمول تهدید کننده زندگی نیست، اما این فرآیند اگر تحت نظارت پزشک نباشد منجر به بروز علائمی میشود که کنترل آن دشوار است. برخی از اثرات ترک شیره حتی میتواند عوارض جانبی جدی برای سلامتی ایجاد کند. شدت علائم ترک به سطح مصرف فرد و طول مدت مصرف بستگی دارد.
ترک شیره چند روز زمان میبرد؟
شدت علائم ترک به سطح مصرف فرد و طول مدت مصرف بستگی دارد. اگر فردی به صورت طولانی مدت از شیره استفاده کرده باشد، ترک آن بیشتر از فردی است که مدت زمان کمتری به شیره اعتیاد داشته است.
دیگر شرایط موثر در ترک شیره تریاک شامل:
- بیماریهای زمینهای
- وضعیت روحی روانی فرد
- دیگر اعتیادهای وی
سمزدایی شیره به روش تدریجی چگونه است؟
اگر فرد برای مدت طولانی از مواد افیونی مانند شیره استفاده کند، بدن نسبت به شیره تحمل ایجاد میکند یعنی بعد از مدتی برای رسیدن به احساسات بعد از مصرف شیره، به مقادیر بیشتری از آن نیاز است. استفاده طولانی مدت از شیره باعث تغییر در ساختار سلول های عصبی در مغز میشود که این سلولها فقط برای عملکرد صحیح نیاز به شیره دارند. زمانی که به طور ناگهانی مصرف شیره قطع شود، بدن واکنش نشان میدهد که منجر به علائم ترک میشود.
خروج شیره در دو مرحله اتفاق می افتد:
مرحله اول شامل برخی از علائم است که در تصویر زیر به آن اشاره شده است:
مرحله دوم شامل برخی از علائم است که در تصویر زیر به آن اشاره شده است:
مراحل ترک شیره می تواند از یک هفته تا یک ماه طول بکشد. علائم طولانی مدت ترک مخدر شیره معمولا ماهیت فیزیکی کمتری دارد و بیشتر جنبه روانی دارد که ممکن است شامل مسائل عاطفی و رفتاری باشد.
باورهای غلط در مورد ترک شیره در خانه
ترک شیره در خانه به منزله بازی کردن با جان شما است. برای سمزدایی و ترک مخدر شیشه باید تحت نظارت پزشک باشید، در غیر این صورت میتواند بسیار خطرناک باشد. خصوصا اگر در بازه زمانی طولانی به این ماده اعتیاد دارید.
ترک شیره به روش سنتی
ترک مخدر شیره به روش سنتی را شاید امروزه زیاد شنیدهاید. بسیاری از افراد از گیاهان دارویی، روشهای مانند حجامت و … برای ترک ماده مخدر شیره استفاده میکنند.
فریب تبلیغات رنگارنگ را نخورید! بدن شما قرار نیست با خوردن یک دارو گیاهی معجزه کند و ناگهان از اعتیاد پاک شود!
ترک شیره با بوپرنورفین امکان پذیر است؟
بوپرنورفین اسمی آشنا برای اشخاصی است که هدف آنها ترک اعتیاد به شیره است. برای مقابله با علائم ترک مخدر شیره از ماده تسکین دهنده بوپرنورفین استفاده میشود تا دوره سمزدایی بدون درد و خماری سپری شود. البته مصرف این دارو زیر نظر پزشک متخصص باید باشد.
بهترین روش ترک شیره
سمزدایی و ترک شیره باید تحت نظارت پزشک باشد، این امر به ویژه در صورتیکه فرد با بیماری قلبی عروقی درگیر باشد نیز بیشتر صادق است. اگر فرد باردار است و یا بیماری زمینهای دارد باید با پزشک برای ترک شیره صحبت کند.
هنگام تلاش برای ترک شیره و یا سمزدایی از شیره رویکردهای مختلفی وجود دارد که هر یک براساس نیاز فرد اجرا میشود.
برخی از افراد امکان دارد به شکل خود درمانی اقدام به ترک مخدر شیره کنند که در این موارد ممکن است با علائم ترک شدید مواجه شود که مهار آن برای وی سخت است و در نتیجه خطر عود (بازگشت به مصرف) بسیار زیاد است. از طرف دیگر برخی از افراد از گزینههای درمانی اصولی و تحت نظارت پزشک و روانشناسان برای ترک اقدام میکنند که بهترین راه ترک شیره و سریعترین روش ترک شیره بدون درد و خماری همین رویکرد است.
به طور کلی رویکرد بهترین روش ترک شیره شامل:
- رویکرد سمزدایی با دارو و یا بدون دارو
- رویکرد رواندرمانی
رویکرد سم زدایی برای ترک شیره
یکی از گزینههای سم زدایی؛ ترک تدریجی شیره است که این امر بدین معنا است که دوز به تدریج کاهش مییابد تا زمانی که فرد نیاز نداشته باشد. در این روش ممکن است فرد از داروهای جایگزین مانند بوپرنورفین یا متادون و شربت اپیوم برای درمان نگهدارنده استفاده کند. سمزدایی پزشکی تحت نظارت پزشک است و وضعیت فرد تحت نظر پزشک کنترل میشود تا علائم ترک به حداقل ممکن برسد.
داروهایی که برای درمان و ترک شیره تجویز میشود برای کنترل وسوسه فرد مفید واقع میشود. بوپرنورفین و متادون هر دو میتوانند برای کاهش علائم ترک شیره و کنترل وسوسه برای فرد مصرفکننده تجویز شوند. بوپرنورفین را میتوان برای کمک به کاهش مصرف شیره استفاده کرد. در اکثر اوقات متادون و بوپرنورفین برای کمک جهت پرهیز از مصرف سایر مواد افیونی و کاهش علائم ترک تجویز میشود. که البته مصرف متادون و بوپرنورفین نیز در زمان طولانی موجب وابستگی در فرد میشود و در نهایت بایستی با نظارت پزشک مربوطه به ترک متادون و بوپرنورفین نیز اقدام شود.
سایر داروهای کمکی مثل کلونیدین ممکن است برای کاهش اضطراب و تسکین علائم نیز تجویز شود.
توجه به این نکته ضروری است که سمزدایی شیره و تجویز دارو برای کمک به درمان اختلال مصرف میباشد و تنها اولین گام برای مسیر بهبودی است.
رویکرد روان درمانی و روان شناسی سریعترین روش ترک شیره
در مراکز ترک اعتیاد معتبر مانند مراکز ترک اعتیاد آمریکا از رویکردهای روان درمانی برای کمک به فرد مصرف کننده به کار گرفته میشود و برنامه توانبخشی برای فرد پیاده سازی می شود. رویکردهای رواندرمانی با در نظر گرفتن ابعاد مختلف از نقطه نظر اختلالات روانی، به فرد کمک میکند تا اختلالات روانی خود را که سبب روی آوردن به مصرف مواد شده است را حل کند. همچنین روانشناسان با ارائه رویکردهای درمانی جامع چند جانبه به فرد مصرف کننده کمک میکنند تا مهارتهای مقابلهای در برابر وسوسه و محرکها را بیاموزند و در مواقع بحرانی از آن ها استفاده کنند.
رویکردهای درمانی کلینیک ترک شیره کیمیای رهایی
درمان و ترک شیره مانند سایر مواد افیونی نیاز به حمایت و پشتیبانی مداوم دارد. زیرا اختلالات روانی همراه با مصرف شیره نیاز به فالوآپ دارد. در مرکز ترک اعتیاد کیمیایی رهایی فرد مصرف کننده تحت نظارت پزشک مجرب و روان شناسان حرفهای قرار میگیرد و سپس بعد از ترک نیز تحت حمایت این مرکز است تا به زندگی عاری از مواد برسد و با اعتماد به نفس کافی و بدون مشکلات و اختلالات روانی به مسیر زندگی طبیعی باز گردد.
در کلینیک کیمیای رهایی از رویکردهای درمانی زیر برای ترک شیره با سرعت و بدون درد و خماری استفاده میشود:
- مدیریت دارویی
- درمان روان شناختی
- گروههای حمایتی
- ارزیابی مناسب در طول درمان
- برنامه درمانی منحصر به فرد
- درمان شخصی
- مدیریت موردی
- جلسات درمان گروهی
- درمان جایگزین
- درمان دارویی
- مراقبت و حمایت طولانی مدت
- خانواده درمانی و آموزش خانواده
- زوج درمانی
- هیپنوتیزم
- رژیم درمانی
آنچه در انتها باید بدانید
شیره داروی سنتی است که افراد زیادی برای کاهش درد از آن استفاده میکنند. اما مصرف برای کاهش درد همانا و اعتیاد و وابستگی شدید به آن نیز همانا! در صورتی که فرد برای ترک شیره تحت نظارت پزشک اقدام کند با یک تیر چند نشان میزند، هم ترک شیره به صورت سریع و اصولی انجام میشود و هم اینکه علائم ترک به حداقل ممکن میرسد و همچنین اختلالات روانی نیز ریشه یابی و حل میشود. مرکز مرکز ترک شیره کیمیای رهایی این اطمینان را به شما میدهد که با رویکردهای درمانی اصولی شما را از چنگال اعتیاد به شیره رها میکند.
2 پاسخ
بچه ها ، مصرف رو سه چهارم کنید بعد دو هفته نصفش کنید ، سعی کنید تو اینیک ماه هرگز از ۶ ببعد مصرف نداشته باشید تا صبح که میرید سرکار ، باز مجدد عصر ساعت پنج مصرف کنید تو این یک ماه یعد یهو برید روس فقط و فقط ب۲ یکی صبح یکی ۶ بعد یکی صبح نصف عصر بعد دو هفته نصف صبح نصف عصر بعد دوهفته نصف صبح یک چهارم عصر ، تو این دوماه نزدیکی کردن و خونه موندن ممنوع.برید ورزشگاه بازی کرذن اینو اونو ببینید پاساژ گردی کنین خونه نمونین.
بعد فقط صبح مصرف کنید یک چهارم بعد بذارید از الان تا ۲ ماهو نیم کنار.
فقط قول بدید ۶ ببعد نخورید که خوابتونو وابسته به چیزی نکنید.سر کارتون برید ، مولتی ویتامین انرژیکس بخورید ، با اناناس ماهی دو قوطی
سلام و عرض ادب
تجربه و نیت شما برای کمک و حمایت از دیگران بسیار ارزشمند است، اما روشهایی که پیشنهاد کردهاید، بهویژه کاهش مصرف مواد به این شکل، باید با دقت و نظارت تخصصی انجام شود. مصرف مخدرها و ترک آنها میتواند به طور جدی سلامت جسمی و روانی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و کاهش یا تغییر الگوی مصرف نیازمند برنامهریزی دقیق و مراقبت حرفهای است.
مصرف دوزها در زمانهای مشخص یا تغییر الگوی مصرف بدون نظارت، ممکن است عوارض خطرناکی داشته باشد و به جای بهبود، منجر به بازگشت شدید یا مشکلات جدیتری شود.
توجه داشته باشید برای درمان اعتیاد هم جسم و هم روان هر دو باید درکنار هم درمان شود.
پیشنهاد میکنم که هر فردی که قصد درمان دارد، حتماً تحت نظر متخصصان اعتیاد قرار بگیرد تا فرآیند درمان به شکلی ایمن و کنترلشده و همین طور اصولی انجام شود. حمایت حرفهای و یک برنامه درمانی جامع میتواند بهترین نتیجه را برای بهبودی پایدار فراهم کند.