کلینیک کیمیای رهایی مرکز معتبر و مجاز برای درمان سوء مصرف مواد در تهران
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بهترین روش ترک آلپرازولام [سم زدایی + درمان عوارض]

بهترین روش ترک آلپرازولام
مرکز درمان آلپرازولام کیمیای رهایی

اگر به دنبال بهترین روش ترک آلپرازولام هستید با ما همراه باشید تا نگفته هایی را بگوییم که شاید هرگز به آن توجه نداشته اید. آلپرازولام یا زاناکس یکی از رایج ترین داروهای بنزودیازپین است که برای کنترل اضطراب و درمان اختلالات خواب به کار می رود. اما کافیست غفلت کنید، متوجه می شوید که به آلپرازولام اعتیاد پیدا کرده اید.

آلپرازولام چیست؟

زاناکس نام تجاری آلپرازولام است که برای درمان اختلال اضطراب و هراس تجویز می شود. این دارو یک داروی آرام بخش است که با کند کردن فعالیت های مغزی سبب آرام تر کردن بدن فرد می شود. دوزهای کم این دارو برای مدیریت اختلالات روانی مانند اضطراب مفید است زیرا افرادی که درگیر اختلال اضطرابی هستند، در مقایسه با دیگران استرس و نگرانی بیشتری دارند.

ویدیو معرفی کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی و خدمات این مرکز
پخش ویدیو

خطرات مصرف آلپرازولام

خطرات سوء مصرف آلپرازولام

زمانی که آلپرازولام همراه با سایر الکل ها یا داورها مصرف شود می تواند بسیار خطرناک باشد. حتی مصرف یک دوز کوچک زاناکس با الکل می تواند کشنده باشد، زیرا احتمال نارسایی تنفسی، آسیب جدی و کما ناشی از ترکیب این دو دارو که ( تضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی) هستند، وجود دارد.
از آن جایی که آلپرازولام یک داروی آرام بخش است، اما مصرف زیاد آن، به دلیل کاهش سطح هوشیاری و زمان پاسخگویی به شرایط بحرانی، می تواند منجر به خطراتی مانند تصادف، سقوط از پله و … شود.

خطرات سوء مصرف آلپرازولام

  1. خواب آلودگی
  2. سبکی سر
  3. خوابیدن به مدت طولانی
  4. اختلال شناختی
  5. سردرد
  6. خشک شدن دهان
  7. هذیان
  8. لکنت زبان
  9. تشنج در هنگام قطع مصرف
  10. سرگیجه
  11. اختلال در هماهنگی
  12. ضعف
  13. انزوا

خطرات استفاده طولانی مدت زاناکس

استفاده طولانی مدت از زاناکس می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند که برخی از آن ها ممکن است دائمی باشد. عوارض جانبی سوء مصرف زاناکس به شرح زیر است:

  • افسردگی
  • هذیان
  • پرخاشگری
  • اختلال شناختی
  • افزایش خطر ابتلا به
  • زوال عقل
  • روان پریشی

آیا آلپرازولام اعتیادآور است؟

زاناکس با وجود مفید بودن برای درمان اختلالات نام برده شده، می تواند یک ماده اعتیاد آور نیز باشد. اعتیاد به زاناکس زمانی شروع می شود که فرد از نسخه پزشک تخطی کند و دوزهای بیشتری در طولانی مدت مصرف کند.

علائم ترک آلپرازولام

تجربه ترک آلپرازولام به صورت خودسرانه و بدون نظارت پزشک می تواند تجربه ناخوشایند باشد. زاناکس نیمه عمری در حدود 11 ساعت دارد و این بدین معنا است که حدود 50 ساعت طول می کشد تا بدن به طور کامل متابولیسم های زاناکس را خارج کند. ممکن است این بازه زمانی، طولانی به نظر برسد، اما آلپرازولام یکی از کوتاه ترین نیمه عمرها را در مقایسه با سایر بنزودیازیپن ها دارد. بنابراین علائم ترک در مقایسه با سایر داروهای مشابه، سریع تر ظاهر می شود. برای قطع مصرف آلپرازولام، نباید به صورت ناگهانی این کار انجام شود زیرا ممکن است تشنج رخ بدهد.

علائم فیزیکی ترک آلپرازولام علائم روانی ترک آلپرازولام
توهم یا تشنج عصبانیت یا پانیک
اسهال یا یبوست گیجی و افسردگی
افزایش خونریزی ماهانه و متورم شدن پستان ها و دردهای کرامپی در  دوران عادت ماهیانه در زنان افزایش حس (پررنگ دیدن نورها – پرصدا شنیدن صداها)
سردرد بی خوابی و اختلالات خواب
تاکی کاردی ضربان قلب بی قراری و تحریک پذیری
اسپاسم عضلانی عصبی بودن و متشنج بودن
تهوع و استفراغ پارانویا و احساس هراس
سفت شدن ماهیچه ها کناره گیری از خانواده و دوستان
تعریق
لرزش خصوصا در دست ها
کاهش وزن یا افزایش وزن

سم زدایی یا ترک آلپرازولام 

سم زدایی یا ترک زاناکس به صورت تدریجی سبب می شود تا متابولیسم های حاصل از زاناکس در بدن به مرور خارج شوند. سم زدایی مرحله مهمی در مسیر بهبودی است و اکثر کسانی که این مرحله را تحت نظارت پزشک، پشت سر گذرانده اند، ممکن است این فرایند را نقطه عطفی در زندگی خود بدانند. ترک آلپرازولام و سایر بنزودیازیپن ها مانند دیازپام یا کلونازپام می تواند یک تجربه چالش برانگیز باشد، اما مزایای آن می تواند، مسیر زندگی فرد را تغییر دهد.

مدت زمان ترک آلپرازولام

سم زدایی فرآیندی است که از وابستگی فیزیکی به داروهای خواب آور می کاهد. در دوره سم زدایی، بدن از ماده مخدر، محرک زا، توهم زا و… پاکسازی می شود. علائم ترک آلپرازولام در زمان سم زدایی، بسته به شرایط روحی و جسمی فرد دارد و به طور قابل توجهی از یک مصرف کننده تا مصرف کننده دیگر متفاوت است. زمان بروز علائم ترک در فرایند سم زدایی به طور معمول به شیوه زیر است:

  • 1-2 روز: یک روز یا پس از آخرین روز، احساس اضطراب، تحریک پذیری و اسپاسم عضلانی ایجاد می شود، روحیه فرد پایین است و احساس تهوع بروز می نماید.
  • 2-5 روز: در مرحله اصلی ترک، احساس سوء هاضمه و تهوع شدید بروز می کند. بی قراری شدید، خلق و خوی بسیار متغیر، بی خوابی، تعریق شدید، توهمات و هوس های شدید مداوم از دیگر علائم هستند.
  • 5-14 روز: علائم ترک پس از حدود 5 روز شروع به کم تر شدن می کنند، البته ممکن است علائم باقی بماند اما از شدت آن ها کاسته شود. بی حالی و افسردگی شدید نیز در این زمان بروز می کند.
  • پس از دو هفته باید علائم ناپدید شوند. در صورت تداوم افسردگی، فرد ممکن است دچار سندروم ترک حاد شده باشد. اگر افسردگی ماه ها یا سال ها طول بکشد، باید برای مقابله با اثرات آن ها درمان روان شناسی انجام شود.

بهترین روش ترک آلپرازولام یا زاناکس

  • بهترین روش ترک اعتیاد آلپرازولام، روشی است که تمامی جنبه های بهزیستی فرد را در نظر بگیرد. هر درمان باید متناسب با نیازهای فرد باشد و به عبارتی طرح درمان منحصر به فرد برای هر بیمار باید برنامه ریزی و اجرا شود.
  • ترکیبی از درمان های مبتنی بر شواهد، موثرترین روش برای درمان و ترک آلپرازولام است. هر درمان به تنهایی نمی تواند نقش کافی در ترک قرص زاناکس را داشته باشد.
  • رفتار درمانی جزء اصلی درمان اعتیاد و ترک زاناکس است. این روش، الگوی فکری منفی که منجر به سوء مصرف مواد می شود را مشخص می کند. سپس فرد براساس آن می تواند رفتار خود را تغییر داده و انتخاب های مثبت تری داشته باشد. رفتار درمانی، هیجان فرد و توانایی مقابله وی در برابر استرس را بهبود می بخشد.
  • این درمان ها اغلب با مشاوره فردی، گروه درمانی و.. همراه است. انواع روش های درمانی در کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی، برای کسانی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند، وجود دارد.

عوامل موثر بر بازه زمانی ترک آلپرازولام

ترک برای هر فرد متفاوت است و زمان بندی دوره ترک زاناکس ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد. هر چه قدر بدن بیشتر به آلپرازولام وابسته باشد احتمالا دوره ترک طولانی تر و شدید تر است.

عوامل زیر در دوره ترک آلپرازولام موثر است:

  • دوز مصرفی
  • نحوه مصرف و ترکیب با سایر داروها یا الکل
  • سن شروع
  • ژنتیک فرد
  • سطح استرس بالا
  • سابقه خانوادگی یا قبلی اعتیاد
  • مسائل مربوط به سلامت روان
  • عوارض پزشکی زمینه ای
  • عوامل محیطی

همه این موارد، در مدت زمان ترک آلپرازولام تاثیر گذار است. ترک زاناکس را می توان تحت نظارت پزشک و روان شناسان، به صورت سریع تر، راحت تر و کم خطرتر طی کرد.

 کلینیک ترک آلپرازولام کیمیای رهایی

مرکز ترک آلپرازولام کیمیای رهایی از بهترین متخصصان و روانشناسان حرفه ای بهره مند است. این مرکز خدمات پزشکی و مشاوره ای مبتنی بر شواهد و استاندارد را به افراد ارائه می دهد و هر درمان را متناسب با نیاز فرد شخصی سازی می کند. رویکردهای درمانی استفاده شده در مرکز ترک اعتیاد کیمیای رهایی به شرح زیر است:

در مرکز کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی به شما این نوید را می دهیم که می توانید با خیال راحت دوره ترک را با بهترین و سریعترین روش ترک آلپرازولام پشت سر بگذرانید. ما با شما تا انتهای مسیر همراه هستیم.

چند کلمه با شما دوست عزیز

اگر از اسارت اعتیاد خسته شده‌اید؟ اگر آرزوی یک زندگی سالم و شاد را دارید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، این پیام سرنوشت‌ساز را از دست ندهید!

کلینیک ترک اعتیاد کیمیای رهایی با 13 سال تجربه درخشان و مجوز رسمی وزارت بهداشت (شماره 275622-3) آماده است تا همین امروز به شما در مسیر بهبودی کمک کند. ما بیش از یک مرکز درمانی، همراه شما در این سفر حیاتی هستیم.

چرا باید همین حالا – نه فردا، نه هفته آینده، بلکه همین الان – با ما تماس بگیرید؟

  • هر لحظه ارزشمند است: هر روزی که در اعتیاد می‌گذرد، فرصتی است که از دست می‌رود. با تماس فوری، می‌توانید همین امروز گام اول را بردارید و به زندگی جدیدی وارد شوید.
  • تیم متخصص و با تجربه: پزشکان، روانشناسان و مددکاران ما آماده‌اند تا با درک عمیق از چالش‌های اعتیاد، به شما کمک کنند. شما تنها نیستید! (معرفی اعضاء).
  • برنامه‌های جامع درمانی: از سم‌زدایی تا مشاوره‌های روانشناختی و گروه‌های حمایتی، ما تمامی جنبه‌های درمان اعتیاد را پوشش می‌دهیم. هر لحظه تأخیر، شما را از بهبودی دورتر می‌کند.
  • محیط امن و حمایتی: ما فضایی امن و غیرقضاوتی برای بیان احساسات و چالش‌های شما فراهم کرده‌ایم. اینجا جایی است که می‌توانید بدون ترس از قضاوت، به بهبودی فکر کنید.
  • حمایت مستمر: پس از درمان نیز در کنار شما خواهیم بود تا در مسیر بهبودی به شما کمک کنیم. این حمایت می‌تواند زندگی شما را متحول کند.

اقدام فوری شما می‌تواند نقطه عطفی در زندگی‌تان باشد. هر روز تأخیر، شما را از آینده‌ای روشن دورتر می‌کند.

یادتان باشد: فردا ممکن است خیلی دیر باشد. امروز، برای تغییر زندگی‌تان اقدام کنید. ما آماده‌ایم تا به شما در این مسیر کمک کنیم.
تماس شما، آغاز یک سفر به سوی بهبودی است. همین حالا تماس بگیرید!

توجه ! : کاربر گرامی، برای بهبود کیفیت پاسخگویی، لطفاً در صورت داشتن سوال، جنسیت و سن خود را اعلام کنید تا بتوانیم بهتر راهنمایی کنیم.

2 پاسخ

  1. ببخشید من وقتی از این قرص استفاده میکنم یه کارایی میکنم که اصلا دست خودم نیست یعنی ممکنه از عوارض مثرف باشه و اینکه قابل درمان هست؟

    1. سلام دوست عزیز . بله این عوارض برای مصرف این قرص است و وقتی درمان زیر نظر پزشک انجام شود این مشکل برطرف خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی برای مطالعه