کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی ، تهران، منطقه 2 (خیابان توحید) و منطقه 3 (بلوار کاوه)

درمانگر اعتیاد : روان درمانی در ترک اعتیاد با بهترین متخصصین

روان درمانی

روان درمانی یکی از روش های درمانی مبتنی بر اندیشه فرد می باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم در رابطه با درمانگر اعتیاد و بحث روان درمانی در ترک اعتیاد، روش های روان درمانی، انواع روان درمانی و تفاوت روان درمانی با مشاوره و اهمیت آن برای افراد مصرف کننده مواد اعتیاد آور بیشتر صحبت کنیم.

روان درمانی در ترک اعتیاد

بیماری اعتیاد یک اختلال زیستی، روانی و اجتماعی است که علاوه بر دارو درمانی، نیازمند بکارگیری رویکردهای غیر دارویی نیز هست.

در فرایند روان درمانی، روان درمانگر به وسیله گوش دادن، گفت و گو، الگو برداری و پاداش دادن به درمان مشکلات روانی شخص کمک می کند. این فرایند نتایج مؤثری در درمان انواع گوناگونی از مشکلات به ویژه ترک اعتیاد دارد.

مهم ترین اصل درمان اعتیاد

مهم ترین اصل در درمان اعتیاد برای بسیاری از افرادی که مصرف کننده مواد هستند و برای درمان اقدام می کنند، مشاوره و روان درمانی است. در جلسات مشاوره روانشناسی به کمک درمانگر متخصص در حوزه بیماری اعتیاد از رویکرد های درمانی مختلفی مانند مصاحبه انگیزشی، درمان شناختی رفتاری، رفتار درمانی دیالکتیکی، مشاوره خانواده و آموزش مهارت های مختلف زندگی مثل مدیریت خشم، مدیریت استرس و … استفاده می شود که نقش بسزایی در بهبودی و پیشگیری از مصرف مجدد دارد.

روان درمانی چیست؟

روان درمانی چیست؟! روان درمانی شیوه ای است که توسط یک فرد آموزش دیده بصورت برنامه ریزی شده برای درمان انواع اختلال ها از جمله اعتیاد استفاده میشود.

جلسات درمانی در جهت رسیدن به یکی از این سه هدف انجام میشود:

  • رفع، تعدیل یا کاهش علائم بیماری
  • تصحیح الگو های رفتاری غلط و ناسازگار
  • ارتقا و تکامل جنبه های ثبت شخصیتی

انواع روان درمانی

به طور معمول درمانگر با توجه به نوع مشکل و ترجیح بیمار یکی از انواع روان درمانی را به او پیشنهاد می دهد. در ادامه به مهم ترین خدمات روان درمانی کلینیک کیمیای رهایی اشاره خواهیم کرد.

درمان حمایتی (به ویژه در بخش ترک اعتیاد)

هدف از روان درمانی حمایتی کمک به شخص برای بازگشت به زندگی و بهبود او می باشد. علاوه بر این از عود کردن بیماری پیشگیری می کند و به شخص کمک می کند که بتواند یک بحران را بگذراند. مدت زمان درمان به شرایط بیمار وابسته است و امکان دارد چندین ماه طول بکشد. از این رو می توان روان درمانی را یکی از مناسب ترین روش ها جهت ترک اعتیاد به شمار آورد. این روش کمک می کند تا بیمار در شرایطی مناسب و ایده آل، بحران و مشکلات مربوط به آن را پشت سر بگذارد.

روان درمانی تحلیلی

روان درمانی تحلیلی یک گفتگوی درمانی عمیق است که شبیه روانکاوی می باشد. هدف از این نوع درمان این است که تمام احساسات و افکار سرکوب شده که معمولا از دوران کودکی می باشد بررسی شود.

معمولا این تجربه ها در ارتباط با اشخاص نزدیک مخصوصا پدر و مادر اتفاق می افتد و تا زمان بزرگسالی ادامه دارد.

هدف از این درمان این است که بیمار بتواند با حرف زدن درباره تجربیاتش، تعارض های خود را بشناسد و آن ها را حل نماید.

روان درمانی تحلیلی یک درمان به صورت طولانی مدت می باشد که معمولا بیشتر از یک سال و گاهی چندین سال طول می کشد.

رمان شناختی_رفتاری

در این نوع روان درمانی روی رفتار و شیوه فکر کردن شخص تمرکز دارند. هدف از این درمان این است که برداشت های نادرست را از دنیای اطراف فرد شناسایی کنند و بتوانند آن ها را تغییر دهند. امکان دارد روان درمانگر تکالیفی به بیمار برای انجام بدهد. این نوع روش ممکن است چند هفته تا چند ماه زمان ببرد.

رفتار درمانی دیالکتیک

در این نوع روان درمانی به فرد کمک می کند تا شخص به خود آسیبی وارد نکند. این نوع درمان برای افرادی که اختلال شخصیت مرزی دارند و کسانی که اقدام به خودکشی نموده اند مناسب تر می باشد. این نوع روش درمان بیشتر روی تنظیم هیجانات تمرکز دارد.

درمان بین فردی

در این نوع روان درمانی بیشتر تمرکز روی روابط بیمار با خانواده و اطرافیان می باشد. هدف اصلی درمان بین فردی افزایش عزت نفس و بهبود مهارت های ارتباطی می باشد. به طور معمول سه تا چهار ماه طول می کشد. اغلب برای افسردگی ناشی از سوگواری و حادثه های مهم زندگی کاربرد دارد.

به غیر از این روش های درمانی در علم روان درمانی، می توان این روش درمانی را به روش زیر نیز تقسیم بندی کرد.

  • روان درمانی بدون دارو

اکثر روان درمانی هایی که در کلینیک های ترک اعتیاد و مراکز مختلف انجام می شوند، بدون دارو هستند. در این روش، لازم است که افراد جلسات متعددی را به روان درمانگر مراجعه کنند و با وی صحبت کنند. شرکت در جلسات روانشناسی، باعث رسیدن به نتیجه مطلوب می شود.

در این روش هیچ داروی خاصی به فرد معتاد داده نمی شود و تمرکز روان درمانگر بر روی رفتارها، اندیشه و نگرش فرد است و همچنین، فرد درمانگر، با تمرکز بر روی اندیشه ها و رفتارهای فرد قصد دارد که به ریشه مشکل وی پی ببرد.

  • روان درمانی با دارو

در صورتی که رفتارهای فرد به گونه ای باشد که افراد نیاز به مصرف دارو داشته باشند، این مرحله از روان درمانی شروع می شود. در این مرحله، بسته به نیاز فرد به وی دارو داده می شود. البته مصرف این داروها باید زیر نظر روانپزشک صورت گیرد.

 مراحل انجام روان درمانی

شاید برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که مراحل انجام روان درمانی چیست؟ به طور کلی، این روش درمانی می تواند طبق مراحل مختلفی انجام شود و اینکه فرد درمانگر، از کدام مراحل برای شروع روان درمانی فرد معتاد استفاده کند، بستگی به نوع نیاز فرد دارد. در ادامه مراحل کلی که برای این روش درمانی وجود دارند را ذکر می کنیم.

مرحله اول؛ مراجعه به درمانگر

اولین مرحله برای انجام روان درمانی این است که افراد به یک درمانگر با تجربه مراجعه کنند. دقت داشته باشید که روان درمانگر ها دوره دیده اند و دارای علم زیادی می باشند. داشتن مدرک روانشناسی یکی از خصوصیات روان درمانگر ها می باشد.

مرحله دوم؛ صحبت کردن با فرد درمانگر

پس از اینکه به روان درمانگر مورد نظر خود مراجعه کردید، باید با وی صحبت کنید. ممکن است فرد روان درمانگر، به شما یک برگه تحت عنوان پرسشنامه بدهد تا بتوانید با پر کردن آن، به فرد درمانگر اطلاعات بیشتری دهید.

این مرحله بسیار مهم است. زیرا فرد درمانگر باید با صحبت کردن با شما، به اندیشه، نگرش و ریشه مشکلات شما پی ببرد.

مرحله سوم؛ مراجعه پی در پی و منظم برای رسیدن به نتیجه

روان درمانی یک روش پیچیده درمانی است که معمولا برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز است که افراد مدت زمان زیادی را به صورت منظم به جلسات مشاوره مراجعه کنند. بنابراین، اگر فرد درمانگر به شما توصیه می کند که هر دو هفته یک بار به وی مراجعه کنید، حتما این کار را انجام دهید.

مرحله چهارم؛ انجام تمرین های مربوطه برای بهبود حال روانی

فرد درمانگر بسته به شرایط شما، ممکن است که روش های مختلفی را به شما پیشنهاد کند. برای اینکه حال روانی شما بهبود پیدا کند، تمرین های مربوطه را انجام دهید و حتما به صورت منظم این کار را بکنید.

مرحله پنجم؛ استفاده از داروهای توصیه شده در صورت نیاز و تجویز روانپزشک

این مرحله جزء مراحل نهایی روان درمانی محسوب می شود که معمولا هم انجام نمی شود. در صورتی که فرد به دلیل شرایط روانی نیاز به مصرف دارو داشته باشد، می بایست از داروهای توصیه شده روانپزشک استفاده کند.

 تفاوت روان درمانی و مشاوره

بین مشاوره و روان درمانی برخی تفاوت های منحصر به فرد وجود دارد. این قسمت از مقاله شما را قادر می سازد تا تصمیم آگاهانه ای در مورد اینکه کدام نوع درمان برای شما مناسب است، بگیرید. هر درمانگری سبک و سطح آموزشی متفاوتی دارد، بنابراین این مطلب فقط یک راهنما است.

چند مورد از تفاوت های روان درمانی و مشاوره:

  • بهتر است بدانید یکی از اهداف مشاوره پیشگیری می باشد اما هدف روان درمانی معالجه می باشد.
  • تمرکز اصلی مشاوره معمولا روی ناسازگاری های شخصیتی می باشد اما هدف روان درمانگر امور روانی است.
  • روان درمانی عمیق تر است و تغییرات طولانی مدت را تسهیل می کند.
  • در مشاوره فقط روی یک موضوع خاص تمرکز می شود مانند استرس. این روش معمولا کوتاه مدت است. اما روان درمانی معمولا دارای فرایند طولانی تری می باشد.
  • هم روان درمانگران و هم مشاوران از تکنیک های مشاوره مانند مهارت‌های گوش دادن فعال، نشان دادن همدلی و بازنویسی، تأمل کردن استفاده می کنند. با این حال، یک روان‌درمانگر معمولا تکنیک‌های آرایه‌ای پیچیده‌تر را نیز به مشتری خود ارائه می‌کند. به عنوان مثال می توان کار با سیستم عصبی، شبکه های عصبی یا ناخودآگاه را نام برد.

روان درمانی در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی

مجموعه کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی با ارائه خدمات تخصصی در حوزه ی روان درمانی، سابقه ای درخشان در امر ترک اعتیاد دارد. این مجموعه با استفاده از به روز ترین روش های روان درمانی و به کارگیری این روش ها در ترک اعتیاد، به نتایج مطلوبی رسیده است. کارنامه درخشان این مجموعه و رضایت افراد، برگی زرین در دفتر این کلینیک می باشد. شما عزیزان با پر کردن فرم درخواست داخل سایت یا تماس با شماره های داخل صفحه میتوانید با کلینیک ارتباط برقرار کرده و اقدام به استفاده از خدمات مجموعه کنید.

توجه ! : کاربر گرامی، برای بهبود کیفیت پاسخگویی، لطفاً در صورت داشتن سوال، جنسیت و سن خود را اعلام کنید تا بتوانیم بهتر راهنمایی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 خبر خوب برای شما !

با استفاده از متد درمانی جدید، می‌توانید بدون بستری شدن و در آرامش خانه‌تان، اعتیاد خود را ترک کنید و بهبودی را تجربه کنید.

همین الان تماس بگیرید.

مشاوره رایگان در کیمیای رهایی

مشاوره رایگان در سایت کیمیای رهایی در دسترس شماست. با ثبت درخواست مشاوره، تیم ما در هر مرحله از مسیر به شما کمک خواهد کرد. ثبت درخواست