کلینیک کیمیای رهایی مرکز معتبر و مجاز برای درمان سوء مصرف مواد
لگوی سایت کیمیای رهایی (ترک اعتیاد)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بهترین روش ترک متادون با حضور پشتیبان 24 ساعته و روانشناس

ترک متادون

در این مقاله در مورد بهترین روش ترک متادون یا سم‌زدایی متادون به ذکر نکاتی مهم می‌پردازیم. متادون یک داروی مسکن اپیوئیدی یا شبیه مخدر است که برای درمان دردهای شدید تجویز می‌شود. همچنین از متادون برای سم‌زدایی و ترک اعتیاد مواد افیونی مانند هروئین استفاده می‌شود.

متادون اغلب یک داروی نگه دارنده موثر به منظور ترک علائم اعتیاد مواد مخدر افیونی است. اما متادون خود یک ماده شبه مخدر است و این امکان وجود دارد که در صورت مصرف خودسرانه و سوء مصرف، فرد به متادون وابسته شود. در واقع ضرب المثل “از چاله به چاه افتادن!”

چنانچه متادون به صورت طولانی مدت مصرف شود یا اگر ناگهان مصرف متادون قطع شود، علائم ترک بروز می‌کنند. عبور از مرحله علائم ترک متادون می‌تواند یک تجربه دردناک برای فرد باشد. اما اقدام مناسب برای ترک علائم متادون چیست؟ در چه صورتی فرد به متادون وابسته می‌شود؟ برای اینکه پاسخ سوالات خود را در مورد بازگیری متادون بیابید بهتر است تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

مشاوره ترک اعتیاد با کیمیای رهایی
مشاوره ترک اعتیاد با کیمیای رهایی

آشنایی بیشتر با متادون

قرص متادون چیست؟

متادون یک ضد درد مصنوعی قوی است که به عنوان:

  • آگونیست گیرنده اپیوئید یا µ-opioid receptor (MOR)
  • آنتاگونیست گیرنده N-methyl-d-aspartate (NMDA) عمل می کند.

داروی آگونیست افیونی یا اپیوئید به داروهایی گفته می شود که با اتصال به گیرنده های افیونی یا اپیوئید در مغز که (محل اتصال مواد افیونی است) و فعال کردن آن ها اثراتی مشابه مواد افیونی ایجاد می کنند که متادون از این دسته از داروها است.

به عبارتی زمانی که فرد برای ترک مواد افیونی اقدام کرده است، دارو نگه دارنده یا جایگزین مانند متادون یا بوپرنورفین جهت تسکین علائم ترک استفاده می شود. هنگامی که دوزهای متادون به درستی مصرف شوند و به تدریج مصرف آن قطع شود، در درمان اعتیاد موفقیت آمیز عمل می کند.

اما به خاطر داشته باشید که دوزهای بالای متادون و بدون تجویز و نظارت پزشک می تواند بسیار آسیب زا باشد. زیرا در صورت مصرف طولانی مدت متادون، تحمل متادون در بدن ایجاد می شود که این بدین معنی است که بدن برای دستیابی به اثرات مطلوب مواد افیونی نیاز به دوز بیشتری از دارو دارد. به عبارتی “تحمل” به وضعیتی گفته می شود که در آن با تداوم مصرف مواد، حساسیت فرد به مواد به تدریج کم می شود و فرد ناچار است برای دستیابی مجدد به تاثیرات ناشی از مصرف مواد، مقدار بیشتری مصرف کند.

قرص متادون چگونه عمل می کند؟

قرص متادون به عنوان داروی کمکی یا جایگزین برای ترک اعتیاد مواد افیونی تحت نظارت پزشک تجویز می شود. متادون که یک آگونیست مواد افیونی است به گیرنده های مرفینی در نورون های مغزی متصل می شود و اثراتی مشابه با اثرات مواد افیونی را ایجاد می کند اما اثرات آن به مراتب خفیف تر از مواد افیونی می باشد.

سلول های مغزی که با نام نورون شناخته می شود حاوی گیرنده های مختلفی هستند که یکی از این گیرنده ها، گیرنده مرفینی نام دارد. به عبارتی مولکول های انتقال دهنده عصبی با اتصال به این گیرنده ها سبب انتقال پیام از یک سلول مغزی به یک سلول دیگر می شوند و پیام را مبادله می کند.

مواد افیونی با اتصال به این گیرنده ها در عملکرد انتقال دهنده های عصبی اختلال ایجاد می کند و سبب ترشح مقدار زیادی اندروفین و دوپامین می گردد که باعث احساس لذت و هوشیاری فرد می گردد. متادون با اتصال به گیرنده های افیونی مانع از اتصال مواد افیونی به این گیرنده ها می شود . از آن جایی که اثرات متادون نسبت به مواد افیونی کم تر است از این رو مقدار کمی دوپامین و اندروفین ترشح می شود.

بنابراین کم کردن تدریجی دوز متادون موجب می شود تا علائم ترک خفیف تر بروز کند و این فرصت پیش می آید که به تدریج عملکرد نورون های مغز و انتقال دهنده های عصبی به حالت قبل برگردد. از طرفی چسبندگی متادون به گیرنده مرفینی (گیرنده µ) طولانی تر بوده و شخص نیاز به مصرف مکرر روزانه ندارد و حتی می تواند روزی یک بار و یا با تجویز پزشک هر دو روز یکبار مصرف نماید.

آیا متادون اعتیاد آور می‌باشد؟

پزشکان به دو دلیل متادون را برای ترک مواد مخدر مثل ترک شیره ، ترک تریاک و سایر مواد مخدر تجویز می‌کنند:

  1. درمان نگه‌دارنده برای مواد افیونی
  2. درمان دردهای شدید حاد و مزمن

در هر دو این وضعیت، متادون باید تحت نظارت پزشک مصرف شود و از مصرف خودسرانه آن خودداری شود. در صورتی که متادون بیش از دوز تعیین شده مصرف شود می‌تواند تبدیل به یک مشکل جدی شود.

اعتیاد به مواد افیونی مانند هروئین سبب می‌شود تا هنگام ترک آن‌ها علائم شدیدی بروز کنند، از این رو بیمار برای رهایی از علائم ترک، ترجیح می‌دهد دوباره به مصرف مواد روی آورد. اما پزشکان برای پیشگیری از این وضعیت و کنترل وسوسه بیمار از متادون استفاده می‌کنند. متادون یک شبه افیون است که در اغلب موارد پزشکان بیشتر از آن به عنوان داروی جایگزین جهت کاهش علائم ترک مواد مخدر مانند ترک ترامادول و … استفاده می‌کنند.

اثر قرص متادون تا چند روز در بدن ماندگاری دارد؟

متادون نسبت به دیگر مواد افیونی، نیمه‌ عمر بیشتری دارد. نیمه‌ عمر منظور طول زمانی می‌باشد که زمان می‌برد تا نیمی از دوز دارو از بدن خارج شود. نیمه‌ عمر متادون بین 8 تا 60 ساعت می باشد. اما به طور مثال منابع معتبر نیمه عمر هروئین و اکسی کدون را 3 تا 5 ساعت معرفی کرده‌اند. از این رو اثرات آن تا مدت بیشتری در بدن باقی می‌ماند و شخص مجبور به مصرف مکرر روزانه نیست.

علل بروز علائم ترک متادون چیست؟

علائم ترک به دو دلیل می‌تواند رخ دهد:

  1. اولین مورد این است که متادونی که به عنوان درمان نگه دارنده برای سایر مواد افیونی توصیه شده است به میزان کافی مصرف نشود. در این صورت متادون نمی‌تواند علامت‌های ترک سایر مواد افیونی را از بین ببرد و در نتیجه علائم ترک رخ می‌دهد.
  2. دومین مورد این است که بدن از نظر فیزیکی به متادون وابسته شده است و مراجع بدون در نظر گرفتن دستورات پزشک اقدام به مصرف دل بخواه و کاهش و یا افزایش دوز و حتی قطع ناگهانی دارو می‌نماید.

علل شایع بروز علائم ترک متادون عبارتند از:

  1. دوز نامناسب یا نادرست متادون: اگر فرد متادون کافی جهت درمان علائم مواد افیونی استفاده نکند، احتمال عود علائم شدید می‌شود.
  2. قطع ناگهانی متادون: در سال 2013 مطالعات کاکرین نشان داد که کاهش تدریجی متادون می‌تواند بروز علائم ترک را کاهش دهد، اما قطع ناگهانی آن سبب بروز علائم شدید ترک می‌شود.
  3. استفاده از داروهای خاص همراه مصرف متادون: برخی از داروها ممکن است اثر متادون را کاهش دهند. برخی از این داروها شامل: فنوباربیتال، فنی توئین، ریتوناویر، کاربامازپین، داروهای پتاسیم دار، ویتامین c با دوز بالا و برخی آنتی بیوتیک‌ها و مصرف لبنیات زیاد می‌باشند. بنابراین اگر متادون به همراه این داروها مصرف شود چون اثر متادون کم می‌شود، علائم ترک بروز می‌کند.
  4. خود درمانی با متادون: افراد تنها در صورتی مجاز به مصرف متادون هستند که پزشک توصیه کرده باشد. خود درمانی با متادون خطرناک است و در صورتی که فرد ناگهان مصرف را قطع کند و یا بیش از حد مصرف کند، احتمال بروز علائم محرومیت و یا اوردوز افزایش می‌یابد.

علایم و نشانه‌های ترک متادون چیست؟

علائم ترک اعتیاد متادون یا بازگیری متادون که با اصطلاح سم‌زدایی نیز شناخته می‌شود، معمولا 24 تا 36 ساعت بعد از آخرین مصرف دارو ظاهر می‌شود. نشانه‌ها و علائم ترک متادون مشابه با علائم دیگر مواد افیونی مانند هروئین و مورفین است. علائم و نشانه‌های ترک متادون در ابتدای شروع ممکن است شبیه به علائم آنفولانزا باشد. اما برخلاف آنفولانزا، علائم ترک تا چند روز باقی می‌ماند.

به طور معمول هنگام ترک خودسرانه متادون علائم زیر ظاهر می‌شود:

  • تعریق
  • لرز
  • تب
  • آب ریزش بینی
  • ضربان قلب سریع
  • فشار خون بالا
  • درد معده
  • خستگی
  • اضطراب – تغییرات خلقی
  • بی قراری و تحریک پذیری
  • اختلالات خواب – بی خوابی شدید
  • پارانویا – سوءظن شدید
  • توهم
  • کابوس
  • مشکلات تمرکز
  • وسوسه شدید به مصرف متادون
  • افسردگی
  • اسهال و استفراغ
  • دل پیچه
  • پا درد

برخی از علائم ترک که تا سه روز بعد از قطع مصرف خودسرانه به بلاترین نقطه خود می‌رسند شامل:

  1. دردهای عضلانی
  2. گرفتگی عضلانی
  3. حالت تهوع شدید
  4. استفراغ و اسهال
  5. افسردگی
  6. تمایل شدید به مصرف مواد

نکات مهم در مورد ترک متادون

علائم ترک اعتیاد متادون یا بازگیری خودسرانه متادون در هفته دوم در بدترین حالت خود هستند. همچنین ممکن است برخی از علائم تا چند هفته بیشتر طول بکشد. به طور رایج این علائم شامل اضطراب، سطح پایین انرژی، مشکل در خواب، افسردگی، بدن درد و بی‌حوصلگی می‌باشد.
کسانی که وابستگی طولانی مدت به متادون دارند، احتمالا علائم ترک بیشتر و شدیدتری را تجربه می‌کنند. در صورتی که فرد بیمار مصرف کننده حرفه ای مواد مخدر باشد، ممکن است روند ترک طولانی‌تر و سخت‌تری داشته باشد.
در نظر داشته باشید اشخاصی که بیماری زمینه‌ای مانند پرفشاری خون دارند، بروز این علائم مانند افزایش فشار خون می‌تواند برای آن‌ها خطرناک باشد.  

نکته: این علائم بسته به میزان مصرف و طول زمان مصرف متفاوت است.

علائم ترک متادون در خانه

علائم ترک هنگام بازگیری خودسرانه متادونعلائم ترک سه روز بعد از قطع مصرف خودسرانه
تعریقدرد های عضلانی
لرزگرفتگی عضلانی
تبحالت تهوع شدید
آب ریزش بینیاستفراغ و اسهال
ضربان قلب سریعافسردگی
فشار خون بالاتمایل شدید به مصرف مواد
درد معده 
خستگی 
اضطراب – تغییرات خلقیعلائم ترک اعتیاد متادون یا بازگیری خودسرانه متادون در هفته دوم
بی قراری و تحریک پذیریاضطراب
اختلالات خواب – بی خوابی شدیدسطح پایین انرژی
پارانویا – سوءظن شدیدمشکل در خواب
توهمافسردگی
کابوسبدن درد و بی حوصلگی
مشکلات تمرکز 
وسوسه شدید به مصرف متادون 
افسردگی 
اسهال و استفراغ 
دل پیچه 
پا درد و بدن درد 

علائم و نشانه های ترک متادون یا بازگیری متادون چند روز طول می کشد؟

علائم ترک اعتیاد متادون تا 14روز می‌تواند به طول انجامد. اما بسته به میزان مصرف فرد بیمار ممکن است از 2 تا 3 هفته یا 6 هفته این علائم ادامه داشته باشند.

علائم ترک متادون به طور معمول 24 ساعت از آخرین دوز مصرف شده ظاهر می‌شوند. با این حال 15 تا 60 ساعت طول می‌کشد تا متابولیسم‌های متادون از بدن خارج شوند و معمولا علائم بعد از روز ششم پس از ترک ناگهانی تشدید می‌یابد.

برای بعضی از افراد البته امکان دارد شروع علائم ترک متادون تا چندین روز طول بکشد. زیرا متادون به طور قابل توجهی بیشتر از سایر داروها در بدن باقی می‌ماند و ممکن است 7 روز طول بکشد که متادون از بدن خارج شود. در این مرحله علائم جسمانی شبیه آنفولانزا و علائم روانی مانند اضطراب ظاهر می‌شود.

نشانه‌ها و علائم مصرف بیش از حد متادون یا اوردوز کردن متادون

احتمال مصرف بیش از حد متادون یا اوردوز متادون نسبت به سایر داروهای اپیوئیدی بیشتر است. علائم اور دوز کردن متادون در زیر ذکر شده است:

  1. تنفس آهسته و سطحی که به دیسترس تنفسی معروف است.
  2. تغییر رنگ پوست به رنگ آبی
  3. لب و نوک انگشتان آبی رنگ می شود.
  4. خستگی شدید به گونه‌ای که بیمار قادر به بیدار ماندن نیست.
  5. تشنج
  6. استفراغ
  7. کما
  8. مرگ

ترکیب متادون با داروهای دیگر چه با نسخه و چه با داروهای غیرقانونی دیگر می‌تواند منجر به مشکلات قلبی شود. مشکلات قلبی از آریتمی تا حمله قلبی متغیر است.

  ترک متادون چند روز طول می‌کشد

در این بخش جدول زمانی ترک متادون ارائه شده است.

روز 1-2 ترک خودسرانه متادون

در روزهای اول تا دوم علائم ترک شروع می‌شود. علائم ترک معمولا تا حداقل 30 ساعت از آخرین دوز مصرف شده نگذاشته باشد، شروع نمی‌شود و بسته به میزان مصرف ممکن است شروع علائم ترک بیشتر به طول بیانجامد. علائم جسمی مانند لرز، تب، افزایش ضربان قلب و دردهای عضلانی در این مدت شروع می‌شود.

روز 3-8 ترک متادون به صورت خودسرانه

روزهای سوم تا هشتم، بیمار تمایل شدیدی به مصرف متادون دارد. بیمار ممکن است با اضطراب، بدن درد، تهوع، بی‌خوابی و همچنین تحریک‌پذیری و اضطراب روبه رو شود. علائم جسمانی شبه آنفولانزا نیز در بدن همچنان باقی می‌ماند. اغلب 3 تا 8 روز طول می‌کشد تا این علائم به اوج خود برسند و سپس در این مرحله، علائم دیگری مانند افسردگی، استفراغ و گرفتگی عضلانی نیز اضافه می‌شوند.

روز 9 تا 15 ترک متادون به صورت خودسرانه

پس از اوج گرفتن علائم در روزهای سوم تا هشتم، علائم شروع به فروکش می‌کنند. اگرچه برخی از علائم مانند تحریک‌پذیری، اسهال و ناراحتی جسمی هنوز باقی می‌مانند. تمایل شدید به مصرف هنوز وجود دارد و افسردگی شدید می‌شود. همچنین برخی از بیماران دچار کاهش انرژی می‌شوند و در احساس لذت یا انگیزه گرفتن دچار مشکل می‌شوند.

روزهای 15 به بعد در ترک متادون به صورت خودسرانه

از روز 15 به بعد، علائم ترک اعتیاد متادون مانند اضطراب، مشکلات خواب، تمایل شدید به مصرف، کاهش سطح انرژی به طور معمول به مدت 2 تا 3 هفته ادامه می‌یابد. بعد از فرایند بازگیری متادون که 3- 6 هفته‌ای به طول می‌انجامد. بسیاری از بیماران ممکن است علائم ترک خفیف را تا ماه‌ها نیز تجربه کنند. این علائم شامل، اضطراب، افسردگی، ناتوانی در احساس لذت، نداشتن تمرکز کافی و مشکلات خواب می‌باشد.


بهترین شیوه جهت ترک متادون

سم‌زدایی مواد افیونی و درمان بازگیری متادون و سایر مواد مخدر می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد اما اگر درمان استاندارد و چند جانبه برای ترک متادون در نظر گرفته شود، می‌توان راحت‌تر و بدون علائم این دوره را از سر گذراند.


کاهش یا سم‌زدایی به‌تدریج بدن از متادون

یکی از راه کارهای مفید در سم‌زدایی از مواد مخدر و متادون؛ کاهش تدریجی دوز مصرفی است تا زمانی که دیگر فرد متادون را مصرف نکند. سم‌زدایی باید زیر نظر پزشک باشد.


سم‌زدایی سریع بدن از متادون

ترک مصرف متادن با روش فوق سریع پس از انجام معاینات بالینی و در نظر گرفتن شرایط بیمار انجام می‌گردد. در این وضعیت بدن سریعا از دریافت متادون محروم می‌شود. در واقع فرد با داروهای مخصوص بی‌هوش شده و سپس داروهایی نگهدارنده به بیمار تزریق می‌شود. داروهای مخدر از طریق ادرار و مدفوع دفع و داروهای تزریقی جایگزین آن ها روی گیرنده‌های مغز می‌شوند.

 

بهترین دارو برای ترک متادون

داروهای جایگزین برای کنترل وسوسه بسیار مفید است. سایر داروهای کمکی مانند کلونیدین برای اضطراب و یا لوپرامید برای درمان اسهال و یا سایر داروها در صورت بروز علائم با تجویز پزشک استفاده می‌شود.

به خاطر داشته باشید که سم‌زدایی از مواد افیونی یا شبه افیونی و تجویز دارو برای تسکین علائم ترک؛ تنها اولین قدم در مسیر بهبودی است و این روش به تنهایی موثر نیست.


روانشناسی ترک اعتیاد متادون

سم‌زدایی با کمک داروهای جایگزین و کاهش تدریجی دوز بخشی از فرایند درمان است. مراقبت و پشتیبانی طولانی مدت و جلسات مشاوره‌ای جهت موفقیت برای ترک متادون الزام است.

مرکز کیمیای رهایی با توسعه برنامه درمان ساختار یافته چند وجهی به بازگیری متادون می‌پردازد. تقریبا در اکثر موارد برنامه درمان سرپایی بیمار در کلینیک ترک اعتیاد، بهبودی بالایی را ایجاد می‌کند، زیرا مدیریت بیمار در حال ترک و انواع برنامه‌های درمانی روان شناسی و مشاوره‌ای می‌تواند در بازگیری متادون نقش عمده و بسزایی داشته باشد.


بهترین شیوه ترک متادون اجتناب از قطع مصرف ناگهانی است. برنامه ترک متادون باید تحت نظارت پزشک خبره انجام شود. کاهش مصرف متادون به معنی مصرف تدریجی دوزهای کمتر در طول چند هفته تا چند ماه است. با مشورت با پزشک می‌توان علائم ترک متادون را مدیریت کرد و زمان‌بندی و دوزهای مصرفی متادون را با احتیاط پیش برد.

سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که دوز متادون را 5 تا 10 میلی گرم در هفته تا رسیدن به دوز 40 میلی‌گرم کاهش دهید. پس از آن باید هر هفته 5 میلی‌گرم کاهش دوز داشته باشید. البته در نظر داشته باشید که این توصیه کلی سازمان بهداشت جهانی است و باید برنامه کاهش دوز و بازگیری متادون متناسب با نیاز و شرایط بیمار باشد.

کاهش دوز می‌تواند یک بار در هفته یا هر دو هفته یک بار یا کمتر انجام شود. بعضی اوقات کاهش یک دوز سخت‌تر از سایر دوزها است و امکان دارد علائم ترک شدیدی بروز نماید. در این صورت پزشک می‌تواند کاهش دوز را متوقف کند و سپس بعد از چند هفته مجدد دوز را کاهش دهد.

در صورتی‌که هنگام کاهش دوز، علائم ترک به صورت شدید بروز کند، ممکن است پزشک جهت رفع علائم ترک داروهای دیگری را نیز توصیه کند که در ادامه به آن می‌پردازیم.


داروهای متداول برای بازگیری یا ترک متادون

انجمن پزشکی اعتیاد آمریکا (American Society Addiction Medicine) داروهای زیر را برای بازگیری متادون سفارش می‌کند:

  1. کلونیدین (Clonidine): دارویی می‌باشد که موجب کاهش فشار خون و اضطراب می‌شود. از این دارو در برخی مواقع برای درمان و تسکین علائم ترک متادون استفاده می‌شود.
  2. لوپرامید (Loperamide): لوپرامید برای درمان اسهال استفاده می‌شود.
  3. بنزودیازیپن ها (Benzodiazepines): بنزودیازیپن ها برای درمان اضطراب کوتاه مدت استفاده می‌شود.
  4. Lofexidine: این دارو شبیه کلونیدین است و اخیرا توسط FDA برای درمان علائم ترک مواد افیونی تایید شده است. این اولین داروی غیرافیونی است که برای بازگیری و سم‌زدایی استفاده می‌شود. Lofexidine با کاهش انتشار نوراپی نفرین در کاهش علائم ترک مواد افیونی نقش دارد.

داروهای متداول دیگری که برای درمان یا بازگیری متادون استفاده می‌شود در این بخش شرح داده است:

  • زوفران (Zofran): این دارو می‌تواند سبب کاهش علائم استفراغ و حالت تهوع شود که در طول فرآیند بازگیری متادون می‌تواند کمک کننده باشد.
  • باکلوفن (Baclofen): این دارو سبب کاهش درد و اسپاسم‌های عضلانی می‌شود و از این رو جهت کاهش اسپاسم عضلانی در دوره ترک متادون می‌توان استفاده کرد.
  • سوباکسون (Suboxone): ترکیبی از بوپرنورفین و نالوکسان است که به عنوان درمان جایگزین برای ترک اعتیاد مواد افیونی تجویز می‌شود. نالوکسان موجود در ترکیب مانع از اعتیاد فرد به مواد شبه افیونی بصورت تزریقی می‌شود. این دارو از عود و بدتر شدن علائم ترک متادون جلوگیری می‌کند.
  • نالترکسون (Naltrexone): این دارو بعد از اتمام فرآیند سم‌زدایی تجویز می‌شود. نالترکسون سبب کاهش تمایل و وسوسه فرد به مصرف متادون و دیگر مواد افیونی می‌شود. همچنین این دارو موجب افزایش هوشیاری طولانی مدت بیمار در حال ترک می‌شود.

با توجه به اینکه شدت و درجه علائم ترک متادون در افراد مختلف متفاوت است از این رو داروهای متعددی برحسب دستور پزشک می‌توان برای بازگیری متادون استفاده شود.


چرا تجویز متادون نسبت به سایر داروهای ضد درد و یا داروهای شبه افیونی بیشتر است؟

متادون برای درمان دردهای مزمن مانند کمردرد و یا درمان درد بعد از جراحی به مقدار زیاد تجویز می‌شود. سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه کرده است که بهتر است از متادون به عنوان داروی ضددرد استفاده نشود، اما به دلیل ارزان بودن متادون نسبت به اکسی‌کدون یا هیدروکدون، این دارو بیشتر تجویز می‌شود.

درمان متادون مانند سایر انواع داروهای افیونی نیاز به حمایت و پشتیبانی مداوم دارد. زیرا اختلالات همزمان روحی روانی عامل موثری در وابستگی و اعتیاد است. بسیاری از افراد که با علائم جسمی متادون دست و پنجه نرم می‌کنند، دارای اختلالات همزمان روحی روانی نیز هستند. این اختلالات شامل افسردگی، اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی یا سایر بیماری‌های بهداشتی روانی می‌باشد. نکته چالش برانگیز این ماجرا این جا است که این افراد ممکن است علائم خود را با خوددرمانی درمان کنند!

نیمه عمر متادون با توجه به دوز از 8 تا 59 ساعت تغییر می‌کند. در حالی که سایر داروهای مبارزه با درد یا مسکن تا هشت ساعت طول می‌کشد. نیمه عمر طولانی مدت متادون برای از بین بردن علائم ترک و وسوسه در افرادی که هروئین یا مواد افیونی مصرف می‌کنند، مفید واقع می‌شود. اما با این حال اثر متادون برای درمان درد مزمن مانند سرطان، مالتیپل اسکلروزیس یا آرتروز کمتر موثر است، زیرا اثرات ضد درد آن به اندازه‌ی مدت زمانی که دارو در بدن است، نمی‌باشد.


 کلینیک ترک متادون کیمیای رهایی

متادون برای درمان دردهای مزمن مانند کمردرد و یا درمان درد بعد از جراحی به مقدار زیاد تجویز می‌شود. سازمان غذا و داروی آمریکا توصیه کرده است که بهتر است از متادون به عنوان داروی ضددرد استفاده نشود، اما به دلیل ارزان بودن متادون نسبت به اکسی کدون یا هیدرو کدون، این دارو بیشتر تجویز می‌شود. از آن‌جا که متادون در بدن سریع وارد عمل می‌شود، مصرف حتی یک دوز بیشتر از مقدار تجویز شده منجر به اور دوز می‌شود. بنابراین استفاده از متادون در صورت عدم نظارت دقیق توسط پزشک متخصص بسیار خطرناک است و سوء مصرف یا وابستگی را به همراه دارد و منجر به ترک متادون می‌شود.

در نتیجه روان پزشکان و متخصصان پزشکی باید رفتارهای اعتیاد آور که سبب سوق دادن فرد به سمت خوددرمانی با متادون شده اند را مورد بررسی قرار دهند. بنابراین مراقبت همه جانبه برای دستیابی به موفقیت کامل جهت ترک متادون مورد نیاز است.

مرکز ترک متادون کیمیای رهاییتوجه به وضعیت بیمار و اختلالات بهداشت روانی وی، برنامه درمانی متفاوتی در نظر می‌گیرد. رویکردهای درمانی که در این مرکز جهت درمان بیمار در نظر گرفته می‌شود. شامل:

  1. مدیریت دارویی
  2. درمان روان شناختی
  3. گروه‌های حمایتی
  4. فعالیت‌های مشاوره ای و .. است.

متخصصین کلینیک کیمیای رهایی با یک برنامه توانبخشی جامع سعی در برطرف کردن آشفتگی‌های جسمی و روانی فرد دارند و با رویکرد درمانی مناسب به بیمار کمک می‌کنند تا شرایط استرس‌زا را مدیریت کند و بتواند به وسوسه خود جهت مصرف متادون غلبه کند و در طول بازگیری نیاز به بستری و یا حتی مرخصی ندارد.

نتیجه‌گیری از مقاله بازگیری متادون

آنچه در این مقاله مطالعه کردید:

  • اگر چه وابستگی به متادون در صورت مصرف صحیح و تحت نظارت پزشک بسیار کم رخ می‌دهد، اما اگر متادون خودسرانه مصرف شود ترک آن دشوار می‌شود.
  • متادون یک داروی شبه افیونی است که اثرات خفیف تری مواد افیونی مانند هروئین را در بدن ایفا می‌کند. افرادی که متادون را برای مدت طولانی مصرف می‌کنند و یا سریع مصرف متادون را قطع می‌کنند، علائم ترک را تجربه می‌کنند.
  • وابستگی به متادون اغلب به صورت عمد رخ نمی‌دهد، زیرا در بیشتر موارد متادون برای درمان جایگزینی استفاده شده است. اما افراد بدون نظارت پزشک و خودسرانه از متادون استفاده می‌کنند و از این رو وابستگی به متادون ایجاد می‌شود. فردی که به متادون وابسته است و سعی در ترک آن دارد، باید برنامه بازگیری متادون را تحت نظارت پزشک که مطمئن ترین راه است انجام دهد.
  • علائم بازگیری متادون در افراد مختلف متغیر است و بسته به طول زمان مصرف و دوز مصرفی دارد. پیشگیری از علائم ترک متادون و سم‌زدایی کامل متادون نیاز به یک طرح درمان استاندارد دارد تا بیمار این مراحل را با موفقیت پشت سر بگذارد.

کلینیک کیمیای رهایی با بهره‌مندی از کارشناسان حرفه‌ای و مجرب در زمینه ترک اعتیاد و ارائه رویکردهای درمانی دارویی و روانشناسی توانسته است رویکردهای چند وجهی موفقیت آمیز را برای بازگیری متادون و سایر مواد مخدر پیاده سازی کند و درمان‌جو تا پایان درمان دچار علائم خماری و محرومیت نشده و نیاز به بستری ندارد.

به طور کلی بهترین روش ترک متادون که در کلینیک کیمیای رهایی به کار گرفته می‌شود، شامل موارد زیر است:

  • ارزیابی کردن
  • برنامه درمانی انحصاری
  • درمان شخصی
  • مدیریت موردی
  • جلسات درمان گروهی
  • درمان جایگزین
  • درمان دارویی
  • مراقبت و حمایت طولانی مدت

سریع‌ترین روش ترک متادون با کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی

دوستان عزیز! اگر به دنبال راهی سریع و تضمینی برای ترک اعتیاد به متادون می‌باشید؛ توصیه می‌کنیم رهایی از این مواد را با کلینیک کیمیای رهایی تجریه کنید. مرکز ترک اعتیاد کیمیای رهایی [واقع در تهران منطقه2] با حضور پزشکان، مشاوران و پشتیبان 24ساعته که همیشه همراه شما هستند با 11متد جدید و انحصاری به صورت تضمینی پروسه ترک متادون را برای شما راحت و بدون بازگشت می‌کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های مرکز تماس بگیرید.

۰۲۱-۶۶۹۲۷۲89  /  ۰۲۱-۶۶۹۳۱۹۴۸

سوالات متداول درباره ترک متادون

 

بر حسب میزان مصرف، طول زمان مصرف و ویژگی‌های شخصیتی فرد، ترک متادون زمان می‌برد.

خلاصه‌وار و کوتاه باید بگوییم، خیر! داروهای گیاهی مکملی برای تسکین درد و خماری هستند و نه برای ترک متادون!

در این مرکز به ‌روزترین متدهای درمانی دنیا برای ترک اعتیاد متادون استفاده می‌شود، از رویکردهای سم‌زدایی حرفه‌ای تا جلسات مشاوره‌ای و روان‌شناسی توسط متخصصین خبره و مجرب.

برخی از خدمات کلینک:

دارو درمانی در ترک اعتیاد

دارو درمانی یا فارماکوتراپی اصطلاحی است که برای استفاده از انواع دارو، در درمان بیماری ها به کار می رود. (بیشتر بخوانید)

دارو درمانی در ترک اعتیاد

یکی از کاربردهای بسیار مؤثر دارو در جامعه استفاده از دارو درمانی در ترک اعتیاد است . این فرایند زیر نظر متخصصان و با تجویز داروی مناسب و با در نظر گرفتن واکنش های بدن انجام می شود
اینجا کلیک کنید

رژیم درمانی در ترک اعتیاد

در حقیقت رژیم درمانی به منظور پیشگیری از بیماری و درمان آن با هدف استفاده صحیح از مواد غذایی صورت می گیرد. (بیشتر بخوانید)

رژیم درمانی در ترک اعتیاد

هر آنچه که در طول روز آشامیده و یا خورده می شود، نقش مهمی در سلامت شخص دارد. مخصوصاً هنگامی که فرد مصرف کننده مواد نیز باشد.
اینجا کلیک کنید

طب سوزنی در ترک اعتیاد

در طب سوزنی با تحریک نقاط مختلف که بر روی مغز تاثیر گذار هستند کمک به راحت سازی درمان اعتیاد می کنیم. (بیشتر بخوانید)

طب سوزنی در ترک اعتیاد

طب سوزنی، روش درمانی از شاخه های طب چینی است که قدمت بالایی دارد. در طب سوزنی، سوزن های ریزی را در بدن افراد قرار می دهند تا باعث تعادل سازی انرژی های داخل بدن او شود
اینجا کلیک کنید

طب سنتی در ترک اعتیاد

طب سنتی در ترک اعتیاد، یک روش گیاهی و بدون خطر است. در این روش خبری از مواد شیمیایی و مضر نخواهد بود. (بیشتر بخوانید)

طب سنتی در ترک اعتیاد

مدت ها است که طب سنتی در ترک اعتیاد جایگاه بسیار ویژه ای پیدا کرده است. افرادی که انواع مواد اعتیاد آور را مصرف میکنند، طبع و مزاج شان دچار تغییر میشود.
اینجا کلیک کنید