کلینیک کیمیای رهایی مرکز معتبر و مجاز برای درمان سوء مصرف مواد
لگوی سایت کیمیای رهایی (ترک اعتیاد)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
بهترین روش ترک کلونیدین

بهترین روش ترک کلونیدین

بسیاری از داروها مانند کلونیدین وجود دارد که در کنار درمان بیماری های مختلف، خود  ممکن است موجب اعتیاد شود. این مقاله به عوارض، علائم و ترک کلونیدین پرداخته است. بسیاری از بیمارانی که در حال ترک مواد مخدر هستند، با مصرف کلونیدین برخی از علائم ترک را مدیریت می‌کنند. البته هیچ گاه نباید کلونیدین یا هر داروی سم زدایی دیگری را بدون تجویز پزشک مصرف کنید، زیرا سبب اعتیاد می شود.

تیمی از بهترین متخصصان و پزشکان حرفه‌ای در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی آماده خدمت به شما عزیزان هستند. (مشاهده سایر اعضاء)

کلونیدین چیست؟

کلونیدین متعلق به دسته ای از داروها است که به عنوان ضد فشار خون و آرام بخش شناخته می شود. از این دارو اغلب برای ترک علائم مواد مخدر افیونی نیز استفاده می شود. مصرف کلونیدین منجر به کاهش ضربان قلب می شود که یکی از دلایل موثر بودن آن در درمان فشار خون است. رگ های خونی فرد را شل می کند و فضای بیشتری برای عبور خون در رگ ایجاد می کند. کلونیدین با مسدود کردن مواد شیمایی در مغز که تحریک سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می کنند، عمل می کند. این عملکرد موجب کاهش علائم ترک مواد افیونی مانند تعریق، گر گرفتگی، آبریزش چشم و بی قراری می شود. علاوه بر این کلونیدین موجب کاهش اضطراب می شود و مدت زمان سم زدایی را نیز کاهش می دهد.

موارد مصرف کلونیدین

  1. درمان فشار خون
  2. درمان اضطراب
  3. درمان انقباض های قاعدگی
  4. درمان علائم ترک اعتیاد
  5. مواد افیونی

آیا کلونیدین اعتیاد آور است؟

اگرچه کلونیدین نسبت به بسیاری از داروها کمتر موجب اعتیاد می شود و سوء مصرف کلونیدین چندان رایج نیست، اما همچنان پتانسیل ایجاد وابستگی و اعتیاد را دارد، به خصوص به دلیل در دسترس بودن و هزینه پایین آن. همچنین، بسیاری از افرادی که سوءمصرف کلونیدین دارند، به سایر مواد اعتیادآور مانند هروئین یا مسکن های تجویزی نیز وابسته هستند که پتانسیل اعتیادآوری بسیار بالایی دارند.

اعتیاد به کلونیدین چقدر شایع است؟

یک مطالعه نشان داد که 80 درصد برنامه‌های سم زدایی دارویی از داروهایی مانند کلونیدین استفاده می‌کنند و زمانی که تحت نظارت پزشکی استفاده می‌شوند، یک داروی تجویزی کاملاً ایمن است. با این حال، استفاده نادرست طولانی مدت از کلونیدین می تواند باعث وابستگی فیزیکی جدی و علائم ترک شود. برخی از علائم ترک کلونیدین حتی می توانند آنقدر شدید شوند که باعث مرگ شوند.

ترک کلونیدین چقدر طول می کشد؟

مدت زمان ترک کلونیدین بستگی به شرایط بیمار دارد و نسبت به سایر داروهای دیگر متفاوت است. کلونیدین را باید به آرامی ترک کنید. به همین دلیل است که مدت زمان سم زدایی کلونیدین تا چندین هفته طول می کشد.

عوارض مصرف کلونیدین

برخی از عوارض جانبی که ممکن است بعد از مصرف کلونیدین تجربه کنید عبارتند از:

  1. استفراغ
  2. ضعف
  3. سردرد
  4. یبوست

عوارض جانبی نادر کلونیدین عبارتند از:

  1. تورم
  2. بثورات پوستی (ضایعات پوستی)
  3. ضربان قلب نامنظم
  4. تغییرات خلق و خو
  5. مشکلات تنفسی

علائم اوردوز کلونیدین

مصرف بیش از حد دارو می تواند اثرات قابل توجهی بر بدن داشته باشد. فشار خون بالا و بعداً افت فشار خون ممکن است ایجاد شود. افت عملکرد سیستم عصبی مرکزی نیز می تواند ایجاد شود، همانطور که افسردگی تنفسی نیز ممکن است رخ دهد. علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کند شدن ضربان قلب
  • غش کردن
  • لرزیدن
  • خستگی یا ضعف
  • لکنت زبان
  • خواب آلودگی
  • کما

علائم اعتیاد به کلونیدین

اگر فردی از نظر جسمی وابسته یا معتاد به کلونیدین باشد، اگر مصرف آن را به طور ناگهانی کاهش دهد یا سعی در ترک کامل آن داشته باشد، ممکن است علائم ترک را تجربه کند. اعتیاد به کلونیدین در نتیجه مصرف طولانی مدت دارو است. افرادی که در استفاده طولانی مدت از کلونیدین افراط کرده اند، از نظر فیزیکی به این ماده وابسته می شوند. با توجه به گزارشات سازمان غذا و دارو (FDA)، علائم ترک کلونیدین عبارتند از:

  • لرزش
  • افزایش بی قراری
  • عصبی بودن
  • تحریک
  • اضطراب
  • افسردگی
  • سردرد های مزمن
  • بیخوابی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • فشار خون بالا

علائم در برخی موارد به قدری شدید است که ممکن است منجر به مرگ شود، این امر جدی بودن قطع مصرف کلونیدین را نشان می دهد. کسانی که شاهد این علائم در یک فرد هستند باید فورا با متخصصان پزشکی تماس بگیرند. بیشتر اثرات درازمدت کلونیدین را می توان با درمان به میزان قابل توجهی کاهش داد، اما عدم درمان اعتیاد کلونیدین، می تواند منجر به مشکلات طولانی مدت شود.

نشانه های رفتاری فرد معتاد به کلونیدین

افرادی که سابقه سوء مصرف مواد دارند یا در حال سم زدایی از مواد افیونی هستند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اعتیاد به کلونیدین باشند. برخی از علائم و نشانه های رایج اعتیاد به کلونیدین عبارتند از:

  • مصرف دوزهای بیشتر یا مکرر کلونیدین
  • تلاش های ناموفق برای قطع مصرف کلونیدین
  • صرف زمان زیادی برای دریافت کلونیدین بیشتر یا سوء استفاده از آن
  • داشتن میل شدید به استفاده از کلونیدین
  • تجربه مشکلات در خانه، مدرسه یا محل کار به دلیل سوء مصرف کلونیدین
  • ادامه سوء استفاده از کلونیدین با وجود خطرات و آسیب هایی که قبلاً ایجاد کرده است
  • حذف سرگرمی ها و فعالیت های مورد علاقه به دلیل استفاده از کلونیدین
  • نیاز به دوزهای بالاتر کلونیدین برای دستیابی به اثرات مشابه
  • هنگام تلاش برای قطع مصرف کلونیدین، علائم ترک بروز می کند

هنگامی که فردی به کلونیدین اعتیاد پیدا می کند، ترک آن بدون کمک حرفه ای دشوار است. یک برنامه سم زدایی کلونیدین می تواند به آسان تر و راحت تر کردن فرآیند ترک کلونیدین کمک کند.

بهترین روش ترک کلونیدین

اگر شما یا کسی که دوستش دارید از اعتیاد رنج می برد، ضرورت درمان اعتیاد کلونیدین در یک کلینیک ترک اعتیاد معتبر بهترین روش ترک کلونیدین برای شما است. در برخی موارد، علائم ترک کلونیدین می تواند آنقدر شدید شود که می تواند زندگی را تهدید کند. اگرچه علائم طولانی مدت ترک را می توان با درمان مداوم درمان کرد، اما در صورت عدم درمان ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شود. علاوه بر این، سوء مصرف چند ماده (که در مصرف کنندگان کلونیدین رایج است) می تواند علائم ترک بسیار پیچیده و خطرناکی ایجاد کند. به این دلایل، سم زدایی پزشکی اغلب ایمن ترین راه برای سم زدایی از کلونیدین است.

سم زدایی کلونیدین

  • مزایای سم زدایی کلونیدین در کلینیک ترک اعتیاد معتبر در زیر ارائه شده است:
    درمان سم زدایی کلونیدین ایمن تر و موثرتر از سم زدایی در خانه است.
  • کارکنان حرفه ای در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی، مراقبت های پزشکی را ارائه می دهند تا اطمینان حاصل کنند که شما راحت و ایمن هستید.
  • درمان پزشکی در طول سم زدایی با کلونیدین نیز خطر عود را کاهش می‌دهد و تیم مراقبتی برای کمک به شما در برداشتن گام بعدی در روند بهبودی پس از سم زدایی در دسترس هستند.

کلینیک ترک کلونیدین کیمیای رهایی

در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی، خدمات ترک کلونیدین به صورت شخصی سازی شده و مبتنی بر شواهد برای مراجعان ارائه می شود. ترک کلونیدین به چندین دوره درمانی از جمله سم زدایی، توانبخشی، خدمات روان شناسی و مراقبت های پس از آن نیاز دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه مدت زمان طولانی تری مددجو تحت درمان باشد، احتمال بیشتری دارد که سبک زندگی بدون اعتیاد را حفظ کند.

پس از اتمام سم زدایی پزشکی، بسیاری از مراجعان تصمیم می گیرند که درمان اعتیاد خود را با برنامه روان شناسی کلونیدین ادامه دهند. خدمات روان شناسی و توانبخشی طولانی مدت می تواند برای افراد مبتلا به اعتیاد متوسط ​​تا شدید بسیار مفید باشد، زیرا می تواند به آنها کمک کند تا علت اعتیاد خود را کشف کنند و تغییرات مثبتی ایجاد کنند که این امر موجب کاهش عود بیماری و پایداری هوشیاری فرد می شود. طبیعی است که احساس عصبی بودن، نامطمئن بودن یا مقاومت در برابر ترک کلونیدین و در جلسات روان شناسی داشته باشید، اما دانستن اینکه چه چیزی باید در جلسات انتظار داشته باشید می تواند به کاهش هر گونه اضطراب کمک کند.

سخن آخر

اعتیاد به کلونیدین یک بیماری قابل درمان است و شما می توانید با حمایت مناسب بر آن غلبه کنید. اگر به دنبال یک برنامه توانبخشی موثر با کلونیدین هستید، امروز با  مرکز ترک کلونیدین کیمیای رهایی تماس بگیرید تا درباره خدمات  و بهترین و سریعترین روش ترک کلونیدین بیشتر بدانید.

سوالات رایج ترک کلونیدین

1. علت اعتیادآور بودن کلونیدین چیست؟

ترکیب کلونیدین با سایر مواد مانند الکل، به دلیل افزایش بالقوه اثر این ماده می تواند بسیار خطرناک باشد. کلونیدین، پتانسیلی برای سوءمصرف و اعتیاد دارد، این دارو اغلب با مواد دیگر مانند متادون، هروئین و مسکن های تجویزی مورد سوءمصرف قرار می گیرد، به همین دلیل کلونیدین اعتیادآور است.

2. چگونه بفهمیم فرد به کلونیدین اعتیاد دارد؟

  • استفاده غیرقابل کنترل از ماده
  • عدم کارایی در خانه و/یا محل کار
  • افزایش تحمل نسبت به دوزهایی که قبلا مصرف می شده است و نیاز به مصرف بیشتر دارو برای رسیدن به اثرات دارو

برخی از خدمات کلینک:

دارو درمانی در ترک اعتیاد

دارو درمانی یا فارماکوتراپی اصطلاحی است که برای استفاده از انواع دارو، در درمان بیماری ها به کار می رود. (بیشتر بخوانید)

دارو درمانی در ترک اعتیاد

یکی از کاربردهای بسیار مؤثر دارو در جامعه استفاده از دارو درمانی در ترک اعتیاد است . این فرایند زیر نظر متخصصان و با تجویز داروی مناسب و با در نظر گرفتن واکنش های بدن انجام می شود
اینجا کلیک کنید

رژیم درمانی در ترک اعتیاد

در حقیقت رژیم درمانی به منظور پیشگیری از بیماری و درمان آن با هدف استفاده صحیح از مواد غذایی صورت می گیرد. (بیشتر بخوانید)

رژیم درمانی در ترک اعتیاد

هر آنچه که در طول روز آشامیده و یا خورده می شود، نقش مهمی در سلامت شخص دارد. مخصوصاً هنگامی که فرد مصرف کننده مواد نیز باشد.
اینجا کلیک کنید

طب سوزنی در ترک اعتیاد

در طب سوزنی با تحریک نقاط مختلف که بر روی مغز تاثیر گذار هستند کمک به راحت سازی درمان اعتیاد می کنیم. (بیشتر بخوانید)

طب سوزنی در ترک اعتیاد

طب سوزنی، روش درمانی از شاخه های طب چینی است که قدمت بالایی دارد. در طب سوزنی، سوزن های ریزی را در بدن افراد قرار می دهند تا باعث تعادل سازی انرژی های داخل بدن او شود
اینجا کلیک کنید

طب سنتی در ترک اعتیاد

طب سنتی در ترک اعتیاد، یک روش گیاهی و بدون خطر است. در این روش خبری از مواد شیمیایی و مضر نخواهد بود. (بیشتر بخوانید)

طب سنتی در ترک اعتیاد

مدت ها است که طب سنتی در ترک اعتیاد جایگاه بسیار ویژه ای پیدا کرده است. افرادی که انواع مواد اعتیاد آور را مصرف میکنند، طبع و مزاج شان دچار تغییر میشود.
اینجا کلیک کنید