در كنار تمايلات جنسي كـه از مسـائل اوليـه هسـتند، عشـق، امنيت اقتصادي، محافظت، امنيت عاطفـي، احساس آرامش و فرار از تنهايي نيز، بعضي از عواملي هستند كه باعث گرايش به ازدواج ميشوند. در واقع، شـروع رابطة زناشويي و ازدواج موفق می تواند بسياري از نيازهاي جسمی و روانی را در يك محيط امن و آرام برآورده سـازد و اثر به سزايي بر سلامت و بهداشت رواني افراد، داشته باشد. سازمان جهاني بهداشت نيز خانواده را به عنوان عامل اجتمـاعي اوليـه در افـزايش سـلامت و بهزيستي معرفي كرده است. پژوهش هاي مختلف نيز به اين امر اشاره كرده انـد، ازدواج موفق موجب ميشود افراد شادتر، با نشاط تر و سالم تر زندگي كنند و این تأثير زیادی بـر بهداشت رواني افراد دارد، و از اهميت زيادي برخودار است.
در یک تحقیق که به نقش سلامت روانی و اجتماعی در سلامت جنسی زنان پرداخته شده است، یافته ها نشان داد: مولفههای سلامت روانی (روابط متقابل و حساسیت بین فردی، اضطراب و افسردگی، فوبیا و ترس های مرضی، شک و سوء ظن یا افکار پارانوییدی، پرخاشگری و عدم کنترل هیجان و همچنین وسواس) به صورت معناداری بر مولفه های سلامت اجتماعی (انسجام اجتماعی، پذیرش اجتماعی، شکوفایی اجتماعی و همچنین مشارکت اجتماعی) به طور مستقیم با سلامت جنسی زنان در ارتباط بوده است، همچنین در این پژوهش به این نتیجه رسیده اند که سلامت روانی و اجتماعی، پیش بینی کننده سلامت جنسی در زنان است و همچنین مولفه هایی مانند ، اضطراب، افسردگی، به طور موثری بر سلامت جنسی زنان اثر گذار هست که البته در مردان هم به همین صورت می باشد.
همچنین در تحقیق دیگری یافته ها نشان دادن نقش آموزش جنسی بر صمیمیت جنسی و همچنین افزایش سلامت روان زوجین بسیار تاثیر گذار و موثر بوده است و منجر به روابط زناشویی رضایت بخش گردیده است.
در نتیجه توصیه می شود در صورت مواجهه با هر نوع مولفه روانی آسیب زا در زندگی حتما با یک رواندرمانگر و روانشناس مشورت نمایید.